Connect with us
Publicitate

Educație

ADMITERE la școli militare 2020: LOCURILE la academii și universități de profil. Metodologie de admitere modificată în acest an

Publicat

Aproape 800 de locuri la studii universitare de licență au la dispoziție tinerii care vor să-și aleagă o carieră militară. MApN a informat că a a fost aprobat planul de școlarizare 2020-2021, iar metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a fost modificată şi adaptată în ceea ce priveşte recrutarea şi selecţia candidaţilor care optează pentru cariera militară, din cauza măsurilor cu caracter de urgenţă luate în domeniul educaţiei militare generată de pandemia COVID-19.

La procesul de recrutare, selecţie şi admitere în colegiile naţionale militare nu pot participa absolvenţii clasei a VIII-a din clasele anterioare care au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ liceal sau profesional din sistemul naţional de învăţământ, care s-au retras, au întrerupt studiile sau au rămas repetenţi.

Admiterea se va face pe locuri rezervate repartiției absolvenților colegiilor naționale militare și pe locuri scoase la concurs.

Prin Direcţia Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a fost aprobat Planul de şcolarizare privind admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar la programele de studii universitare de licenţă în anul universitar 2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naţionale, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, „la fel ca în aproape toate instituţiile civile de învăţământ superior, admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie şi ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituţii”.

La Institutul Medico-Militar, Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti şi Secţia de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, proba scrisă de Limba engleză, pentru Admiterea 2020, se va desfășura în data de 16 iulie, ora 8.00, la sediul Institutului Medico-Militar din București, str. Institutul Medico-Militar nr. 3-5, sect. 1. Sunt declarați admiși candidații care obțin la examenul de Limba engleză, cel puțin nota 6,00. Nota obținută la acestă probă nu se ia în considerare la calculul mediei de admitere.

Probele specifice domeniilor „Medicină generală”, „Medicină dentară”, „Farmacie”, pentru candidaţii Institutului Medico-Militar, se vor susţine în data de 26 iulie, la instituţiile de învăţământ organizatoare, conform metodologiilor celor două universităţi partenere.

MApN menţionează că admiterea în învăţământul militar, spre deosebire de învăţământul civil, este un proces secvenţial care începe cu mult înaintea desfăşurării testului de evaluare a cunoştinţelor şi înseamnă parcurgerea mai multor etape – înscrierea candidaţilor, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi examinarea medicală a candidaţilor.

LOCURI la universități și academii militare 2020-2021: 773, din care 501 pentru admitere prin repartiție și 216 prin concurs:

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”: 7 locuri – Facultatea de Comandă și de Stat Major – Științe militare, informații și ordine publică – Logistică (1 loc rezervat candidaților din Republica Moldova) – locurile vor fi ocupate prin concurs

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”: 294 de locuri (244 prin repartiţie candidați colegii militare şi 50 prin concurs)

Facultatea de Științe Militare – Științe militare, informații și ordine publică – Leadership militar: 75 locuri Infanterie (70 prin repartiție, 5 prin concurs); 5 locuri Parașutiști (concurs), 11 locuri Cercetare (10 repartiție, 1 concurs), 7 locuri Vânători de munte (5 repartiție, 2 concurs)

Facultatea de Management Militar

– Științe militare, informații și ordine publică – Mangementul organizației: 11 locuri Poliție militară (10 repartiție, 1 concurs), 10 locuri Tancuri (repartiție), 48 locuri Artilerie și rachete (40 repartiție, 8 concurs), 22 locuri Geniu (20 repartiție, 2 concurs), 13 locuri Apărare CBRN (10 locuri repartiție, 3 concurs), 13 locuri Auto (10 locuri repartiție, 3 concurs)

– Inginerie și management – Inginerie și management în domeniul comunicațiilor militare – Comunicații și informatică: 53 locuri (40 repartiție, 13 concurs)

Facultatea de Științe Economice și Administrative

– Contabilitate – Contabilitate și informatică de gestiune – Finanțe Contabilitate: 10 locuri (4 repartiție, 6 concurs)

– Științe militare, informații și ordine publică – Management economic-financiar – indendență: 16 locuri (10 repartiție, 6 concurs)

 Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – 170 de locuri, unul pentru Republica Moldova (111 prin repartiţie şi 59 prin concurs)

Facultatea de Management Aeronautic – Științe militare, informații și ordine publică

– Management în aviație: 36 locuri Aviație piloți (28 prin repartiție, 8 prin concurs)

– Managementul traficului aerian: 22 locuri Aviație nenaviganți (15 repartiție, 7 concurs), 10 locuri meteorologie (concurs), 18 locuri Controlor trafic aerian (10 repartiție, 8 concurs)

Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană – Științe militare, informații și ordine publică

– Managementul sistemelor de rachete și artilerie: 60 locuri Rachete și artilerie antiaeriană (45 repartiție, 15 concurs)

– Managementul sistemelor de supraveghere antiaeriană: 18 locuri Radiolocație (10 repartiție, 8 concurs), 6 locuri Război electronic în aviație și apărare antiaeriană (3 repartiție, 3 concurs).

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”: 98 de locuri (70 prin repartiţie şi 28 prin concurs)

Facultatea de Inginerie Marină – Inginerie marină și navigație: 63 locuri la Navigație, hidrografie și echipamente navale (50 repartiție, 13 concurs), 30 locuri la Electromecanică navală (20 repartiție, 10 concurs)

Universitatea ”Dunărea de Jos” – Facultatea de Arhitectură Navală – 5 locuri (concurs)

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” – 148 de locuri (76 prin repartiţie şi 72 prin concurs)

Facultatea de Comunicații și Sisteme Electronice pentru Apărare și Securitate – Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale

– Echipamente și sisteme electronice militare: 17 locuri (8 repartiție, 9 concurs)

– Comunicații pentru apărare și securitate: 20 locuri (10 repartiție, 10 concurs)

– Echipamente și sisteme electronice militare, electronic-radioelectronică de aviație: 6 locuri (3 repartiție, 3 concurs)

Facultatea de Sisteme Informatice și Securitate Cibernetică – Calculatoare și tehnologia informației – Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională: 37 locuri (10 repartiție, 27 concurs)

Facultatea de Sisteme Integrate de Armament, Geniu și Mecatronică:

– Inginerie civilă – Construcții și fortificații: 13 locuri (5 repartiție, 8 concurs)

– Inginerie geodezică – Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice: 5 locuri (concurs)

– Inginerie de armament, rachete și muniții: 5 locuri la Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului (concurs), 10 locuri la Armament, rachete, muniții de aviație și sisteme de salvare (repartiție), 4 locuri la Muniții, rachete, explozivi și pulberi (concurs)

Facultatea de Aeronave și Autovehicule Militare

– Inginerie aerospațială – Aeronave și motoare de aviație: 10 locuri (repartiție)

– Ingineria autovehiculelor: 11 locuri la Blindate, autovehicule și tractoare (10 repartiție, 1 concurs), 10 locuri la Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule (repartiție)

Institutul Medico-Militar: 46 de locuri (unul pentru Republica Moldova), din care 44 la Medicină generală, 1 loc la Medicină dentară și 1 loc la Farmacie

Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza: 10 locuri la Facultatea de Științe Juridice și Administrative – Drept.

surse: Agerpres, mapn.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate