Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Apelor şi Pădurilor a început demersurile pentru preluarea în pază a tuturor pădurilor pentru care aceste servicii nu au fost asigurate

Publicat

padure

padureMinisterul Apelor şi Pădurilor a anunţat că a început demersurile pentru preluare în pază a tuturor pădurilor nepăzite, indiferent de forma de proprietate. Pentru pădurile cu o suprafaţă mai mică de 30 de hectare, costurile pentru pază vor fi suportate de la bugetul de stat, iar pentru suprafeţele mai mari de 30 de hectare serviciile de pază vor fi plătite de către proprietar.

Demersurile vor fi făcute prin gărzile forestiere, împreună cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva şi cu ocoalele silvice. Măsura este prevăzută în noul Cod Silvic, care a intrat în vigoare începând de vineri, 21 iulie.

Suprafaţa totală de pădure care va beneficia de pază este peste 450.000 de hectare.

Până acum, aceste păduri au fost legate de litigii sau de necunoaşterea proprietarului, situaţie în care ocolul silvic nu a avut cu cine să încheie contractul de servicii, sau de dimensiunea redusă a suprafeţelor, care nu generează profit şi astfel proprietarii nu şi-au permis plata serviciilor de pază.

”S-a dovedit că aceste suprafeţe, fiind nepăzite, sunt ţintele preferate ale hoţilor şi surse predilecte pentru tăierile ilegale. Ca parlamentar, anul acesta am modificat Codul Silvic şi am introdus noi prevederi importante, printre care şi aceasta. Odată cu intrarea în vigoare a legii, ca ministru, am şansa să o pun în aplicare. Şi vă garantez că vom mobiliza toate resursele din teritoriu, astfel încât niciun metru pătrat de pădure din România să nu mai rămână nepăzit”, spune ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, conform News.ro.

Pentru pădurile cu o suprafaţă mai mică de 30 de hectare, costurile pentru pază sunt suportate de la bugetul de stat şi vor fi plătite direct ocolului silvic care prestează serviciile. Această prevedere se regăsea şi în vechea formă a Codului Silvic, însă era aplicabilă doar pentru pădurile cu proprietar cunoscut. Noua formă a Codului permite asigurarea serviciilor de pază şi pentru pădurile cu proprietar necunoscut sau pentru care nu s-a stabilit încă succesiunea.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax