Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal din cauza reabilitării unei străzi din Cugir. Un angajat al firmei executante, luat la bătaie de patru bărbați nemulțumiți de lucrări

Publicat

bataie Scandal cu bătăi din cauza unei străzi reabilitate. Oricât de ireal al părea, asta s-a întâmplat, marți, la Cugir, pe strada Aurel Vlaicu. Nemulțumit de calitatea lucrărilor, un bărbat care locuiește în zonă a decis să apeleze la ajutorul prietenilor pentru a face dreptate. Bărbatul, alături de alte trei persoane, pe care se pare că le-ar fi chemat să-l „ajute”, au făcut un scandal monstru pe stradă, care s-a încheiat cu agresarea unui angajat al firmei care execută lucrările și reținerea a trei persoane. 

UPDATE:  Poliţiştii din Cugir au reţinut 3 bărbaţi din oraş care sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un alt bărbat, care a luat şi el parte la comiterea infracţiunilor şi se sustrage cercetărilor, este căutat de poliţişti.

La data de 30.05.2017, în jurul orelor 11.50, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că, pe strada Aurel Vlaicu din Cugir, o persoană a fost agresată.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi imediat la faţa locului, a rezultat că un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Hunedoara, angajat la o societate comercială ce desfășoară activităţi de reabilitare a străzii respective, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de calitatea lucrărilor, a fost agresat de 4 bărbaţi care, după comiterea agresiunii au părăsit locul faptei.

Victima a fost transportată la spitalul din Cugir unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

La scurt timp, poliţiştii i-au identificat pe cei 4 agresori, bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, toţi din Cugir, faţă de 3 dintre ei fiind luată măsura reţinerii,pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cel de-al patrulea, în vârstă de 32 de ani, se sustrage cercetărilor şi este căutat de poliţişti în vederea tragerii la răspundere penală.

În cursul zilei de azi, 31 mai, reţinuţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit IPJ Alba, scandalul ar fi izbucnit de la nemulțumirea unui localnic privind calitatea lucrărilor. Scandalul a izbucnit marți la ora 11.50, când patru persoane, dintre care doi cetățeni care locuiesc pe strada Aurel Vlaicu, l-au agresat pe un muncitor al companiei hunedorene care execută lucrările.

Trei dintre agresori au fost identificați și reținuți și sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, urmând să fie prezentați joi instanțelor. Al patrulea agresor a fugit de la fața locului și este căutat de oamenii legii.

strada aurel vlaicu cugir Victima, un bărbat din Hunedoara, a fost transportat la spital. Se pare că acesta nu a rămas internat.

Se pare că scandalul ar fi pornit de la o bordură. Cetățenii care locuiesc la casa cu numărul 35 de pe strada Aurel Vlaicu au solicitat primăriei coborârea nivelului bordurii respectiva. După ce au ajuns la o  înțelegere și se credea că situația este rezolvată, se pare că în peisaj au apărut alte persoane care fără să știe probabil că proprietarii s-au înțeles cu inginerul de șantier și Primăria Cugir, au început scandalul.

Strada Aurel Vlaicu se află în reabilitate, executantul lucrărilor fiind o firmă din Hunedoara. Potrivit reprezentanților Primăriei Cugir, lucrările sunt în plină desfășurare. Modernizarea str. Aurel Vlaicu se ridică la aproximativ 2.000.000 lei, iar lucrările au început început anul trecut.

Potrivit primarului Adrian Teban, modernizarea străzii Aurel Vlaicu reprezintă o investiţie așteptată cu nerăbdare de oamenii din zonă, care circulau cu dificultate în condiții climatice defavorabile.

Lucrările de modernizare a str. Aurel Vlaicu au început anul trecut și au fost organizate în două etape de execuție. Prima etapă a constat în modernizarea a 300 m, de la intersecţia cu str. Râul Mic, pană la intersecţia cu str. Colinei. Drumul a fost asfaltat, în timp ce tronsolul care face accesul pietonal spre Biserica Romano-Catolică a fost reabilitat cu calupuri din piatră naturală așezate pe o fundație din beton. Zidul ce separă cele două benzi de circulație a fost reparat şi placat cu piatră naturală. Pe coronamentul zidului s-a montat un parapet din stâlpi din zidărie din piatră și mână curentă din metal, înlocuindu-se bordurile din beton prefabricat existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

În data de 3 octombrie 2016, Primăria Orașului Cugir a predat amplasamentul constructorului pentru următoarea etapă, care prevede lucrări de modernizare pe două tronsoane ale străzii, în lungime de 1.840 m. Este vorba de tronsonul de la interesecţia cu str Colinei, până unde se termină zona de locuințe, și un al tronson care se finalizează la intersecția str. Aurel Vlaicu cu drumul forestier Afinet.

În momentul de față se execută lucrări pe ambele tronsoane. Referindu-ne la primul tronson, în lungime de 575 m, lucrările de modernizare au ajuns la Nr. 35 a str. Aurel Vlaicu. Strada a fost pavată cu pavele de beton, au fost montate trotuare de lățimi variabilă, încadrate cu borduri prefabricate din beton vibropresat, care să asigure accesul pietonal, au fost construite două ziduri de sprijin. Pentru preluarea apelor pluviale au fost făcute rigole de suprafață și podețe de descărcare. Rigolele de acostament existente au fost și ele modernizate.
În ceea ce privește tronsonul II, în lungime de 1.265 m, lucrările au fost realizate în procent de 90%, drumul fiind pavat cu piatră, pe fundație de balast. Și în această zonă au construite ziduri de sprijin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax