Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE la școlile de poliție, jandarmi și pompieri 2022: ASTĂZI au început înscrierile. Ce trebuie să știe candidații

Publicat

politie

De luni, 7 martie, au început înscrierile pentru admitere la școala de poliție, de pompieri și de jandarmi, în sesiunea martie – mai 2022.

Admiterea este organizată în cele șase unități de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. Sunt 2.880 de locuri disponibile. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Unitățile de recrutare sunt structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe, precum și inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale de la nivel central.

În cazul candidaților care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, aceștia se pot adresa structurilor de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate.

Înscrierile se desfășoară până în 18 martie. Termenul pentru depunerea documentelor este 27 martie.

Vezi ADMITERE la școlile de poliție, jandarmi și pompieri 2022: toate detaliile pentru candidați

Admitere școala de poliție, jandarmi, pompieri 2022 – numărul de locuri

Admitere școala de poliție, jandarmi, pompieri 2022 – înscrieri

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și care doresc să candideze pe unul din aceste locuri pot depune cererea-tip de înscriere începând cu 7 martie până la data de 18 martie.

Cererea se depune în funcție de opțiunea aleasă – poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri – și în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate, exclusiv în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Vezi model cerere-tip admitere școli MAI 2022

Cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare.

La primirea cererii-tip de înscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidaților codul unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat; o scanează și o comunică, la adresa de e-mail indicată, candidaților, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data înregistrării acesteia.

Vezi Consimțământ solicitare cazier

Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie 2022.

Dosarul de recrutare conține documentele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Ordinul MAI nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în unitățile de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, respectiv adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat.

Vezi Adeverinta medicală și consimțământ informat

Adeverința medicală se completează de medicul de familie, iar consimțământul informat se completează și se semnează de candidat în mod lizibil și se depun la unitatea de recrutare. Adeverința medicală eliberată de medicul de familie se transmite de către compartimentul cu sarcini de recrutare medicului de unitate.

După primirea documentului de la medicul de unitate, compartimentul cu sarcini de recrutare informează candidații declarați ”INAPT” cu privire la încetarea activităților de recrutare. Candidaţii care îşi retrag documentele din dosarul de recrutare înainte de afişarea/postarea rezultatului final sunt retraşi din concurs.

Dosarul de recrutare include cererea de înscriere, copii ale documentelor de studii, ale actelor de identitate (inclusiv certificat naștere candidat, soț/soție, copii – dacă este cazul), ale documentelor de vechime în muncă (dacă este cazul), autobiografia și tabelul nominal cu rudele candidatului și soțul/soția candidatului, extras cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar, adeverință medicală, copie permis auto. Detalii complete la structurile de recrutare.

Admitere școala de poliție, jandarmi pompieri 2022 – condiţii legale de recrutare

Printre condițiile de înscriere sunt cetăţenia română şi domiciliul în România, capacitate deplină de exerciţiu, vârstă de cel puțin 18 ani, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

De asemenea, candidații trebuie să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale inserate pe corp

Trebuie să deţină sau să obţină până la absolvire permis de conducere categoria B.

Candidații vor trebui să treacă prin mai multe etape de admitere: evaluarea psihologică, proba sportivă, proba scrisă și examinarea medicală.

Calendar Admitere școala de poliție, jandarmi, pompieri 2022

7-18 martie 2022 (iclusiv în zilele de sâmbătă și duminică): depunerea cererilor de înscriere (completate de către candidați în mod lizibil și semnate) exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unității de recrutare

până în 22 martie 2022: evaluarea psihologică (conform planificării întocmite de către Centrul de Psihosociologie al MAI împreună cu unitățile de recrutare)

până în 27 martie 2022: depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare, la unitățile de recrutare

31 martie – 6 aprilie 2022: susținerea probei de evaluare a performanței fizice (conform planificării)

9 aprilie 2022: susținerea probei de evaluare a cunoștințelor

  • în termen de 24 ore de la afișarea Listei provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs: depunerea contestațiilor exclusiv la adresa de e-mail a școlii (office@scoaladepompieri.ro, pentru școala de pompieri)

18 aprilie – 20 mai 2022: examinarea medicală (pentru candidații care se încadrează în numărul total de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale / conform planificării întocmite de către compartimentele cu atribuții de recrutare

până în 27 mai 2022: afișarea rezultatelor finale –  site-urile oficiale ale școlilor de poliție, jandarmi, pompieri

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax