Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noua Lege “Big Brother”, promulgată de președintele Klaus Iohannis. Datele de trafic ale abonaţilor vor fi stocate timp de maximum trei ani

Publicat

telefon mobil Datele de trafic ale abonaţilor, pe care le pastrează în prezent operatorii de telefonie şi internet, vor fi stocate timp de maximum trei ani. Aceste date vor fi accesate doar în baza unei autorizări judecătoreşti. Noua lege “Big Brother” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

După ce Legea nr. 82/2012, cunoscută şi ca Legea „Big Brother”, a fost declarată neconstituţională, anul trecut, autorităţile au reluat discuţiile pe tema reţinerii datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de servicii de comunicaţii, după un atentat terorist din Franţa. Legea respectivă prevedea că operatorii de telefonie şi internet trebuiau să pastreze timp de şase luni anumite date despre apelurile telefonice, SMS-urile şi e-mail-urile abonaţilor.

În principal, documentul propune o durată maximă pentru pastrarea datelor de trafic ale abonaţilor şi utilizatorilor de servicii de telefonie si internet – date care sunt prelucrate şi stocate în prezent de operatori pentru a putea emite facturi şi pentru a asigura serviciile respective. Sunt introduse unele prevederi conform cărora accesul la datele de trafic va fi făcut doar în baza unei autorizări judecătoreşti.

Mai precis, legea promulgată de președintele Klaus Iohannis stabileşte că datele de trafic ale abonaţilor şi utilizatorilor, care sunt prelucrate şi păstrate de către operatorii de telefonie şi internet, vor fi şterse sau anonimizate la momentul la care acestea nu vor mai fi necesare la transmiterea comunicărilor, însă nu mai tarziu de trei ani de la efectuării comunicării.

De asemenea, termenul de maximum trei ani de la efectuarea comunicării va fi valabil şi pentru datele de trafic prelucrate pentru a stabili obligaţiile contractuale ale abonaţilor la serviciile de comunicaţii a căror plată se face în avans.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax