Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfânta Maria Mare: Ar trebui sau nu felicitaţi cei care-i poartă numele, pe 15 august?

Publicat

sfantul

De sărbătoarea Sfintei Maria Mare sunt legate mai multe simboluri. Pe data de 15 august, se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, trecerea ei în nefiinţă.

Unii spun că nu este bine să spui “La mulți ani!” de Sfânta Maria Mare, pe 15 august, pentru că Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini.

Pe de altă parte, potrivit crestinortodox.ro, ar fi motiv de bucurie pentru creştini, pentru că se cinsteşte înălţarea Fecioarei Maria la cer.

Citește și Sfânta Maria 2021: MESAJE și URĂRI pentru familie, colegi, prieteni. Pentru toți cei care-şi sărbătoresc ziua numelui

Conform vechilor tradiţii bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria – 2015 nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei.

Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

Totuși, Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei.

Moartea Maicii Domnului este mutare la Viaţă, dupa cum reiese şi din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Din acest motiv, aceasta sarbatoare nu este trista, ci plina de bucurie, scrie crestinortodox.ro.

După o pioasă tradiție veche, cunoscută mai întâi în Apus și trecută apoi și în Răsărit, la trei zile după adormirea ei, Sfânta Fecioară ar fi fost ridicată cu trupul la cer, ca și dumnezeiescul ei Fiu.

Sfânta Maria Mare este cunoscută ca Paștele din timpul verii, tocmai pentru că vorbește despre Învierea cu trupul a Maicii Domnului.

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria.

Vezi alte MESAJE de Sfânta Maria 2020. Felicitări și urări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui

Tradiţia spune că în ziua de Sfânta Maria se merge la biserică şi se împart struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletul celor care au murit. În unele zone, după slujba, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi.

În biserică se pomenesc cei adormiţi, dar şi cei care au purtat numele Sfintei Fecioare. F

etele nemăritate obişnuiesc să culeagă flori, pe care le duc la biserică pentru a fi sfinţite, apoi le iau acasă şi le aşează în dreptul icoanei Maicii Domnului.

Se crede că astfel acestea vor avea parte de sănătate şi o soartă bună. Mai mult, se spune că aceste flori au puteri tămăduitoare, ele putând alina dureri şi ocroti casa respectivă.

Mai mult, în trecut, fetele purtau o planta numită „năvalnic”, care avea puterea să aducă peţitori.

Dacă ai de făcut un drum important de Sfânta Marie 2021, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că în această zi vremea poate fi potrivnică, pentru a arata supărarea Fecioarei Maria faţă de oamenii necredincioşi şi neuniţi.

Plecarea la drum de unul singur arată egoism şi independenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax