Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR lansează o monedă de argint, dedicată aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Publicat

moneda 10 lei Banca Națională a României a lansat miercuri în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, informează banca centrală printr-un comunicat.

Monedele din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 250 monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 330 lei/bucata.

Monedele, care au putere circulatorie pe teritoriul României, au forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutate de 31,103 grame și cant zimțat.

Aversul monedei prezintă un ofițer român din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care ține în brațe un copil, simbolizând bucuria victoriei; inscripția ”ROMÂNIA”, anul de emisiune ‘2015’, stema României și valoarea nominală ”10 LEI”.

Reversul monedei redă o compoziție care ilustrează distrugerile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial, inscripțiile ”ÎNCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL’, ’70 ANI’ și ‘1945’ — anul terminării războiului.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax