|

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Poarta spre Ţara Moţilor, de la Ampoiţa, demolată. Traficul rutier a fost blocat temporar

22070474_1478259318919707_369517458_oPoarta de lemn cu mesajul de „bun venit” în localitate, amplasată peste drumul naţional 74, la intersecţia cu Ampoiţa, a fost demolată, joi dimineaţa, de autorităţi. Din ce spun reprezentanţii CNAIR, construcţia nu avea autorizaţie şi a fost solicitată îndepărtarea acesteia.

Din cauza intervenţiei, DN74 a fost blocat temporar, în zonă formându-se coloane de maşini. Acţiunea s-a desfăşurat în jurul orei 9.30.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Alba au precizat pentru Alba24 că măsura a fost luată pentru siguranţa circulaţiei, iar înainte de a se începe acţiunea de îndepărtare a acesteia a fost solicitată Primăriei Meteş autorizarea construcţiei de lemn. Cum nu s-au primit acte în acest sens, poarta a fost demolată.

Potrivit primarului comunei Meteș, Dan Opruța, poarta va fi dărâmată pentru a evita un accident în cazul unei furtuni. Pentru a marca intrarea în zona Munților Apuseni în locul porții va fi amplasat un totem.

poarta lemn ampoita_foto cosmin oprutaMăsura se impunea şi în contextul fenomenelor meteo extreme din ultima perioadă. Acestea au atras atenţia asupra elementelor ce pot pune în pericol siguranţa rutieră. Reamintim că la Timişoara un tânăr şi-a pierdut viaţa după ce o poartă similară, din metal, s-a prăbuşit peste maşina care o conducea, în timpul furtunii puternice din 17 septembrie.

Precizăm că elemente similare – porţi din lemn – mai sunt amplasate şi în alte zone din judeţul Alba, peste drumuri naţionale. Însă acestea nu vor fi deocamdată îndepărtate, atât timp cât există autorizaţiile necesare de construcţie şi amplasare a acestora, potrivit reprezentanţilor CNAIR.

Poarta din lemn era o lucrare a meşterilor populari din Ţara Moţilor şi reprezenta “Poarta Turismului Rural din Munţii Apuseni”. A fost amplasată în anul 2005. Potrivit primarului comunei Meteş, iniţiativa de a demola poarta aparţine autorităţii locale. Tot Primăria a asigurat şi operaţiunea de joi dimineaţa.

Se poate întampla să fii martorul unor evenimente deosebite. Fotografiază, filmează și postează aici să vadă și alții ceea ce tu ai trăit “live”. Trimite-ne materiale filmate sau fotografiate de tine, pentru ca ştirea ta să fie vazută de o ţară întreagă! Cum poți trimite foto, video sau informații:

Mesaj pe Facebook: http://m.me/www.Alba24.ro sau https://www.facebook.com/www.Alba24.ro

Mesaj pe Whatsapp: 0728950998

Nu uita să menționezi: locul unde s-a întâmplat evenimentul, ziua și chiar ora la care l-ai surprins, chiar si câteva cuvinte despre ceea ce ai reuşit să surprinzi pe cameră.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=598754avatar Publicat de pe 28 septembrie 2017 şi actualizat pe 28 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, STIREA TA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI