Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Aproape 700.000 de persoane cu dizabilități, scutite de la plata impozitului pe venit

Publicat

persoane cu dizabilitati, handicap De la plata impozitului pe venit vor fi scutite aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilități, a anunțat vineri, la Sinaia, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

”O nouă măsură pe care Guvernul Ponta a adoptat-o privind scutirea de la plata impozitului pentru orice fel de venit realizat de către persoanele cu dizabilități. Este vorba de aproape 700.000 de persoane cu dizabilități care, în conformitate cu prevederile ordonanței de modificare a Codului Fiscal, nu vor mai plăti niciun fel de impozit pe veniturile realizate din activități individuale sau în asociere, inclusiv cele din agricultură, piscicultură, silvicultură”, a declarat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, ordonanța care cuprinde aceste prevederi a intrat în vigoare joi.

Conform noilor prevederi, începând cu 1 februarie sunt scutite de la plata impozitului veniturile realizate în mod individual, cât și/sau într-o formă de asociere de către contribuabilii persoane fizice cu handicap grav sau accentuat, din activităţi independente, din activități agricole, silvicultură și piscicultură.

”A fost luată (această măsură — n.red.) pentru a fi aproape de persoanele care sunt în nevoi și pentru a putea, pe lângă indexarea de 16% aplicată de la 1 ianuarie la indemnizația acestor persoane cu dizabilități, să le putem crea în viață un pic mai bine”, a mai spus Plumb.

Acesta a subliniat că acele comisii care verifică certificatele privind încadrarea în grad de handicap trebuie să lucreze ”cu celeritate” pentru a nu exista anumite persoane care să încerce să beneficieze în mod incorect de aceste prevederi.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax