Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO UPDATE Alegeri interne PNL: Ludovic Orban, ales preşedinte. Mircea Hava şi Florin Roman, pe lista celor care vizează funcţii înalte în partid

avatar

Publicat

roman hava orbanAproximativ 5000 de liberali au participat sâmbătă, la Congresul Naţional PNL, pentru a-şi alege noul preşedinte al partidului. Una dintre cele mai mari delegaţii este cea din Alba, organizaţie judeţeană care va fi reprezentată de 175 de membri.

Duminică, 18 iunie, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, se va stabili componenţa Biroului Permanent Executiv al PNL. Pe lista celor înscrişi pentru funcţii de conducere se află şi primarul de la Alba Iulia, Mircea Hava, care candidează pentru prim-vicepreşedinte la nivel naţional, dar şi deputatul Florin Roman, care are în vedere postul de vicepreşedinte pentru Regiunea Centru.

UPDATE: Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL, cu 3.518 de voturi, din cele 4.457 valabil exprimate. Cristian Buşoi a obţinut doar 952 de voturi.

Președinte al Comisiei de Arbitraj a fost ales Daniel Buda, cu 1.948 de voturi, iar Mihai Barbu, este președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, cu cu 2.479 de voturi.

Congresul Partidului Național Liberal a adoptat modificările la Statutul liberalilor. Președintele Comisiei de statut, Cătălin Boboc, a prezentat ultimele modificări, respectiv faptul că în Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepreședinți – 8 vicepreședinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politică externă, apărare, siguranță națională, administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene, dezvoltare regională, justiție și drepturi cetățenești, buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri, sănătate, muncă, familie și protecție socială, educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte și minorități, agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, infrastructură de transport, comunicații și societate informațională – și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare. El a precizat că în Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepreședinți, potrivit digi24.ro.

PNL scaun presedinte alegeriLa eveniment au susţinut discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi. De asemenea, au prezentat discursuri preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, şi preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, potrivit hotnews.ro.

În competiția pentru șefia PNL s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă, însă ultimul candidat nu a întrunit condiţia de susţinere politică din partea a cel puțin 10 filiale ale partidului. Astfel, au rămas în cursă Ludovic Orban, care are sprijinul majorităţii organizaţiilor judeţene, inclusiv al celei din Alba, şi Cristian Buşoi, fost ministru al Transporturilor.

La lucrările Congresului, primul a susţinut moţiunea Cristian Bușoi – susţinut de echipa Dan Motreanu, Alin Tişe (CJ Cluj), Nicolae Robu -, urmat de Ludovic Orban – susţinut de Mircea Hava, Ilie Bolojan (primarul municipiului Oradea) – fiecare echipă având alocate câte 60 de minute.

Din discursul lui Mircea Hava:

h2Niciodată un om nu poate să schimbe opţiunea, după un discurs, două sau patru. De 25 de ani sunt primarul ales al municipiului Alba Iulia. Primar ales, pentru că oamenii au avut încredere în mine. Am învăţat că trebuie să îi fac să aibă încredere în mine.

Am învăţat că, dacă se deschide <punga> fondurilor europene, trebuie să le aducem acasă, la ei. Alba Iulia are cele mai multe fonduri europene atrase, până acum, pe cap de locuitor. Nu ştiu cât vom vorbi despre a doua ediţie…

Vreau să le mulţumesc celor care au văzut că aşa trebuie să se facă politica. Nu trebuie să vină altcineva şi să spună – tu eşti liderul, du-te în teritoriu. Trebuie să ai performanţă pentru a fi lider.

De 20 de ani, judeţul Alba este primul – sau al doilea, ne mai batem cu Aradul, unde este colegul meu, Falcă. Asta se face cu muncă şi gândindu-te la partid, nu la tine, ca lider, ci la toţi albaiulienii, toată România.

Trebuie să hotărâţi de ce Ludovic Orban şi nu Cristian Buşoi. Uitaţi-vă pe lista de susţinători. Primarii sunt baza partidului. Nu vă amintiţi de ei doar când trebuie să votaţi.

Trebuie să faci legi ca să dovedeşti că îţi pasă. Dacă îţi pasă, lucrurile ajung unde trebuie.

Încă o dată, eu vă apreciez, eu discut cu oameni, nu cu piese de şah pe care cineva le mută.

Ludovic Orban este singurul în care am încredere că, împreună cu voi, vom construi PNL, îi vom da forţă. Că vom face parteneriat corect cu preşedintele Iohannis şi vom face ce trebuie din România.

Sunt sigur că veţi vota cu mintea, nu cu fiţuica, echipa care poate construi ce ne dorim.

La 1 Decembrie, anul viitor, vă invit la Alba Iulia. Vă invit să vedeţi un oraş, un oraş inteligent, primii paşi pentru un smart city, făcut fără bani, cu oameni.

Şi asta am demonstrat, şi Aradul, şi Timişoara şi multe alte oraşe. Că se poate”.

Pe 17 iunie, 175 de liberali din Alba au votat preşedintele PNL, la Congresul Naţional al partidului. 18 dintre ei sunt reprezentanţi de drept în congres (Mircea Hava, Ion Dumitrel, Alexandru Pereş, Florin Roman, Corneliu Olar, Claudiu Răcuci, Oana Badea, Gheorghe Rotar, Dorin Nistor, Sorin Bumb, Adrian Negruţiu, Tudor Ponoran, Traian Rusu, Nicolae Albu, Rodica Andronescu, Cosmin Sularia, Aurel Voicu, Roxana Vlas), iar restul au fost aleşi.

Pe lista organizaţiilor judeţene cu reprezentare importantă la Congres s-au aflat Suceava (189 de delegaţi), Bihor (179 delegaţi), Alba şi Cluj, cu acelaşi număr de delegaţi – 175, urmate de Prahova (163 de delagaţi), Arad (153 de delegaţi), Sibiu (153 de delegaţi), Constanţa (152 de delegaţi), Timiş (149 de delegaţi) şi Ilfov (144 de delegaţi). Aceste prime zece organizaţii au aproape o treime din numărul total de delegaţi de la Congres.

Liberalii din Alba au hotărât, în 9 iunie, cu majoritate, să îl sprijine pe Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al partidului, la alegerile din 17 iunie. 73 dintre cei 75 de reprezentanţi ai organizaţiei PNL Alba, prezenţi la şedinţa Colegiului director judeţean, au votat moţiunea lui Orban. Cristian Buşoi nu a obţinut niciun vot.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Liberalii din Alba au semnat, în majoritate, moţiunea lui Orban. Doi au ales să-l sprijine pe Cataramă

Duminică, 18 iunie, se desfăşoară Consiliul Naţional de Coordonare. În acest for vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi (8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare) şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor de arbitraj şi de cenzori. Noul secretar general al partidului va fi propus de preşedintele PNL.

Mircea Hava candidează funcţia de prim-vicepreşedinte (relaţii internaţionale) avându-l contracandidat pe Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).

Vezi şi Mircea Hava, al doilea om în PNL, după Ludovic Orban. Va candida pentru funcția prim-vicepreședinte al partidului

Funcţia de vicepreşedinte pe Regiunea Centru este vizată de Florin Roman şi Ovidiu Moldovan.

De asemenea, Simone Albani se află pe lista candidaţilor pentru o funcţie de membru în comisia de cenzori.

Candidaţi Biroul Permanent PNL:

Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc – prim vicepreşedinte (relaţii internaţionale)

Ilie Bolojan şi Viorel Cataramă – prim-vicepreşedinte (strategii politice)

Raluca Turcan şi Alin Tişe – prim-vicepreşedinte (comunicare)

Iulian Dumitrescu şi Nicolae Robu – prim-vicepreşedinte (mediul de afaceri şi societate civilă)

Florin Roman şi Ovidiu Moldovan – vicepreşedinte pe Regiunea Centru

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ploi și furtuni în Alba și alte 30 de județe, până marți. De miercuri, INUNDAȚII

avatar

Publicat

O avertizare cod galben vizând Capitala şi 31 de judeţe din sudul, estul şi centrul ţării va fi în vigoare de luni de la ora 10:00 până marţi seară, interval în care vor fi vijelii şi se vor acumula cantităţi importante de apă.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, până miercuri după-amiază sunt în vigoare avertizări cod galben de inundaţii emise de hidrologi pentru râuri din majoritatea judeţelor ţării, cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râuri mici din judeţele Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Argeş. O altă avertizare de inundaţii a intrat în vigoare la ora 6.00.

Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă acumulate vor fi de peste 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Telekom Cloud Backup, soluţia performantă care protejează datele companiilor împotriva pierderii sau deteriorării

avatar

Publicat

Testeaz-o acum şi datele companiei tale vor fi în siguranţă!

Protejarea eficientă a volumelor mari de date ale companiilor, stocarea datelor în centre performante de date situate în România, securitatea sporită a datelor pe întregul flux al acestora şi zero investiţii in infrastructura IT suplimentară sunt principalele beneficii oferite de soluţia Telekom Cloud Backup. Bazată pe tehnologia Veeam Cloud Connect, soluţia protejează atât staţii de lucru de tipul PC şi laptop, cât şi servere cu sisteme de operare Linux sau Windows. Testeaz-o acum şi beneficiaza de toate aceste avantaje!

Cui se adresează Telekom Cloud Backup?

Atât clienţii care folosesc deja tehnologie de backup Veeam pentru infrastructură IT proprie, cât şi cei care nu folosesc această tehnologie pot beneficia de Telekom Cloud Backup. Conectarea serviciului cu aplicația Veeam Backup & Replication sau agentul de backup instalate pe echipamentele clienţilor se efectuează automat.

Unde sunt stocate datele?

Cu Telekom Cloud Backup vei avea alocat un spatiu dedicat companiei tale pe o platformă de backup implementată în centrele de date ale Telekom Romania, aflate pe teritoriul ţării. Aceste centre de date sunt printre cele mai performante şi sigure din România.

Regula 3-2-1-0

De câţiva ani, Veeam- partenerul Telekom Romania pentru furnizarea soluţiei Telekom Cloud Backup promovează regula 3-2-1-0 potrivit căreia, cea mai eficientă metodă de asigurare a datelor presupune existenţa a 3 copii, pe 2 sisteme diferite dintre care 1 să se afle la distanţă, într-o altă locaţie geografică, pentru a asigura 0 erori. Telekom Cloud Backup respectă această regulă garantând siguranţa deplină a datelor, chiar şi în cazul calamităţilor naturale, precum cutremure, incendii sau inundaţii, prin stocarea datelor într-o locaţie off-site.

Implementare în câteva minute şi activare imediat după semnarea contractului

Deşi este o soluţie complexă, cu avantaje multiple, Telekom Cloud Backup se instalează şi se configurează în doar câteva minute. Backup-urile se fac automat, conform unui calendar pe care chiar tu îl poţi seta, în funcţie de nevoile companiei tale. Soluţia poate fi activată imediat după semnarea contractului de achiziţie şi vei benefica totodată de suport tehnic specializat oferit de tehnicienii Telekom Romania.

Trafic de date nelimitat

Telekom Cloud Backup te scapă de grija traficului de date generat. Încearca aplicaţia şi beneficiezi de trafic de date nelimitat. De asemenea, îţi poţi configura politicile de backup oricum doreşti. În plus, poţi suplimenta capacitatea de stocare oricând. Afla informaţii detaliate despre Telekom Cloud Backup aici: www.telekom.ro/business/cloud-backup/

Costuri

Unul dintre beneficiile majore ale soluţiei îl reprezintă costurile reduse. Nu este necesar să investeşti în infrastructură IT suplimentară. Telekom Cloud Backup este disponibilă în baza unui abonament lunar, configurat în funcţie de necesităţile companiei tale.

Testează Telekom Cloud Backup şi oferă companiei tale cea mai performantă soluţie de protecţie a datelor!

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA, iar luni expiră termenul. Procedura s-ar putea relua

avatar

Publicat

Niciun candidat pentru funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, în ciuda faptului că luni este ultima zi în care procurorii pot depune dosarul de candidatură. Cu toate acestea, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru Mediafax, că este convins că luni vor fi depuse candidaturi. În caz contrar, procedura va fi reluată.

„În acest moment nu este nici un candidat! Sunt convins de faptul că mâine vom avea candidaturi. În caz contrar se va relua procedura. Procedura se reia și în situatia în care candidatul/candidații înscris/înscriși este/sunt respins/ respinși!”, a precizat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 09 – 30.07.2018, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, pentru funcția de conducere vacantă, până la data de 23.07.2018 (inclusiv), la Direcția resurse umane din cadrul Ministerului Justiției.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participanții urmând a susține, în perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader. Rezultatul final se va afișa în data de 30 iulie.

Concursul a fost organizat după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, fiind obligat de o decizie a Curții Constituționale. După revocare, șefia DNA a fost preluată de Anca Jurma, desemnată procuror-șef interimar pentru o perioadă de șase luni.

sursa: hotnews.ro

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ploile fac din nou ravagii în județul Alba. INUNDAȚII după furtună, în localitatea Gârbova de Jos

avatar

Publicat

Ploile abundente fac din nou prăpăd în Alba. În urma averselor, o viitură a lovit duminică localitatea Gârbova de Jos. Apele s-au revărsat pe drum și mai multe locuințe sunt izolate.

Un cititor Alba24 a surprins pe imagini viitura.

Potrivit acestuia, în jurul orei 19:00, nivelul apei era în creștere.

UPDATE: În jurul orei 20:10, nivelul apei era în scădere. Au fost inundate mai multe grădini/terenuri.

Reamintim faptul că mai multe localități din județul Alba s-au aflat duminică sub avertizare Cod Portocaliu până la ora 19:00.

Citește și COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în ALBA: Averse, frecvente descărcări electrice, grindină și vânt. Localităţi vizate

Revenim cu detalii.

Citește mai departe
Publicitate

Uncategorized

COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în ALBA: Averse, frecvente descărcări electrice, grindină și vânt. Localităţi vizate

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare Cod Portocaliu de furtuni pentru județul Alba, valabilă duminică după-amiaza.

Până la ora 19:00, sunt vizate localităţile Aiud, Galda de Jos, Stremț, Livezile, Râmeț.

Se vor semnala averse ce vor cumula peste 35-40 l/mp, grindină de mici și medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

sursa: meteoromania.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate