Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Lamia Beligan și Liana Certechi, la cafea înainte de „Vivien Leigh – Ultima conferință de presă”. Ce reprezintă și cum a luat naștere acest spectacol

Publicat

IMG_0075Vivien Leigh va fi readusă la viață în această seară de actrița Lamia Beligan. „Ultima conferință de presă” este un eveniment One Woman Show, creat ca un omagiu adus vieții fostei actrițe britanice.

Înainte de spectacolul care va avea loc la ora 18.00 la Casa de Cultură a Studenților, Lamia Beligan și regizoarea Liana Certechi au fost prezente la o „cafea cu poveste” pentru ne face mai curioși și mai interesați de piesa la care spun că au lucrat enorm. 

„De ce Vivien Leigh? Pe 5 noiembrie 2013 ar fi împlinit 100 de ani. S-a stins din viață la vârsta de 53 de ani, dar a marcat în mod desăvârşit scena şi ecranul secolului XX.

Cariera fascinantă, rolurile de excepție, căsătoria cu Laurence Olivier, o tragică poveste de dragoste curmată de o boală îngrozitoare, toate se defășoară sub ochii spectatorului, în mărturisirea unui destin cum n-a mai fost.

După mai bine de 80 de ani, Hollywood-ul încearcă să găsească o altă Scarlett. Se pare că nu mai există. Oricare altă Blanche DuBois, după interpretarea lui Vivien Leigh, pălește”, scrie în descrierea piesei.

Lamia Beligan a declarat în cadrul întâlnirii de joi dimineața că spectacolul este un omagiu adus actriței Vivien Leigh, un om care a trăit pentru teatru și viața ei a însemnat în sine un omagiu adus artei.

IMG_0071„Minunăția asta de femeie nu a fost eclipsată niciodată de boala cu care a luptat, era maniaco-depresivă și s-a luptat cu boala asta și într-un fel s-a aruncat în teatru ca un debușeu, ca o modalitate de a trăi și de a-și trăi nebuinia și forța pe scenă. Și-a dorit să facă asta, a făcut asta, și-a întâlnit marea iubire, deci e o poveste extraordinară de viață. În această seară, veți afla multe lucruri mai puțin cunoscute despre Vivien. Spectacolul această este un prilej de a o evoca și de a-i aduce un omagiu pentru că de fapt viața ei a fost un omagiu adus artei, teatrului, iubirii, dăruirii”, a declarat Lamia Beligan.

Îndrăznețul proiect a început în urmă cu doi ani, iar Lamia recunoaște că a fost o adevărată provocare să iasă din zona sa de confort și să se pună în pielea uneia din cele mai frumoase și cunoscute actrițe ai anilor 80.

„Am început acest proiect în vara anului 2014 cu prietena mea, partenera mea, Liana  Ceterchi, regizoarea acestui spectacol și a fost o nebunie. Ne-am gândit doar hai să facem, nu știam unde o să jucăm nu știam nimic, a fost pur și siplu dorința noastră de a construi acest spectacol. La început am avut emoții pentru că nu este ușor să joci o ora și jumătate singur pe scenă dar Liana a avut răbdare, m-a încurajat și uite așa am împlinit acest proiect după o vară întreagă de muncă” a mai spus Lamia Beligan.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax