Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Radare îngropate în asfalt pe autostrada Orăştie – Sibiu. Se activează prin intermediul unor senzori

Publicat

Autostrada Orăştie – Sibiu va fi dotată cu radare inteligente, îngropate în asfalt. Acestea ar urma să rezolve toate problemele polţiştilor, deoarece se vor activa când sunt atinse de roţile maşinilor.

Radarul inteligent începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini trec peste un anumit senzor care este ascuns în asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp parcurge şoferul distanţa de 2,5 metri până la următorul senzor. În cazul în care conducătorul auto a depăşit limita maximă de viteză, maşina acestuia va fi fotografiată şi proprietarul vehiculului va primi amenda acasă.
Un singur radar inteligent costă 35.000 de euro și, faţă de sistemele din vechea generaţie, cele noi folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale şi nu emit unde, astfel că şoferii nu pot fi atenționaţi de detectoarele speciale.
Aceste radare inteligente funcţionează deja pe Drumul Naţional 1. Acestea sunt instalate la Baloteşti, Tâncăbeşti, Bărcăneşti şi Sinaia, pe fiecare sens de mers. Vor fi montate în acest an și pe Autostrada Soarelui.
Sursa: turnulsfatului.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    sâmbătă, 16.03.2013 at 21:38

    Asa, si sa intelegem ca nu se vor mai fura parapeti, radare, indicatore, ci km de autostrada? :-)).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax