Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 sfaturi cum să vorbești engleza ca un nativ (P)

Publicat

De ce ar trebui să înveți să vorbești engleza ca un nativ? Scopul fundamental al învățării unei limbi străine este acela de a putea conversa cu mai multe persoane și de a te cufunda rapid într-o altă cultură. Între timp, acest articol îți va prezenta tehnica ideală pentru a realiza acest lucru. Învățarea de a vorbi ca un nativ poate include și adoptarea tonurilor, intonațiilor și argoului vorbitorilor nativi. În plus, termenii datați și limbajul formal de la școală pot fi foarte diferiți de engleza din lumea reală vorbită de vorbitorii locali. Anume din acest motiv, mulți adulți apelează la cursuri limba de engleză. În cadrul cursurilor de engleză înveți subiecte cu adevărat utile și practici engleza conversațională alături de alți colegi.

 1. Discută cu vorbitorii nativi

O conversație cu un vorbitor nativ de limba engleză este cea mai rapidă abordare pentru a îți îmbunătăți cunoștințele lingvistice. Mulți vorbitori non-nativi se tem la început să vorbească, dar cu cât exersezi mai mult, cu atât vei deveni mai încrezător. O mod simplu de a comunica cu nativii este prin intermediul rețelelor sociale sau a platformelor online.

 1. Obișnuiește-te cu diferite accente englezești

Accentele diferă în Londra, Essex, Newcastle și în multe alte locuri din Anglia. Există și alte accente din Scoția, Țara Galilor, Irlanda, Statele Unite și Canada. Accesează YouTube și caută videoclipuri cu persoane care încearcă diferite accente englezești. Nu toate sunt corecte din punct de vedere gramatical, dar acestea îți vor da o idee despre cât de multe dialecte există și cât de bogată poate fi exprimarea în engleză.

 1. Folosește jargonul atunci când vorbești în limba engleză

Jargonul, ca și expresiile idiomatice, este folosit aproape în mod subconștient de către vorbitorii nativi. Deoarece jargonul englezesc și american variază în funcție de localitate, utilizarea unui vocabular distinctiv precum cel al localnicilor este esențială pentru a înțelege cu ușurință localnicii.  Jargonul este o limbă deosebit de dificil de stăpânit. Învățarea jargonului este o provocare, deoarece nu are niciodată o definiție literală și variază în funcție de loc. Vorbitorii nativi de limba engleză sunt familiarizați cu jargonul regional, precum și cu cel de pe internet. Social media este cea mai bună modalitate de a fi la curent cu cele mai recente expresii din jargon.

 1. Antrenează dicția și expresivitatea verbală

Citirea cu voce tare în limba engleză este o tehnică excelentă pentru a îmbunătăți pronunția. Încearcă să reproduci modul în care vorbește un vorbitor nativ de limba engleză dacă vrei să semeni mai mult cu el. Lasă-ți vocea să se ridice și să coboare în mod natural odată cu fluxul propoziției.

Pe lângă aceasta, există numeroase aplicații web sau exerciții online dezvoltate pentru antrenarea pronunției într-o limbă străină.

 1. Învață expresii idiomatice

Nativii sunt binecunoscuți pentru utilizarea expresiilor idiomatice, care sunt afirmații  cu un înțeles complet diferit de modul în care sunt enunțate.

De exemplu:

A piece of cake” – folosim când vrem să exprimăm ceva foarte simplu

It’s pouring cats and dogs„-  se referă la o ploaie torențială

Idiomurile în limba engleză sunt fraze al căror înțeles nu este clar din cuvintele individuale. Cum putem observă și în exemplul următor, unde fraza”You can’t see the forest for the trees” înseamnă că ești prea concentrat în amănuntele unei probleme pentru a vedea imaginea de ansamblu.

Mai pe scurt, dacă te concentrezi prea mult pe o problema insignificativa, și nu te concentrezi aproape deloc pe o problema cu adevărat reală pentru ține, te vei pierde. Dacă ai lua cuvintele că atare, nu ar avea același sens, ba chiar aș însemna total altceva.La fel ca și oricare altă limbă, engleza are numeroase excepții gramaticale și se bucură de un vocabular flexibil.

Vorbitorii nativi, cei care au crescut și s-au dezvoltat într-un mediu în care s-a vorbit limba engleză au un mod specific de a se exprima. Astfel poți diferenția un vorbitor nativ de unul non-nativ, nu doar datorită fluenței și accentului, dar și prin alte trăsături caracteristice.

 • Aceștia fac în mod constant cereri indirecte

Solicitările indirecte sunt orice cereri care nu sunt făcute direct de cineva, dar sunt indicate prin tonul său sau prin ceea ce spune. Vorbitorii nativi de limba engleză recunosc cu ușurință când cineva face o cerere indirectă și, de asemenea, fac cereri indirecte cu ușurință. O întrebare retorică, cum ar fi „Who wouldn’t want to be a millionaire?/ Cine nu ar vrea să fie milionar?”este una care este pusă doar pentru a face o afirmație, mai degrabă decât pentru a obține un răspuns. Problema este că vorbitorii nativi de limba engleză nu sunt conștienți de faptul că astfel de întrebări îi lasă perplecși pe cei care nu sunt vorbitori nativi de limba engleză.

 • Sunt sarcastici

Înțelegerea sarcasmului ține de intonație. Un ton crescător indică faptul că un vorbitor nativ de limba engleză este nerăbdător. Aceștia vor să spună sincer că ziua a fost grozavă și că sunt într-o dispoziție bună. Ei sunt sarcastici dacă au un ton plat sau căzut. Ziua nu este ideală; de fapt, este exact invers. „Ce zi minunată/What a wonderful day!”.

 • Folosesc negații duble

În limba engleză, negațiile duble incorecte din punct de vedere gramatical. Aceasta este o regulă pe care mulți vorbitori de limba engleză o încalcă. Deoarece două negative sunt egale cu o pozitivă, „Nu știu nimic/I don’t know nothing” implică de fapt „Știu ceva/I know something” în gramatica engleză. Vorbitorii nativi de limba engleză sunt intuitiv conștienți de faptul că această regulă poate fi încălcată.

 • Fac greșeli gramaticale

Nativii adesea fac greșeli gramaticale, iar unele dintre ele nici nu mai sunt percepute ca fiind greșeli, de exemplu scurtarea propozițiilor, omiterea prepozițiilor sau schimonosirea unor cuvinte.

În limba engleză, negațiile duble sunt absolut interzise. Aceasta este o regulă pe care mulți vorbitori nativi de limba engleză o încalcă. Deoarece două negative sunt egale cu o pozitivă, „Nu știu nimic/I don’t know nothing” implică de fapt „Știu ceva/I know something” în gramatica engleză. Vorbitorii nativi de limba engleză sunt intuitiv conștienți de faptul că această regulă poate fi încălcată.

Vorbitorii non-nativi depun mult mai mult efort pentru a învăța regulile gramaticale decât o fac vorbitorii nativi. Acest lucru se datorează faptului că vorbitorii nativi învață cea mai mare parte a limbii engleze în mod informal și, adesea, nu se gândesc prea mult dacă o folosesc corect.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Topul producătorilor de înghețată din România. Compania Alpin 57 Lux din Sebeș, pe primul loc la toate capitolele

Publicat

Pe primul loc în topul producătorilor de înghețată din România, în 2022, se afla Alpin57 Lux, compania din Sebeș care face parte din grupul Food Union, din 2016. Topul a fost realizat de risco.ro.

Compania din județul Alba produce peste 100 de sortimente de înghețată sub diferite branduri, printre care cele mai populare sunt Transalpina, Malgra, Fulg de Nea, Delicia, Ice-Pop etc. și o gamă de 30 de produse de înghețată HoReCa.

Sursa: risco.ro

Cifra de afaceri în anul 2021 era de circa 107 milioane de lei, la un profit net de 1,5 milioane. ab24

Pe locul 2 se situează Top Gel, cu o cifră de afaceri de 72,7 milioane de lei. Compania are în portofoliu 50 de sortimente de înghețată și o gamă de napolitane, realizate la fabrica TOPGEL din Comuna Carcea, în apropiere de Craiova.

TopGel are o capacitate de producție a inghețatei de 100 tone/zi.

Urmează Ice Dyp Balas SRL, situată în localitatea Cărpiniș și bine cunoscută pentru rolul important pe care îl joacă în economia localității.

Portofoliul cuprinde peste 60 de sortimente de înghețată, inițial compania începând ca un laborator de înghețată.

În prezent, capacitatea de producție este de 170 tone/zi. Cifra de afaceri în 2021 era de 50,6 milioane de lei, iar profitul net de 4,2 milioane, la un număr de 378 salariați.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modelul Dacia Logan MCV devine autoturism electric sub marca Lada. Cum arată e-Largus

Publicat

Dacia Logan MCV se va transforma în primul vehicul electric Lada, sub numele de e-Largus. Varianta 100% electrică a acestui model va fi produsă la fabrica Izhevsk.

Este deocamdată un prototip, dar va ajunge pe șoselele din Rusia anul viitor sau cel târziu în 2024. 

Din păcate, Lada nu dezvăluie specificațiile tehnice ale lui e-Largus, deși presa rusă raportează că acesta va fi oferit în versiuni pentru pasageri cu cinci și șapte locuri, precum și o furgonetă cu spațiu pentru marfă, scrie Motor1.com.

Independența ar putea ajunge până la 400 de kilometri, deși acest număr este neoficial și sună puțin prea optimist pentru toată lumea.

AvtoVAZ, compania care deține Lada, a avut probleme mari de la invazia Ucrainei, dar de curând a reușit să reia producția modelului Granta, deși fără ABS, airbaguri și alte dotări.

Pentru proiectul electric, Lada se aventurează într-o zonă unde nu are experiență, prezentând ceea ce se crede a fi un prototip electric funcțional, scriu și cei de la Promotor.ro.

E-Largus se bazează pe generația anterioară a Daciei Logan MCV. Acest vehicul are la bază platforma B0 a grupului Renault-Dacia, lansată în 2004 și care se află și pe prima generație Dacia Duster, Nissan Kicks, Mahindra Verito Vibe și Lada Xray.

Vânzările de mașini electrice sunt foarte modeste în Rusia și, în mare parte din țară, rețeaua de încărcare este inexistentă.

Lada, și mai precis AvtoVAZ, speră că această situație se va schimba rapid.

Foto: motor.es

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ați văzut-o? Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă. Mama ei a anunțat Poliția

Publicat

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 14 august 2022, în jurul orei 16,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 august, fiica sa, Mircea Mădălina Denisa, de 17 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

 • 160 cm înălțime;
 • 54 kg;
 • brunetă
 • Ochi căprui;
 • Față ovală;
 • La data plecării purta tricou alb, colanți negri, șlapi alb cu roșu;

Polițiștii desfășoară cercetări, în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Microbuz cu nouă cetățeni români, implicați într-un accident în Germania. Precizările MAE

Publicat

Un microbuz în care se aflau nouă români, muncitori sezonieri, care se duceau la muncă în Olanda, a fost implicat sâmbătă seară într-un accident violent produs în Germania. MAE român a anunțat că s-a autosesizat și a cerut informații despre starea acestora. 

Accidentul a avut loc pe A4, între Düren și Langerwehe, în jurul orei 23:53.

Un șofer de taxi în vârstă de 26 de ani a lovit cu viteză microbuzul românilor, în timp ce acesta se afla în depășire.

În urma impactului, microbuzul a derapat și s-a răsturnat pe o parte, rulând așa încă aproape 10 metri.

Comunicatul MAE:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Bonn, s-a autosesizat în urma informațiilor din mass-media cu privire la un accident rutier produs la data de 14 august 2022, pe autostrada A4, între orașele Duren și Köln, în care au fost implicate două autovehicule, dintre care unul înmatriculat în România, și în urma căruia au fost răniți nouă cetățeni români.

În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins demersuri pe lângă autoritățile germane, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la identitatea, starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și la circumstanțele producerii accidentului.

În urma demersurilor oficiului consular, autoritățile germane au comunicat că, în acest moment, doar un cetățean român continuă să necesite îngrijiri medicale în cadrul unei unități medicale specializate, în timp ce restul au fost externați.

Ancheta autorităților germane cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală în care este internat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Foto: Vincent Kempf

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax