Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum comentează şeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, episodul cu vidanja la râul Ampoi. Se vor lua măsurile legale împotriva societății la care a fost acționar

Publicat

Danut HalalaiŞeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, vine cu precizări, în urma materialului apărut miercuri în ziarul online Alba24, referitor la istoricul  societății comerciale căreia îi aparține vidanja din care se descărcau reziduuri direct în râul Ampoi. Hălălai spune că nu mai are legătură cu respectiva firmă din anul 2010, exact cum este precizat și în articolul publicat, și că instituția pe care o reprezintă a început demersurile pentru verificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva Dami Prod SRL. 

VEZI: Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, fost acționar al firmei care și-a trimis, cu tupeu, vidanja să polueze râul Ampoi

„Subsemnatul, Hălălai Dănuț Emil, în virtutea dreptului la replică pe care, cu siguranță nu-l refuzați, față de alăturarea numelui meu și a calității de funcționar public, pe care o îndeplinesc la această dată, de o presupusă faptă, întâmplată cu o societate, la care într-o anumită etapă din cariera mea am lucrat, vă rog să nu induceți, prin textele publicate în anunțul respectiv, în rândul opiniei publice faptul că aș fi incorect și că permit, prin poziția mea publică, tolerarea unor acte ilegale. Spun acest lucru deoarece, așa cum ați arătat și dumneavoastră, nu am legături comerciale sau de altă natură cu societatea la care ați făcut vorbire și asta începând cu anul 2010, iar alăturarea mea de alte nume și persoane, cum este fratele meu, în spețe cu care nu am nicio legătură, mi se pare cel puțin tendențioasă și capabilă să provoace confuzii în mentalul opiniei publice.

Mă delimitez de orice acțiune ilegală, iar introducerea instituției pe care o reprezint, a Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Alba în această istorie, nu este corectă, ba mai mult aduce grave prejudicii imaginii acesteia, mai ales că, în calitatea pe care o am, am depus toate eforturile pentru respectarea legii și a legislației în vigoare.

Față de aspectele semnalate, vă informez că am început cercetările specifice, iar în urma verificărilor vom dispune măsurile legale care se impun. Apreciez implicarea publicației dumneavoastră în semnalarea unor aspecte negative, legate în ce mă privește de protecția mediului înconjurător și nu o dată ne-am autosesizat în urma celor semnalate”, a transmis Danuț Hălălai.

Actualul administrator al firmei este Sorin Faur, fost coleg de armată cu Dănuț Hălălai și prieten vechi, potrivit acestuia.

Reamintim că Sorin Faur a intrat în Dami Prod SRL în anul 2012, când Mirel Hălălai, primar în Teiuș și unic acționar al societății din anul 2010 (de când s-a retras fratele său Dănuț) i-a cesionat, prin majorare de capital cu suma de 10 lei, o parte din acțiuni lui Faur și l-a făcut administrator.

În același an, Mirel Hălălai decide să se retragă și cesionează toate acțiunile firmei, care avea atunci o cifră de afaceri de 379.000 de lei, lui Sorin Faur, pe suma de 200 de lei. În paralel, afacerile SRL-ului cu Primăria Teiuș au înflorit, fapt sesizat și de Agenția Națională de Integritate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax