ADMINISTRATIE
Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Aproape 3000 de candidați pe 770 de locuri. Marți și miercuri, proba scrisă
Peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii la Academia de Poliție 2019 și urmează să susțină proba scrisă, pe serii, marți și miercuri. Peste 600 de candidați au fost respinși la probele eliminatorii – contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice -, fiind înregistrate numeroase contestații. Comisia de admitere a respins toate aceste contestații sau solicitări de reprogramare a probelor.
În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la admitere Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.
Vezi REZULTATE definitive Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele pe facultăți, după contestații. LISTELE FINALE – candidați admiși, candidați respinși
Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.
Potrivit calendarului făcut public de comisia de admitere, marți, 6 august, între orele 9.00 și 13.00 va fi probă scrisă pentru candidaţii de la specializările Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Ordine şi Siguranţă Publică (cu frecvenţă) – seria I, iar miercuri, 7 august, în același interval orar, pentru candidații de la specializările Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, Ordine şi Siguranţă Publică (frecvenţă redusă), Pompieri, Arhivistică – seria a II-a.
Sunt așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică.
Vezi: Lista candidatilor admisi pentru participare proba scrisă Academia de Politie 2019
Vezi: Lista candidatilor admisi pentru participare proba scrisa Pompieri
Vezi: Lista candidatilor admisi pentru participare proba scrisă Arhivistica
Proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă, evaluat cu note de la 1 la 10, un punct fiind atribuit din oficiu. Formula de calcul aplicată este următoarea: Nota = (punctele acordate: punctajul maxim) x 9 + 1. Nota se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.. La fiecare întrebare, răspunsul corect se marchează, în căsuța corespunzătoare, cu ”X”, iar celelalte variante (căsuțe) se vor bara cu ”-”. Pentru ca un răspuns să fie considerat corect trebuie să conţină un singur X, iar celelalte trei căsuţe să fie barate cu o linie orizontală. Candidații trebuie să fie atenți să nu depășească pătratele aferente, pentru că riscă să li se anuleze răspunsul.
Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi susțin test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații pentru Facultatea de Pompieri susțin test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test are 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații la Facultatea de Arhivistică susțin test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 90 de minute. Testul grilă are 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.
Media de admitere obţinută de fiecare candidat este media aritmetică a notelor obţinute la fiecare disciplină în parte, cu două zecimale, fără rotunjire.
Citește și LISTELE cu REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie
Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci).
Candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare. Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii – cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).
Marți și miercuri, prezentarea candidaţilor la sediul Academiei se va face cu cel puţin o oră înainte de începerea efectivă a probelor scrise.
Completarea grilei de răspuns se va face numai cu pix sau stilou cu pastă sau cerneală de culoare albastră.
Se interzice intrarea în sala de concurs cu aparatură electronică şi telefoane mobile, sau alte mijloace de comunicare.
Candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate şi legitimaţia de concurs.
Se interzice folosirea unor instrumente de calcul (rigle, calculatoare etc.) sau a altor coli de hârtie pentru ciorne decât cele ştampilate.
CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2019 – etapa a doua:
6-7 august: proba scrisă
10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise
11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise
13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale
14 august: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă
sursa foto: Facebook – Academia de Poliție
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.