Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Doi bicicliști au dărâmat „Zidul dizabilității” la Alba Iulia, un gest simbolic în cadrul Caravanei Casper

Publicat

Campania națională „Dărâmăm ziduri pentru a construi punți” organizată de Asociația Profesională Nonguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, a ajuns marți, în Piața Cetății din Alba Iulia. În semn de solidaritate cu persoanele care au dizabilități, a fost dărâmat și un zid simbolic. Acţiunea și-a propus să atragă atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și își dorește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect. 

Această caravană este alcătuită din două echipe de bicicliști în tandem, care vor parcurge fiecare câte un traseu format din 26 de orașe. Florin Georgescu și Alexandru Răcănel formează echipa care a plecat de la Baia Mare, iar unul dintre orașele de pe traseu a fost și Alba Iulia. Personajul central al campaniei este Florin Georgescu, ciclistul orb care a ajuns până în Anglia cu bicicleta dublă (tandem), asistat de un biciclist văzător. Acesta e un simbol al faptului că oamenii cu dizabilități pot și fac lucruri extraordinare, când li se acordă încredere și sunt sprjiniți sau asistați de ceilalți.

Cealaltă echipă a Caravanei Casper a plecat din Mediaș și este formată din Arnold Butu, un ciclist nevăzător de performanță care a fost la jocurile olimpice de la Beijing și Andrea Butu, fiica lui, care la vârsta de 18 ani își însoțește tatăl în această aventură de-a lungul a 26 de orașe.

Caravana care a pornit din Baia Mare la 1 iulie străbate 19 orașe reședință de județ până la finele lunii: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Zalău, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Bistrița, Suceava, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Focșani, Galați, Brăila.

Derulată în cadrul proiectului „Servicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, campania atrage atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și își dorește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax