Connect with us
Advertisement

Actualitate

4 sfaturi pentru a avea grijă de un storcător de fructe (P)

Publicat

Un storcător de fructe este o investiție serioasă pe care nu ar trebui să o luați ca atare. Chiar și storcătoarele entry-level sunt destul de scumpe, așa că este important să învățați cum să folosiți și să aveți grijă de storcătorul dvs. în mod corespunzător.

Fără o întreținere regulată, s-ar putea ca, în timp, sucul să aibă un gust mai prost sau storcătorul să se strice. Din fericire, nu este greu să aveți grijă de un storcător de fructe și există câțiva pași ușor de urmat care vă vor asigura că storcătorul dvs. va continua să producă sucuri delicioase și nutritive timp de mulți ani.

Am alcătuit această listă de sfaturi utile pentru a vă învăța cum să întrețineți un storcator de fructe, astfel încât să vă puteți valorifica banii și să profitați de numeroasele beneficii ale sucului, fără a fi nevoit să vă înlocuiți prematur aparatul.

1. Îndepărtați semințele și sâmburii

Cel mai frecvent mod în care oamenii distrug un storcător de fructe este că uită să îndepărteze semințele și sâmburii înainte de a face suc. Dacă faceți suc de caise, piersici, cireșe sau orice alte fructe similare cu sâmburi tari, riscați să vă distrugeți storcătorul iremediabil dacă unul se strecoară înăuntru. Aveți mare grijă să vă asigurați că puneți în storcător de fructe doar fructe fără sâmburi.

Chiar și fructele cu sâmburi sau sâmburi mai mici și mai moi ar trebui să fie îndepărtate, deoarece acestea tind să producă suc amar, cu gust aspru, dacă nu sunt îndepărtate. Unele fructe – în special merele, piersicile, prunele și caisele – conțin semințe care sunt transformate în cianură în organism, ceea ce, evident, nu este de dorit.

2. Curățați-vă cu grijă storcătorul de fructe

Curățenia nu este distractivă, mai ales atunci când abia așteptați să savurați paharul de suc pe care tocmai l-ați făcut. Din nefericire, cu cât lăsați mai mult timp storcătorul dvs. să stea necurățat, cu atât este mai probabil să îi scurtați durata de viață.

Sucul uscat și resturile de fructe trebuie îndepărtate rapid și în întregime din storcătorul dvs. de fructe, la scurt timp după ce ați terminat cu el. Fragmentele reziduale de fructe și sucul uscat vor face ca în viitor sucul să aibă un gust mai prost, dacă nu îl curățați temeinic. În plus, sucul uscat poate afecta în mod negativ mecanismele interne care acționează storcătorul dvs., dacă îl lăsați să se acumuleze.

Din fericire, majoritatea storcătoarelor au piese ușor de îndepărtat, care pot fi aruncate în mașina de spălat vase. Verificați manualul storcătorului dvs. înainte de a pune ceva în mașina de spălat vase, pentru a fi siguri.

3. Folosiți doar pistonul care vine cu storcătorul de fructe

Ar putea fi tentant să împingeți ceva în storcător cu furculița pe care o aveți prin preajmă atunci când pistonul se află tocmai în cealaltă parte a bucătăriei, dar nu o faceți! Aproape toate storcătoarele de fructe vin cu un piston din plastic sau din cauciuc dur, conceput pentru a se potrivi perfect în jgheabul de fructe al aparatului. Dacă folosiți altceva, ați putea provoca daune importante storcătorului dvs.. De asemenea, ați putea să vă răniți, deoarece, spre deosebire de un blender, storcătoarele de fructe nu sunt concepute pentru a avea obiecte dure introduse în lame. Chiar dacă credeți că puteți fi atent, nu merită riscul.

4. Nu stoarceți alimente cu conținut scăzut de lichid

Acest sfat este oarecum controversat, deoarece nu se știe sigur dacă acest lucru poate dăuna într-adevăr storcătorului dvs. de fructe. În cel mai bun caz, este o pierdere de timp, deoarece alimentele cu un conținut scăzut de apă nu produc mult suc. În cel mai rău caz, există unele persoane care cred că stoarcerea de sucuri din ingrediente uscate – cum ar fi nuca de cocos și cerealele – vă poate deteriora storcătorul pe termen lung. Vă recomandăm să evitați să stoarceți aceste ingrediente pentru a fi în siguranță, deoarece nu pierdeți mare lucru dacă nu le includeți în sucurile dvs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement