Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Abrud strânge bani pentru sprijinirea copiilor care şi-au pierdut mama în accidentul rutier mortal provocat de tatăl lor

Publicat

Nicolae Simina- Abrud Primarul din Abrud, Nicolae Simina a deschis un cont pentru sprijinirea financiară a celor patru copii rămaşi orfani de mamă, după ce femeia în vârstă de 31 de ani a decedat vineri în accidentul mortal provocat de soţul său care a condus fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citește și UPDATE: Tragedie la Abrud! O femeie de 30 de ani, mamă a patru copii, a murit după ce mașina condusă de soțul ei beat și fără permis, s-a răsturnat

Petronela Narița va fi înmormântată luni, 7 august. Slujba se va desfăşura la biserica din Abrud Sat, începând cu ora 16.00. Ulterior, trupul femeii va fi îngropat în satul Soharu, unde a copilărit şi s-a născut. Petronela Nariţa a fost nepoată a primarului din oraşul Abrud, Nicolae Simina. Acesta a declarat că va susţine înmormântarea acesteia şi se va implica, alături de alţi locuitori din zonă, pentru ca cei patru copii să aibă o casă a lor.

„Mâine (n.r. = luni, 7 august) o să deschid un cont pentru că sunt foarte mulţi care vor să doneze. Aceşti copii trebuie să aibă o casă a lor. Voi face tot posibilul ca acest lucru să fie realizat. Trebuie să aibă condiţii ca să poată merge la şcoală”, a spus primarul Nicolae Simina. „Mulțumim tuturor celor care ați fost și sunteți alături de noi . Urmare mai multor solicitări, am deschis un cont pentru donații, pentru cei patru copii”, a scris luni primarul, pe rețeaua de socializare Facebook.

Contul a fost deschis la Banca Transilvania, pe numele Simina Viorel (fratele primarului). Număr cont: RO71BTRL00101201340917XX

Gestul nesăbuit al bărbatului a făcut ca patru copii să rămână fără mamă la o vârstă fragedă: Flavia (12 ani), Ianis (10 ani), Andreea (9 ani) şi Darius (6 ani).

După finalizarea cercetărilor, sâmbătă dimineaţa, tatăl copiilor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, Nariţa Flavius Dorel a fost prezentat de către Parchet la Judecătoria Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a admis în parte solicitarea procurorilor şi a decis, tot sâmbătă, arestarea inculpatului pentru 20 de zile. Hotârârea instanţei poate fi contestată la Tribunalul Alba.

Citește și Șoferul care a provocat accidentul de la Abrud, soldat cu moartea soției, arestat pentru 20 de zile

Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni: ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Fiecare dintre cele trei infracţiuni sunt pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani. În mod normal, bărbatul nu poate să scape fără o pedeapsă cu executare, scrie adevărul.ro.

Cei patru copii au rămas acum în îngrijirea unei bunici, la care vor sta până ce va începe şcoala. Oamenii din zonă vorbesc despre faptul că bărbatul conducea aproape zilnic maşina pe drumul respectiv, de acasă şi până la drumul naţional, fără permis. Este foarte posibil ca de multe ori să se fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Aşa şi-a dus copiii la şcoală în ultimii ani, el fiind angajat la o firmă în Gura Roşiei.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax