Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prime de instalare pentru românii care se întorc din străinătate. Câţi bani pot primi dacă se angajează în țară

Publicat

bani

bani Românii care se întorc din străinătate şi se angajează în ţară pot obţine prime de instalare de până la 15.000 de lei.

Potrivit unor modificări aduse recent la Legea șomajului, și românii care au lucrat în străinătate în ultimii trei ani pot să ceară aceste prime de instalare, dacă îndeplinesc condițiile legale, scrie avocatnet.ro.

„Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, scrie în Legea șomajului acum.

Practic, prin asta, statul încearcă să stimuleze întoarcerea lucrătorilor români din străinătate.

Românii care se întorc trebuie să se încadreze în muncă în localitatea de domiciliu/reședință sau în localitățile învecinate acesteia, iar localitatea respectivă să se afle în una dintre zonele prevăzute în Planul național de mobilitate.

Cuantumul primei e diferit, după cum urmează: 12.500 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja; 15.000 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja şi care este însoţită şi de membrii familiei.

sursa: realitatea.net, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax