Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lamia Beligan în „Vivien Leigh – Ultima conferință de presă”, la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia

Publicat

IMG_3440Întreaga viață a actriței britanice Vivien Leigh, a fost prezentată în spectacolul cu același nume.Timp ce aproape 2 ore Lamia Beligan a fost pe rând, adolescenta, iubita, soția și nu în ultimul rând actrița, câștigătoare  a două premii Oscar, Vivien Leigh și a fost urmărită de sute de albaiulieni veniți la Casa de Cultură a Studenților. 

„În noiembrie 2013 ar fi împlinit 100 de ani. A părăsit această lume când avea 53 de ani, dar a marcat în mod excepțional scena şi ecranul secolului XX, fiind considerată cea mai frumoasă femeie a generaţiei sale. E un spectacol biografic; viaţa lui Vivien Leigh – o mare poveste de dragoste, o fascinantă, tumultoasă şi tragică poveste de dragoste imposibilă, curmată de o boală îngrozitoare.

Dincolo de asta însă este vorba despre rostul artei în lume, despre rolul şi importanţa teatrului. Şi în acest plan, Vivien Leigh este inegalabilă. Hollywood-ul încearcă după mai bine de 80 de ani să găsească o altă Scarlett. Au existat mai multe Blanche, dar nimeni nu s-a ridicat la nivelul ei, în rolul creat în filmul regizat de Elia Kazan. Şi, aşa cum a şi declarat, al treilea rol pe care l-a jucat şi în care va fi amintită este cel de Lady Olivier (a fost căsătorită timp de 21 de ani cu Laurence Olivier). Epoca cuplului regal teatral din Anglia, deţinută de soţii Olivier nu a fost nici ea egalată.” scrie  excelsior.ro.

„Am început acest proiect în vara anului 2014 cu prietena mea, partenera mea, Liana  Ceterchi, regizoarea acestui spectacol și a fost o nebunie. Ne-am gândit doar hai să facem, nu știam unde o să jucăm nu știam nimic, a fost pur și siplu dorința noastră de a construi acest spectacol. La început am avut emoții pentru că nu este ușor să joci o ora și jumătate singur pe scenă dar Liana a avut răbdare, m-a încurajat și uite așa am împlinit acest proiect după o vară întreagă de muncă” a mai spus Lamia Beligan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax