Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Descoperă „Rowmania” 2016. A patra ediție a competiției de vâslit, la Alba Iulia. Câștigătorii se califică la finala de la Tulcea

Publicat

ivan patzaichin echipaj rowmania alba iulia Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit la Alba Iulia. „Descoperă Rowmania”, competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al patrulea an consecutiv în „Cealaltă Capitală”. Cei mai activi dintre albaiulieni sunt așteptați să se întreacă în competiția de sâmbătă, 6 august, din zona podului peste Mureș (cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș).

Albaiulienii sunt invitați cu mic, cu mare, la o întâlnire cu natura, cu canotca, distracția și voia bună. Bineînteles, indiferent de vârstă, constituție sportivă sau de experiență și exclusiv in compania marelui campion Ivan Patzaichin. Participarea la competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri este gratuită, iar câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 28  august, la Tulcea.

Înscrierile se pot face și la fața locului, în ziua concursului. Accesul este gratuit.

Distanța pe care se va organiza concursul va fi de 200 metri, iar culoarele vor fi delimitate prin balize. Totodată, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs sau alți amatori, pot sa vâslească gratuit, concomitent cu desfășurarea concursului, în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori, iar concurenții vor primi tricouri personalizate. Pentru a asigura confortul și siguranța participanților, la locul evenimentului gazdele vor pune la dispoziție veste de salvare, echipaje de intervenție, corturi, scaune și apă plată gratuită.

(P)  Haine și încălțăminte sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de copii, femei şi bărbați.  Adidași alergare, ghete fotbal, sandale și șlapi, papuci de apă, costume de baietricouri de la 900 de branduri: tricouri adidas, Jack and Jones, adidasi Nike, Pierre Cardin, adidasi Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, adidasi New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc.Reduceri mari în fiecare zi

Obiectivul campaniei este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotcile, ca activitate vâslitul, ca main drive – competiția și ca inspirație – mișcarea Rowmania și inițiatorul acesteia, Ivan Patzaichin. Rolul acestui eveniment este şi acela de a crea coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare şi prin asigurarea unor activități de agrement și oportunități de activități conexe.

„Pur și simplu suntem sufocați de marea de pretenții certe și capcana prezentului, uitând că avem nevoie de foarte puțin pentru a ne simți liberi și fericiți. Cred că dincolo de a fi un mare campion, Ivan Patzaichin s-a înscris într-o competiție a vieții, explicând prin propriul talent o lecție: toate obișnuințele venite în cascadă ne fac să uităm cât de importante sunt natura, echilibrul, prietenii și spiritul de echipă. Acesta nu este un eveniment de etalat zorzoane pe o scenă, ci este coperta cărții despre cum ar trebui să fie viața noastră. În timp ce alte modele reciclate se străduiesc să ne învețe succesul, Patzaichin și Rowmania reprezintă echipajul, forța pe care ți-o dau statornicia și natura”, a declarat Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Nu în ultimul rând, este un proiect inspiraţional, avându-l în centru pe Ivan Patzaichin, al cărui obiectiv este promovarea mişcării în aer liber, în ambarcaţiuni cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere a naturii.

„Sunt foarte incântat sa fiu prezent pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia și abia astept să descopăr din ce în ce mai mulți oameni care se bucură de mișcarea în natură, alături de prieteni.  Sunt de asemenea bucuros că se formează o tradiție, pentru ca mișcarea pe care am pornit-o nu a avut ca scop doar promovarea traseelor pe apă, ci și să atragem atenția asupra patrimoniului extraordinar pe care îl reprezinta apele, de care însă trebuie să avem grijă, ca sa ne putem bucura în continuare de ele, și după noi, copiii noștri. Așadar, îi aștept pe toți iubitorii de natură să începem weekend-ul pe apă, pe malul Mureșului”, a declarat marele campion  Ivan Patzaichin.

rowmania afis 2016 alba iulia PROGRAM
Sâmbătă 6 august  – zona Podului peste Mureș (Partoş, Alba Iulia)

Orele 9.30 – 11.00 Înscrierea participanților (echipe)

Orele 10.00 – 10.45 Antrenamente şi demonstrație de vâslit cu Ivan Patzaichin și CS Unlimited

Orele 11.45 – 12.00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)

Orele 12.00 – 13.45 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)

Orele 14.00 – 14.30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax