Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10 decembrie: „Ziua ANOFM”. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă împlinește 22 de ani de activitate

Publicat

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aniversează, în data de 10 decembrie, 22 ani de activitate pe parcursul cărora s-a adaptat continuu la nevoile societății şi economiei româneşti.

Potrivit președintelui ANOFM, Maria Mareș, momentul aniversar este deopotrivă unul de reflecție și evaluare, precum și de proiecție, cu atât mai mult cu cât, în acest an, Serviciul Public de Ocupare a răspuns cu promptitudine unor provocări fără precedent în istoria activităţii sale.

„Anul 2020 a fost un an dificil pentru întreaga societate. Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României, au fost limitate sau întrerupte temporar unele activități socio-economice, cu implicații evidente asupra raporturilor de muncă ale salariaților şi a activităţilor comerciale din domenii de activitate diverse. Guvernul a adoptat un pachet de acte normative care să susțină deopotrivă angajatorii și angajații afectați de instituirea stării de urgență şi de alertă ca urmare a situației epidemiologice, astfel că, în acest an, mai mult ca niciodată, ANOFM, prin intermediul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, a făcut eforturi deosebite pentru implementarea acestora.

Astfel, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă s-au mobilizat şi au depus eforturi susţinute pentru a asigura, începând din luna martie, pe lângă celelalte servicii pe care le oferă în conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă, plata şomajului tehnic, plata zilelor libere pentru părinţii nevoiţi să-şi întrerupă activitatea pentru a supraveghea copiii, subvenţii pentru achiziţionarea de echipamente electronice în vederea desfăşurării activităţii în regim de telemuncă, subvenţii oferite persoanelor juridice pentru angajaţii cărora li s-a redus timpul de lucru, dar şi pentru angajarea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani, sau peste 50 de ani, decontarea a 41,5% din salariu pentru persoanele care şi-au reluat activitatea după ce au fost în şomaj tehnic”, a transmis Maria Mareș.

Potrivit acesteia, pentru ca cele peste 1,4 milioane de persoane să beneficieze lunar de sprijin financiar, personalul din instituţiile aflate în subordinea ANOFM a făcut eforturi deosebite, conştient fiind de necesitatea derulării tuturor operaţiunilor într-un timp foarte scurt, cu maximă rigoare.

„Pentru ca imaginea să poată fi completă, menţionez că, până în prezent, pentru beneficiarii măsurilor de sprijin a angajaţilor şi a angajatorilor în perioada pandemiei, introduse începând cu luna martie a acestui an, au fost efectuate plăţi de peste 6,5 miliarde de lei (peste 1,35 miliarde euro).

De asemenea, pentru a veni în sprijinul clienților noștri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori, au fost incluse noi modalități de relaționare prin simplificarea şi digitalizarea procedurilor de înregistrare ca persoane în căutarea unui loc de muncă şi pentru obținerea stimulentelor financiare, a subvențiilor şi a ajutoarelor financiare oferite în perioada pandemiei”, a mai precizat președintele ANOFM. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax