Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii ANAF se pregătesc de proteste, în septembrie. Nu mai vor să muncească în weekend, pentru că nu le sunt plătite orele suplimentare

Publicat

anaf

anafAngajaţii ANAF se pregătesc de proteste, în septembrie, fiind nemulţumiţi de Legea salarizării. Funcţionarii vor refuza să mai lucreze în weekend, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

“Este o reacţie a angajaţilor din ANAF faţă de politica salarială dusă de actualul Guvern. Pe ce motiv? Pentru că după cum bine ştiţi înjainte de proiectarea şi promovarea legii salarizării au fost anumite acţiuni de protest la nivelul ANAF-ului, s-au promis anumite lucruri că vor face creşteri salariale şi vor echivala poziţii pe funcţii publice similare, lucru care nu s-a întâmplat. Toate aceste lucruri au dus la o reacţie împotriva politicii guvernamentale de a colecta taxe şi impozite sâmbăta şi duminica în condiţiile în care oricum bugetul de stat spune că aceste ore nu se plătesc”, spune Oprescu.

Potrivit acestuia, “este firesc ca ai nostri colegi sa aiba o reactie si sa iasa in strada din nou si, bineinteles, sa nu presteze sau sa nu se conecteze la obiectivele guvernamentale atat timp cat Guvernul a mintit aceasta categorie socio-profesionala”.
El a solicitat puncte de vedere din tara, adaugand ca este convins ca la inceputul lunii septembrie angajatii din administratia fiscala „vor reactiona”.
„Au introdus in textul Legii salarizarii anumite elemente care ar fi rezolvat problema salarizarii, dar, din pacate, in anul 2017 aceste elemente nu vor fi puse in aplicare, pentru ca exista o decizie care spune ca in acest an salariile vor ramane pe loc indiferent de functia publica ocupată”, a mai spus liderul sindical.

Astfel, angajaţii Fiscului nu mai vor să lucreze sambata si duminica. E felul lor de a protesta faţă de mai multe măsuri ale Guvernului. Sunt nemulţumiţi că nu li se plătesc orele suplimentare, că au pierdut 20 de procente din sporul de stres şi, după aplicarea Legii Salarizării, nu au fost reîncadraţi în funcţii de stat. Potrivit sindicatelor, în septembrie urmează și alte forme de protest.

surse: digi24.ro, business24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elsa

    joi, 17.08.2017 at 12:05

    Hopa ! Ce sa vezi statul nu respecta legea ! Repede ITM-ul sa vada daca sint pontati corect, daca se evidentiaza orele lucrate, daca au sporul de week-end acordat corect … Bla, bla, bla … Bine ca stim sa stam la birou si sa emitem legi peste legi peste alte legi ca apoi nici macar cei care le fac nu sint in stare sa le respecte … Promisiunile PSD „ne lovesc” pe toti mai devreme sau mai tarziu …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax