Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor, subvențiile la hectar, acordate în funcție de suprafața de teren agricol deținută. Cei care au peste cinci hectare vor primi 210 euro/ha

Publicat

teren agricolDe anul viitor, cei care dețin mai mult de cinci hectare de teren agricol vor primi o subvenție pe suprafață mai mare, de 210 euro pe hectar, măsura vizând să stimuleze, în acest fel, asocierea în domeniul agricol. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a mai declarat că, începând cu anul 2016, cei care vor lucra mai mult de cinci hectare și se vor orienta înspre producție, creând exploatații viabile, vor primi 120% din plata pe suprafață pentru cinci ani.

„Încercăm să avem o plată stimulativă. În continuare se vor primi subvenții de la un hectar în plus, fără niciun fel de limită, dar vor fi mai multe categorii de forme de sprijin. Prima categorie, 1-5 hectare, în anul 2015 vor primi 170 de euro pe hectar; la a doua categorie, 5-30 hectare, încercăm să introducem acea plată redistributivă, stimulativă, de 40 de euro suplimentar față de cei 170 de euro pe care îi primesc cei din prima categorie. Pentru că, deși lucrurile au evoluat pozitiv după ce am introdus plata pe suprafață (…), încă mai aveam, ca și structură, o dimensiune medie a exploatațiilor destul de mică. Și vrem, după 25 de ani în care, din păcate, doar ne-am propus în programele politice, aveam ocazia acum, avem posibilitatea prin fonduri europene să stimulăm, nu doar să încercăm să-i convingem pe oameni să se asocieze”, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a adăugat că, începând cu anul 2016, cei care vor lucra mai mult de cinci hectare și se vor orienta înspre producție, creând exploatații viabile, vor primi 120% din plata pe suprafață pentru cinci ani.

Ministrul Agriculturii a ținut să remarce că plata pe suprafață a dus la creșterea suprafețelor de teren agricol lucrate, de la opt milioane de hectare în 2007 la aproape zece milioane de hectare în prezent, terenurile nelucrate reducându-se la aproximativ 300.000 hectare.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax