Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spitalul din Ocna Mureș ar putea fi redeschis, în subordinea Spitalului Județean Alba. Se așteaptă aprobarea de la Minister

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, însoțit de conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba, s-a deplasat marți la Ocna Mureș pentru a analiza, împreună cu primarul Silviu Vințeler, posibilitățile de redeschidere a spitalului din localitate și necesitățile de investiții pentru această unitate medicală.

Tot marți au fost vizitate sediul spitalului și al policlinicii din Ocna Mureș, fiind trecute în revistă toate spaţiile, aparatura și dotările existente.

„Am discutat, împreună cu primarul și cu conducerea Spitalului Județean, care ar fi cea mai bună soluție pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș, astfel ca pacienții de aici să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate. Există dotarea materială necesară, există aparatură și există chiar și personalul calificat care să se ocupe de acest spital. Tot ceea ce ne lipsește este aprobarea Ministerului Sănătății, pe care sper să o obținem cât mai repede.

La fel cum am propus încă din 2011, împreună cu Silviu Vințeler, chiar dacă atunci nu era încă primar, noi ne dorim să deschidem aici o unitate aflată în subordinea Spitalului Județean, aceasta fiind cea mai avantajoasă variantă pentru toate părțile. Sper să se aprobe acum înființarea unui Centru Multifuncțional de Sănătate la Ocna Mureș, aflat în coordonarea Spitalului Județean, care în primă fază să asigure specialitățile de boli interne, pediatrie și chirurgie și pe care apoi să-l dezvoltăm cu noi specialități.

Săptămâna aceasta o să reluăm demersurile pe care le-am început încă din 2011 și o să trimitem o nouă cerere către Ministerul Sănătății”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax