Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

MAI schimbă probele și baremele de admitere la Academia de Poliție și școlile de subofițeri din sistem

avatar

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne schimbă baremele de admitere la Academia de Poliție și la școlile de subofițeri din sistem, mai ales că primul examen va urma în ianuarie 2018, astfel că probele fizice se vor desfășura în alte condiții față de cele de la admiterea din luna iulie 2017. În prima lună a noului an vor fi scoase la concurs 1.600 de locuri pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră.

Toți candidații vor fi selectați și pe baza examenului medical, până la probele fizice și cele scrise, fiecare astfel de examinare fiind obligatorie și eliminatorie. Din fișa medicală s-a scos criteriul înălțimii, care era, până acum, de 1,65 m la fete și 1,70 m la băieți. Oficialii ministerului susțin că nu toate posturile scoase la concurs sunt pentru viitorii ofițeri care vor lucra în operativ, iar pentru a trece probele fizice este, oricum, nevoie de o anumită înălțime.

Probele fizice vor fi în număr de 11, timpul necesar minim pentru a le trece fiind de 2 minute și 25 secunde.

Proba de evaluare a performanței fizice se apreciază și se notează potrivit normelor și baremelor specifice prevăzute de anexa nr. 31 sau, după caz, de anexa nr.32 , care se afișează și se aduc la cunoștința candidaților înaintea începerii probei. Este declarat „promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2’25″. Performanţa obţinută de candidaţi şi calificativul acordat („promovat”, „nepromovat”) se consemnează în tabelul prevăzut în anexa nr. 27 la ordin.

Pentru evaluarea performanței fizice a candidaţilor, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări, repetări sau contestaţii. Abandonul, accidentarea sau neîndeplinirea bremului minim duce la eliminarea candidatului din concurs şi declararea acestuia „nepromovat”. Trecerea de la alergare la mers a candidaţilor nu se consideră abandon.

Potrivit proiectului de Ordin, a fost conceput un traseu aplicativ, care se va desfășura în sală: “vor fi testate calitățile motrice de bază (viteză, îndemânare, rezistență și forță) ale persoanelor care intenționează să dobândească statutul de cadru militar”.

Precizări generale referitoare la proba traseu practic-aplicativ

Candidaţii trebuie să parcurgă în întregime traseul practic-aplicativ şi elementele care îl compun şi să abordeze obligatoriu toate obstacolele, în ordinea stabilită, conform schiţei de mai jos. Parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris, duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde/obstacol a candidatului, la final penalizările acumulate fiind consemnate în tabelul prevăzut în anexa nr. 27 la ordin şi adunate la timpul realizat. În situaţia în care candidatul nu parcurge un obstacol va fi declarat „nepromovat”.

sursa: legestart.ro

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Peste 300 de avocați prezenți la Alba Iulia pentru a celebra contribuția profesiei lor la Marea Unire

avatar

Publicat

Peste 300 de avocați din toată țara vor participa în weekend, la Alba Iulia la un simpozion pe tema contribuției avocaților la realizarea Marii Uniri de la 1918, organizat de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România. Pentru a celebra și marca evenimentul istoric, în cadrul simpozionului va fi lansată și o monografie a avocaților din Transilvania și Banat ce au contribuit la întregirea neamului românesc.

Pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România organizează la Alba Iulia, sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură a Studenților, Simpozionul „Contributia avocaților la realizarea Marii Uniri”, eveniment la care sunt așteptați peste 300 de avocați din toată țara.

Tot cu această ocazie va avea loc și lansarea lucrării monografice „Contribuția avocaților din Transilvania și Banat la realizarea Marii Uniri”.

Activitățile din cadrul simpozionului vor fi conduse de catre av. dr. Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din Romania.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Reparații de urgență, cu 525.000 de lei, la Stadionul Cetate din Alba Iulia, pentru obținerea autorizației ISU

avatar

Publicat

Stadionul Cetate din Alba Iulia are nevoie de investiții urgente pentru a putea obține autorizare de funcționare ISU. 525.000 de lei este suma pe care Primăria Alba Iulia ar urma o aloce pentru reparațiile de care are nevoie baza sportivă.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului: Obținerea autorizației de funcționare din punct de vedere al securității la incendiu- Stadion Victoria Cetate Alba Iulia, va fi spus la vot în ședința de CL din 23 iunie.

Potrivit raportului de specialitate, lucările de care va beneficia stadionul sunt în special înlocuiri de tâmplărie, montarea de uși rezistente la foc, reparații și zugrăveli la spaleți, confecții metalice și vopsitorii la balustradele metalice aferente tribunelor și corpurilor C2, tencuieli speciale impermeabile la gradelene aferente tribunelor, turnare de betoane în trepte și contratrepte, zidărie.

Atât clădirea cât și stadionul trebuie prevăzute cu instalație de protecție împotriva trăsnetului, instlații de iluminat de siguranță pentru evacuarea persoanelor, instatație de semnalizare, avertizare care detectează începutul de incendiu și în cel mai scurt timp emiterea semnalelor de alarmă, etc.

La instalația interioară de hidranți s-a propus înlocuirea hidranților interiori și a conductelor, iar la rețeaua de hidranți exteriori s-a propus înlocuirea lor precum și a rețelei de alimentare.

Valoarea totală estimată a acestei investiții este de 525.274,44 cu TVA.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Șova, fostul ministru al Transporturilor, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

avatar

Publicat

Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova (PSD) a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia este definitivă.

Fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost condamnat și el de magistrații ICCJ, dar la trei ani de închisoare cu suspendare.

La termenul din 4 iunie, ultimul termen în dosarul CET Govora, DNA a cerut magistraţilor instanţei supreme o pedeapsă orientată spre maximum, respectiv nouă ani şi patru luni de închisoare, pentru Dan Şova.

În primă instanţă, fostul senator a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

La ultimul termen în procesul CET Govora, procurorul DNA a argumentat că sentinţa din primă instanţă este „nejustificat de blândă”. DNA a cerut închisoare cu executare şi pentru fostul director al CET Govora Mihai Bălan.

Dan Şova a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

În primă instanţă, Şova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, aplicându-i-se pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Şova a fost obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.

Alături de Şova a fost judecat şi fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Procurorii notează în rechizitoriu că, în urma demersurilor lui Dan Şova pe lângă Mihai Bălan, în lunile decembrie 2011 şi mai 2013, Bălan a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie-octombrie 2012 şi respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale şi a normelor interne de funcţionare a societăţii respective.

DNA mai arată că aceste contracte nu erau justificate pentru că atunci CET Govora avea un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi.

 

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: „Acvila Apusenilor”, misiune de antrenament a Jandarmeriei Alba. Salvare cu elicopterul, în Munții Apuseni

avatar

Publicat

salvare elicopter

În perioada 18-22 iunie jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, a Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamont Alba și Inspectoratului General de Aviaţie împreună cu un elicopter MI-17, desfășoară o misiune de antrenament, cu forțe și mijloace în teren (EXFT) intitulată „Acvila Apusenilor”, cu tema ,,Modul de acţiune al structurilor montane şi Intervenţia subunităţii mobile de jandarmi (A.T.) în sprijinul posturilor montane pentru rezolvarea unei situaţii tactice”.

Prefectul județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai a participat miercuri, 20 iunie, la un exercițiu de salvare cu ajutorul elicopterului.

Misiunea de antrenament se desfășoară în localitatea Arieșeni în zonele Cheile Ordâncușei, Peștera Poarta lui Ionele, Vârful Clujului și Poiana Călineasa din Munții Apuseni, unde forțele angrenate acționează în baza unor scenarii adaptate după posibile situații reale de intervenție. Exercițiul de antrenament are ca scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenție a forțelor de ordine, în diferite situații.

Participanții la misiune se vor familiariza cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

  • modul de folosire a instalaţiilor din aeronavă, modul de comportare pe timpul zborului pe traiectorie, al coborârii şi îmbarcării din/în elicopter
  • proceduri de semnalizare pentru dirijarea elicopterului în acţiunea de salvare, zbor de aclimatizare a personalului şi antrenament la procedeele de coborâre în rapel din elicopter
  • desfăşurarea exerciţiului de salvare cu ajutorul elicopterului prin utilizarea troliului şi al sistemului fast rope
  • ridicarea accidentaţilor cu targa (UT 2000) sau a triunghiului de salvare (ham) în elicopter
  • exersarea tacticilor de coborâre în rapel din elicopter
  • exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție
  • exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane

„Prin intermediul acestei misiuni de antrenament se dorește evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante precum și verificarea disponibilității mijloacelor tehnice de comunicații și a vulnerabilității legăturilor de comunicații operative pentru asigurarea conducerii forțelor proprii și a cooperării intra și interinstuționale.

Deasemenea în situația în care se vor afla cetățeni în zona desfășurării misiunii, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-și păstra calmul și de a respecta indicațiile forțelor de ordine”, a transmis Jandarmeria Alba.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb: PSD transformă România într-un paradis al infractorilor

avatar

Publicat

Atacul PSD la adresa justiției și a statului de drept a devenit unul total, având drept obiectiv subordonarea politică a tuturor instituțiilor de control. Pentru a-și atinge acest scop suprem și pentru a modela o democrație cu accente sud-americane, pe placul domnului Dragnea, PSD folosește toate mijloacele avute la îndemână. După ce a generat o amenințare voalată, scoțând în stradă circa o sută de mii de asistați social, ca să arate astfel bățul, PSD scoarțe acum și zăhărelul din cămara statului, adică diverse beneficii și compensații materiale, acordate celor aflați prin funcții importante.

Încet, încet, PSD transformă România într-un paradis al infractorilor, scoțând-o, totodată, de pe orbita țărilor europene, democratice și întorcând-o în timp pe vremea altui mare infractor – Adrian Năstase – care cred că și el privește cu uimire și invidie la tupeul cu care Dragnea și ai lui fac ce vor din țara asta.

După diverse super-imunități, după majorări astronomice de pensii și salarii, șefii principalelor instituții de control, în frunte cu Valer Dorneanu, primesc acum și case gratis de la RAPPS, cu toate cheltuielile achitate de stat. Întâmplător, sau nu, măsura a fost anunțată exact după ce Curtea Constituțională, patronată de Valer Dorneanu și PSD, a decis că Președintele României trebuie să se subordoneze unui ministru și chiar cu o zi înainte ca Înalta Curte de Justiție – a cărei șefă se află și ea pe această listă – să îl achite pe Sebastian Ghiță și să-i anuleze și mandatul de arestare.

Poate că decizia privitoare la Ghiță nu este definitivă, dar este executorie și face din acesta un om liber. Liber, eventual, chiar să mai încheie ceva contracte de informatizare cu statul – desigur prin încredințare directă – doar să fie gata actele și să se poată semna până are loc recursul.

Aceste mișcări sunt atent gândite și fac parte dintr-un plan odios al PSD de a acapara total România și de a-l scăpa pe Dragnea și pe acoliții săi de orice neplăceri cu legea. Pentru PSD nu mai contează nimic când e vorba de a-și atinge acest țel. Nici măcar avertismentele tot mai dure venite de la Bruxelles, prin care se arată că România a deraiat total de la parcursul european și în curând fondurile europene vor fi oprite. PSD s-a asigurat deja că vor fi bani pentru plata asistaților sociali din vânzarea economiei naționale, prin proaspătul înființat Fond Suveran. În fond, acești oameni, pe care i-am văzut cu toții manifestând în fața domnului Dragnea, dependenți total de PSD, nu au nevoie de autostrăzi și nici măcar de locuri de muncă, ci doar de un venit de subzistență, pe care PSD îl va acorda contra voturi.

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate