Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Vârstnicii ocrotiţi prin Serviciul socio-medical „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş, în pelerinaj la mânăstiri şi biserici din Hunedoara

Publicat

baia de aries 2 Vârstnicii ocrotiţi prin Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş au participat recent la un pelerinaj în cadrul căruia au vizitat mânăstiri şi biserici din judeţul Hunedoara. Programul pelerinajului a cuprins mai întâi o vizită şi reculegere la Mănăstirea cu hramul „Sfânta Treime” din Crişcior, unde maica stareţă monahia Ioana Vintilă i-a primit pe vârstnici cu multă căldură. De aici grupul de pelerini s-a oprit la Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, unde au fost întâmpinaţi de către pr. paroh Alexandru Letea, care i-a binecuvântat şi i-a miruit, oferindu-le în dar o icoană cu hramul bisericii. Următoarea oprire a fost la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Ribiţa, unde părintele protopop Ioan Diniş le-a povestit despre istoricul bisericii monument istoric, vizita venind într-un moment în care biserica din Ribiţa sărbătoreşte 600 de ani de la atestare.

În scurtul pelerinaj vârstnicii din Baia de Arieş s-au oprit şi la Mânăstirea Crişan, unde s-au întâlnit cu pr. stareţ Visarion Neag, vizita fiind într-un moment festiv pentru aşezarea monahală care în acest an sărbătoreşte 25 de ani de la reactivarea sa.

În încheierea excursiei pe meleaguri hunedorene vârstnicii au poposit şi la Muzeul Aurului din Brad, unde au putut vedea exponatele excepţionale găzduite în expoziţiile muzeale şi care spun în cel mai inedit mod povestea exploatării aurului. Pelerinajul s-a încheiat la Mănăstirea Prislop, unde beneficiarii s-au recules la mormântul părintelui Arsenie Boca şi s-au rugat cu pioşenie.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş a fost înfiinţat în anul 2007 şi este coordonat de părintele Ştefan Cordea, parohul parohiei Ortodoxe Baia de Arieş. Centrul funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Baia de Arieş, Parohia Ortodoxă Baia de Arieş, Grup Şcolar „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş şi Poliţia Oraşului Baia de Arieş.

Beneficiari ai acestui serviciu sunt 13 persoane vârstnice, bolnave, singure sau fără ajutor din partea rudelor, din localitatea Baia de Arieş şi din satele aparţinătoare. Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă dar şi de alte activităţi precum îndrumare, sprijin şi consiliere pe probleme de sănătate, educaţie pentru sănătate, evaluări periodice. Vârstnicii primesc şi ajutor pentru activităţile de bază ale vieţii zilnice: igienă, ajutor în prepararea hranei, transfer şi mobilizare, deplasare, comunicare, companie şi ajutor în gospodărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax