Actualitate
13-14 noiembrie: Ateliere de antreprenoriat în Alba Iulia la Centrul „Gaudeamus” al Universităţii „1 Decembrie 1918”
Albaiulienii interesaţi de a-şi crea, promova sau finanţa propria firmă au posibilitatea de a participa, în această perioadă, la ateliere de lucru ale proiectului strategic „Antreprenor – Viitor durabil”. Acestea se vor desfăşura începând de marţi, 13 noiembrie până joi, 15 noiembrie, la Centru Internațional de Studii și Conferințe Gaudeamus al Universității „1 Decembrie 1918” (Schit), între orele 11.00 și 17.00.
Atelierele de lucru se vor concentra pe aspecte practice, ilustrate prin studii de caz, ale următoarelor arii tematice:
„Restructurare, Reorganizare şi Îmbunătăţirea Performanţei afacerii”, „Planificare. Bugetare şi Management Financiar”, „Finanţarea afacerii”, „Plan de Afaceri”, „Instrumente IT pentru Managementul Afacerii”.
Participarea se face în limita locurilor disponibile. Nu se percep taxe pentru participarea la Atelierele de lucru.
Sesiunea de toamnă 2012 a proiectului Antreprenor – Viitor durabil a demarat în luna octombrie prin conferinţele regionale desfășurate și în Alba Iulia, la sediul Universității “1 Decembrie 1918” și a sesiunilor de instruire din perioada 23-24 octombrie.
Antreprenorii şi managerii din IMM-uri care se înregistrează în program îşi pot înscrie companiile în procesul de selecţie prin care 72 de IMM-uri vor primi consultanţă gratuită din partea Ernst & Young sau S&T România, până la încheierea proiectului în anul 2013. Selecţia a fost demarată în luna iulie 2011 şi, până în prezent, au fost identificate 33 companii care se califică pentru a beneficia de asistenţă de specialitate. De asemenea, 40 de întreprinzători vor fi consiliaţi juridic în vederea demarării unei afaceri.
Primele trei sesiuni ale proiectului, desfăşurate începând cu martie 2011, au avut rezultate impresionante: 1478 de persoane au participat la sesiunile de instruire profesională continuă, dintre care 488 manageri şi 220 întreprinzători, iar 909 persoane au fost pregătite pentru iniţierea unei afaceri. Pe parcursul celor 3 ani de desfăşurare, proiectul Antreprenor – Viitor durabil îşi propune să promoveze cultura antreprenorială şi să dezvolte aptitudini manageriale în rândul a 2880 de viitori întreprinzători şi să pregătească 986 de persoane pentru iniţierea de noi afaceri şi reorganizarea celor existente în scopul creşterii competitivităţii pe piaţă. Aceste ţinte au fost deja atinse în procent de 51% şi, respectiv, 92% în primele trei etape care au marcat jumătate din perioada de implementare a proiectului.
„Antreprenor – Viitor durabil este un program care contribuie de doi ani la consolidarea valorilor leadership-ului şi inovaţiei în rândurile comunităţii de afaceri din România. Ne-am asumat misiunea de a încuraja antreprenoriatul prin oferirea unor instrumente moderne de management viitorilor întreprinzători, care să îi sprijine în actualul context economic dificil. Ne dorim ca în cei trei ani de derulare a acestui proiect, împreună cu partenerii noştri, să aducem prin expertiza noastră o contribuţie importantă la creşterea competenţelor manageriale ale viitorilor antreprenori şi la transformarea ideilor în afaceri de succes”, afirmă Camelia Horlaci, Senior Partner, Asistenţă pentru sectorul public, Ernst & Young şi Director de proiect.
Antreprenorii din România au depăşit o perioadă grea, iar mulţi dintre cei care au supravieţuit şi-au regândit din temelii modelul de afacere. Deşi se confruntă în continuare cu dificultăţi pe piaţa locală, cum ar fi scăderea cererii interne, birocraţia şi fiscalitatea excesivă, antreprenorii care au avut succes în 2012 au reuşit prin relaţiile de lucru pe care le-au cultivat. Cei care au investit în angajaţi calificaţi şi valoroşi şi care au construit relaţii de afaceri solide cu clienţii şi partenerii de afaceri, şi-au asigurat succesul pe piaţa locală, conform rezultatelor publicate în Carta Albă a IMM-urilor de anul acesta. Contribuţia proiectului Antreprenor – Viitor durabil este cu atât mai valoroasă şi mai necesară în acest context, fiind una din platformele care fundamentează şi promovează cultura antreprenorială în România.
Atelierele de antreprenoriat sunt organizate de Ernst & Young SRL, în parteneriat cu S&T România SRL, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News