Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE la școli militare 2020: LOCURILE la academii și universități de profil. Metodologie de admitere modificată în acest an


Publicat

Aproape 800 de locuri la studii universitare de licență au la dispoziție tinerii care vor să-și aleagă o carieră militară. MApN a informat că a a fost aprobat planul de școlarizare 2020-2021, iar metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a fost modificată şi adaptată în ceea ce priveşte recrutarea şi selecţia candidaţilor care optează pentru cariera militară, din cauza măsurilor cu caracter de urgenţă luate în domeniul educaţiei militare generată de pandemia COVID-19.

La procesul de recrutare, selecţie şi admitere în colegiile naţionale militare nu pot participa absolvenţii clasei a VIII-a din clasele anterioare care au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ liceal sau profesional din sistemul naţional de învăţământ, care s-au retras, au întrerupt studiile sau au rămas repetenţi.

Admiterea se va face pe locuri rezervate repartiției absolvenților colegiilor naționale militare și pe locuri scoase la concurs.

Prin Direcţia Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a fost aprobat Planul de şcolarizare privind admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar la programele de studii universitare de licenţă în anul universitar 2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naţionale, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, „la fel ca în aproape toate instituţiile civile de învăţământ superior, admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie şi ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituţii”.

La Institutul Medico-Militar, Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti şi Secţia de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, proba scrisă de Limba engleză, pentru Admiterea 2020, se va desfășura în data de 16 iulie, ora 8.00, la sediul Institutului Medico-Militar din București, str. Institutul Medico-Militar nr. 3-5, sect. 1. Sunt declarați admiși candidații care obțin la examenul de Limba engleză, cel puțin nota 600. Nota obținută la acestă probă nu se ia în considerare la calculul mediei de admitere.

Probele specifice domeniilor „Medicină generală”, „Medicină dentară”, „Farmacie”, pentru candidaţii Institutului Medico-Militar, se vor susţine în data de 26 iulie, la instituţiile de învăţământ organizatoare, conform metodologiilor celor două universităţi partenere.

MApN menţionează că admiterea în învăţământul militar, spre deosebire de învăţământul civil, este un proces secvenţial care începe cu mult înaintea desfăşurării testului de evaluare a cunoştinţelor şi înseamnă parcurgerea mai multor etape – înscrierea candidaţilor, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi examinarea medicală a candidaţilor.

LOCURI la universități și academii militare 2020-2021: 773, din care 501 pentru admitere prin repartiție și 216 prin concurs:

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”: 7 locuri – Facultatea de Comandă și de Stat Major – Științe militare, informații și ordine publică – Logistică (1 loc rezervat candidaților din Republica Moldova) – locurile vor fi ocupate prin concurs

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”: 294 de locuri (244 prin repartiţie candidați colegii militare şi 50 prin concurs)

Facultatea de Științe Militare – Științe militare, informații și ordine publică – Leadership militar: 75 locuri Infanterie (70 prin repartiție, 5 prin concurs); 5 locuri Parașutiști (concurs), 11 locuri Cercetare (10 repartiție, 1 concurs), 7 locuri Vânători de munte (5 repartiție, 2 concurs)

Facultatea de Management Militar

– Științe militare, informații și ordine publică – Mangementul organizației: 11 locuri Poliție militară (10 repartiție, 1 concurs), 10 locuri Tancuri (repartiție), 48 locuri Artilerie și rachete (40 repartiție, 8 concurs), 22 locuri Geniu (20 repartiție, 2 concurs), 13 locuri Apărare CBRN (10 locuri repartiție, 3 concurs), 13 locuri Auto (10 locuri repartiție, 3 concurs)

– Inginerie și management – Inginerie și management în domeniul comunicațiilor militare – Comunicații și informatică: 53 locuri (40 repartiție, 13 concurs)

Facultatea de Științe Economice și Administrative

– Contabilitate – Contabilitate și informatică de gestiune – Finanțe Contabilitate: 10 locuri (4 repartiție, 6 concurs)

– Științe militare, informații și ordine publică – Management economic-financiar – indendență: 16 locuri (10 repartiție, 6 concurs)

 Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – 170 de locuri, unul pentru Republica Moldova (111 prin repartiţie şi 59 prin concurs)

Facultatea de Management Aeronautic – Științe militare, informații și ordine publică

– Management în aviație: 36 locuri Aviație piloți (28 prin repartiție, 8 prin concurs)

– Managementul traficului aerian: 22 locuri Aviație nenaviganți (15 repartiție, 7 concurs), 10 locuri meteorologie (concurs), 18 locuri Controlor trafic aerian (10 repartiție, 8 concurs)

Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană – Științe militare, informații și ordine publică

– Managementul sistemelor de rachete și artilerie: 60 locuri Rachete și artilerie antiaeriană (45 repartiție, 15 concurs)

– Managementul sistemelor de supraveghere antiaeriană: 18 locuri Radiolocație (10 repartiție, 8 concurs), 6 locuri Război electronic în aviație și apărare antiaeriană (3 repartiție, 3 concurs).

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”: 98 de locuri (70 prin repartiţie şi 28 prin concurs)

Facultatea de Inginerie Marină – Inginerie marină și navigație: 63 locuri la Navigație, hidrografie și echipamente navale (50 repartiție, 13 concurs), 30 locuri la Electromecanică navală (20 repartiție, 10 concurs)

Universitatea ”Dunărea de Jos” – Facultatea de Arhitectură Navală – 5 locuri (concurs)

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” – 148 de locuri (76 prin repartiţie şi 72 prin concurs)

Facultatea de Comunicații și Sisteme Electronice pentru Apărare și Securitate – Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale

– Echipamente și sisteme electronice militare: 17 locuri (8 repartiție, 9 concurs)

– Comunicații pentru apărare și securitate: 20 locuri (10 repartiție, 10 concurs)

– Echipamente și sisteme electronice militare, electronic-radioelectronică de aviație: 6 locuri (3 repartiție, 3 concurs)

Facultatea de Sisteme Informatice și Securitate Cibernetică – Calculatoare și tehnologia informației – Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională: 37 locuri (10 repartiție, 27 concurs)

Facultatea de Sisteme Integrate de Armament, Geniu și Mecatronică:

– Inginerie civilă – Construcții și fortificații: 13 locuri (5 repartiție, 8 concurs)

– Inginerie geodezică – Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice: 5 locuri (concurs)

– Inginerie de armament, rachete și muniții: 5 locuri la Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului (concurs), 10 locuri la Armament, rachete, muniții de aviație și sisteme de salvare (repartiție), 4 locuri la Muniții, rachete, explozivi și pulberi (concurs)

Facultatea de Aeronave și Autovehicule Militare

– Inginerie aerospațială – Aeronave și motoare de aviație: 10 locuri (repartiție)

– Ingineria autovehiculelor: 11 locuri la Blindate, autovehicule și tractoare (10 repartiție, 1 concurs), 10 locuri la Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule (repartiție)

Institutul Medico-Militar: 46 de locuri (unul pentru Republica Moldova), din care 44 la Medicină generală, 1 loc la Medicină dentară și 1 loc la Farmacie

Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza: 10 locuri la Facultatea de Științe Juridice și Administrative – Drept.

surse: Agerpres, mapn.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Șansă la viața pentru o fetiță de un an, care suferă de o boală rară. Tratamentul costă 2 milioane de dolari

Publicat

Alessia are un an și trei luni, vârsta la care un copil începe să meargă și să se joace. În schimb, Alessia, este imobilizată la pat din cauza unei boli rare. Micuța suferă de amiotrofie musculară spinală, o boală care practic îi atrofiază mușchii de la o zi la alta, iar fetița este dependentă de aparate. 

Mai mult de atât, tatăl micuței, a ales să își părăsească familia, iar lupta cu boala este dusă doar de tânăra mama.

Salvarea Alessiei, ar putea veni din partea unui tratament revoluționar, mai exact un tratament genetic pus pe piață anul trecut.

Totuși, prețul pentru tratament este unul enorm.

Tratamentului salvator costă de 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O suma imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată.

Asociatia pentru micuțul Noel strânge fonduri pentru Alessia.

Se poate dona astfel:

online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0752.076.131

transfer bancar:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel See Less

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienţii asimptomatici au aceeași cantitate de coronavirus ca persoanele cu simptome. Studiu

Publicat

Un studiu detaliat realizat în rândul a 303 persoane în Coreea de Sud a arătat că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut aceeaşi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, relatează AFP.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare în cadrul unui grup religios din Daegu, în Coreea de Sud, în februarie. Autorităţile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive cu puţine sau fără simptome într-o clădire guvernamentală, unde medicii şi asistentele le-au monitorizat atent evoluţia simptomelor şi le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani.

Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporţie de 29%.

În condiţiile în care persoanele în cauză au fost ţinute în izolare până când au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus şi fără simptome, dar au avut în cele din urmă simptome. Numeroase studii în care pacienţii sunt testaţi o singura dată pot confunda cazurile pre şi asimptomatice.

Concluzia studiului este că concentraţiile de virus la pacienţii asimptomatici au fost „similare cu cele de la pacienţii simptomatici”, au afirmat autorii.

Însă găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase. Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: în ce proporţie cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tuşesc, însă pe de altă parte, nu stau în izolare şi, prin urmare, intră în contact cu alte persoane.

„Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezenţa unui virus infecţios şi transmisibil”, au avertizat autorii studiului, care au subliniat că studii epidemiologice şi experimentale mai ample sunt necesare pentru a înţelege acest lucru.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tânăr slovac, găsit spânzurat în baia unui apartament din Alba Iulia. Poliția a deschis o anchetă

Publicat

Un cetățean slovac, în vârstă de 24 de ani, angajat al unei firme din Sebeș, a fost găsit spânzurat într-un apartament din Alba Iulia. 

Cei care l-au descoperit erau colegii săi de apartament care s-au întors de dimineață de la serviciu, tot cetățeni slovaci.

Potrivit surselor alba24.ro, asupra tânărului nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Tânărul a fost găsit în baie, spânzurat de geam. Apartamentul în care a fost găsit corpul ne însuflețit al tânărului se află la primul nivel al unui bloc construit recent în Alba Iulia.

Polițiștii din Alba au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului Alba Iulia este deschisă. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Alin Stanciu – PSD, Voicu Paul – PNL, Gabriel Pleșa – USR, Gheorghe Beleiu – PRO Romania, Mircea Trifu – ANA, Bogdan Lazăr – ALDE, Alin Tudose – AUR și Marius Adrian Hațegan – PMP.

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului Alba Iulia – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului Alba Iulia?

Loading ... Loading ...

Citește și: SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate