Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Pavel Bartoș, la „Povești” cu albaiulienii. Secrete din spatele cortinei. Cum vede teatrul și de ce îi place la Alba Iulia

Publicat

pavel bartosPlin de viață și la fel de simpatic cum se prezintă de fiecare dată în emisiunile TV pe care le moderează, actorul Pavel Bartoș a venit să-și bea cafeaua cu fanii, presa și organizatorii Festivalului de Teatru „Povești” de la Alba Iulia. Acesta nu a stat singur la masă, ci cu Slobodan Markovici, directorul Festivalului de Teatru pentru Copii Subotica, aflat pentru prima dată în Alba pentru a prezenta o expoziție de fotografie care surprinde în imagini istoria festivalului, Oana Leahu și alți invitați.

 

Pavel Bartoș, unul dintre cei mai iubiți actori ai generației tinere și un apreciat om de televiziune, este prezent în aceste zile la Alba Iulia pentru a participa la Festivalul de Teatru care a început încă de luni. Bartoș a venit cu spectacolul „Svejk” în regia lui Alexandru Dabija, care va avea loc marți seara de la ora 19.00.

Prezentatorul emisiunii „Vocea României” se află pentru a noua oară la Alba Iulia și spune că se bucură de fiecare dată când vine, pentru că la festivalul de aici este o atmosferă diferită față de restul evenimentelor de acest gen din țară.

„Știți ce este foarte important, cumva la toate festivalurile din țară se pierde chestia asta de întâlnire cu oamenii locului, cu artiștii, actorii. Peste tot pe la festivaluri poate se întâlnește gazda cu actorii și atâta tot. Nu există acestă fuziune de întâlnire de după, cum e aici”, spune Bartoș.

Despre spectacolul „Svejk” de marți seara, actorul spune că trebuie văzut, pentru că în spatele lui se află o echipă extraordinară.

Vezi și FOTO-VIDEO: Festivalul Internațional de Teatru „Povești” a debutat la Alba Iulia. Şapte zile de spectacole pentru copii şi adulţi. PROGRAM

„Pentru că este Teatrul Odeon, este un regizor foarte important, pentru mine unul din cel mai importanți din România, Alexandru Dabija, este o trupă foarte bună, un text extraordinar (…). Este una din piesele emblematice, și tocmai de aia mă bucur că am apucat să joc un astfel de rol. Pe lângă șansa de a avea un astfel de rol, am avut șansa de  lucra cu un astfel de regizor. Cea mai mare bucurie a fost că, pe lângă faptul că îmi doream acest rol, dorința a venit mai mult din partea regizorului. Când a venit Alexandru Dabija la mine și mi-a spus <Uite, vreau să fac Svejk cu tine>, m-a onorat și m-a bucurat în același timp, pentru că este cu atât mai mult când un regizor își dorește să facă un rol cu tine, plus că fac acest rol în teatrul pe care mi-l doresc, cu actorii pe care mi-i doresc, nu știu, sunt un norocos. Când te apuci de teatru, îți dorești astfel de întâlniri”, spune Pavel Bartoș.

Actorul ne-a dezvăluit un mic secret din spatele cortinelor Teatrului Odeon: una din plăcerile lor este mersul în turnee cu autocarul.

„Se creează o atmosferă extraordinară. Pe foarte mulți colegi îi cunosc abia în turnee, pentru că în București, în momentul în care ai terminat spectacolul, te duci acasă; în schimb, în turnee avem timp să rămânem la o bere”, spune Bartoș.

Fiind un autocar plin de oameni creativi, nu poate lipsi muzica din această ecuație și se pare că trupa Phoenix, „a sughițat mult la câte le-am cântat noi cântecele”.

Bartoș spune că îndrăznește să cânte doar atunci când în jurul său se află persoane mai afoane decât el și de aceea preferă să asculte. Nu are un gen muzical preferat, ci încearcă tot timpul ceva diferit.

„Acum sunt într-o perioadă în care încerc lucruri noi. Cum nu am timp liber mai mult, atunci când vrei să vezi și să asculți, îți selectezi lucrurile și vrei să vezi lucruri de calitate. Nu e ceva anume, nu caut ceva, ține de momentul acela”, mărturisește actorul.

Puținul timp liber pe care îl are îl transformă în timp de calitate alături de familie.

„Noi nici nu avem timp liber, nici nu știu când ne dorim să avem timp liber, pentru că stau să mă gândesc la un actor și când își dorește el timp liber. Nu cred că își dorește foarte mult. Actorul vrea să lucreze, dar timpul liber în cazul meu este dedicat 100% familiei, și nu este timp liber, ci încerc să-l fac timp ce calitate”, mai spune Bartoș.

Legat de un subiect destul de sensibil și dezbătut în presă, salariile actorilor, Bartoș nu s-a ferit să spună că sunt într-adevăr mici și că televiziunea i-a oferit lui decența traiului.

„Ca actor student, voiai să ai o notă mare doar ca să ai o bursă, să mai poți câștiga ceva, te bucurai de orice fel de figurație pe care o aveai la teatru, doar ca să ai ceva în plus, lucram într-un non-stop, deci am trecut prin toate aceste etape, dar nu trebuie să faci din asta un scop. Tu trebuie să-ți dorești să fii un bun actor pentru că după aia se întâmplă lucruri. Pentru mine televiziunea a însemnat foarte mult, adică mi-a dat decența traiului. În teatru nu, pentru că salariile sunt ca la orice bugetar, dar teatrul nu îl faci pentru bani, ci din plăcere”, dezvăluie Pavel Bartoș.

Actorul consideră că autoritățile ar trebui să se implice mai mult și cumva să realizeze că sunt doar circa 3.000 de actori și nu ar însemna un efort financiar extrem de mare.

„Trăim din aplauze, dar la sfârșitul unii trebuie să plătești chiria, cheltuielile”, spune Bartoș.

La finalul conferinței, actorul a dat autografe și s-a fotografiat cu toți cei care erau prezenți la „Cafeaua cu Tâlc”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax