Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia au prezentat rezultatele vizitelor la întreprinderi. Expoziţie în cadrul proiectului „JOBS”

Publicat

jobs În urma vizitelor de explorare pe care 28 de elevi din a clasa a IX-a B, de la Şcoala Profesională Germană, le-au realizat la diferiţi agenţi economici din județ, luni a fost inaugurată expoziția JOBS în care au fost prezentate diferite produse realizate de către tineri.

Echipele de elevi au realizat postere, filmulețe cu secvențe din timpul vizitei, reviste, broșuri informative, prezentări Power Point, site-uri, au prezentat mostre colectate in timpul vizitei. Expoziţia fac parte din cadrul proiectului JOBS (Orientare profesională – training în întreprinderi și școli).

Luni, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” s-a derulat proiectul JOBS (Orientare profesională – training în întreprinderi și școli), fiind implementat la clasa a IX-a B, de la Şcoala Profesională Germană. Echipa de proiect este formată din directorul colegiului, profesor inginer Carmen Sînc, consilierul școlar Dana Nicoară și profesor Adriana Gabriela Ciobanu.

‘JOBS’ combină, în România, două elemente – piața muncii și educația din ultimii ani de gimnaziu și primii ani de învățământ tehnic, transmit organizatorii. Elevii sunt pregătiți pentru a-și alege viitoarea carieră, primesc informații despre oportunitățile profesionale și au șansa să dobândească abilități de viață, care sunt folositoare pentru orice carieră. Obiectivul JOBS este să pregătească elevii din România aflaţi în ultimii ani de gimnaziu şi primii ani de învăţământ tehnic pentru dobândirea unor competenţe şi abilităţi utile în viaţă, obţinerea unei percepţii realiste privind oportunităţile de pe piaţa muncii în regiunea lor şi luarea unei decizii privind educaţia lor viitoare şi cariera lor profesională.

Aceasta se realizează prin introducerea unei noi abordări transcurriculare, prin folosirea unor metode adecvate de predare-învăţare (învăţarea bazată pe sarcini) şi cu ajutorul unei serii de şapte manuale pentru elevi.

În fiecare an şcolar, activităţile JOBS se finalizează cu organizarea unei expoziţii menite să încununeze munca elevilor şi profesorilor în cadrul proiectului, punând în valoare realizările elevilor, în mod deosebit cele dobândite cu ocazia vizitelor de explorare în întreprinderi.

La inaugurarea expoziţiei de luni, a participat o delegaţie româno-elveţiană formată din reprezentant al partenerilor elveţieni (Universitatea Pedagogică din Zurich – Centrul pentru Proiecte Internaţionale în domeniul Educaţiei), doi reprezentanţi din partea MECS – CNDIPT, managerul proiectului JOBS, mentori JOBS şi un reprezenant al inspectoratului şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax