Connect with us
Advertisement

Actualitate

Aglomeraţie în vămile şi pe aeroporturile din ţară, de Sărbători. RECOMANDĂRI de la Poliţia de Frontieră pentru călători

Publicat

frontiera nadlac Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, a început şi aglomerarea traficului rutier în vămi, dar şi în aeroporturi. Românii din străinătate, şi nu doar ei, vin în ţară pentru a petrece Crăciunul şi Revelionul, iar alţii se îndreaptă spre destinaţii peste hotare, pentru vacanţa de iarnă. În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră oferă recomandări celor care doresc să intre sau să iasă din ţară, în această perioadă.

Valori de trafic de cinci ori mai ridicate decât într-o zi normală se înregistrează în această perioadă, în special la vămile din vestul ţării. Asta înseamnă nervi pentru şoferi, cozi interminabile şi blocaje. În ultimele 24 de ore, peste două sute de mii de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei. Numai prin punctul de frontieră din Arad s-au întors acasă de sărbători 25 de mii de oameni.

Polițiștii au luat toate măsurile pentru a reduce timpul de așteptare. La Nădlac 2, de exemplu, punctul de pe autostrada A1 se stătea mai mult de 30 de minute la coadă. Lucrătorii vamali și-au suplimentat numărul și au fost de asemenea deschise benzi suplimentare de circulație.

La fel de aglomerate sunt și aeroporturile, tranzitate de peste 30.000 de oameni în ultimele 24 de ore.

În toată țara, peste de trei mii de oameni ai legii sunt la frontiere, iar poliția română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere, nu doar a celor care sunt mai populare, tocmai pentru a se evita blocajele.

Recomandari de la Poliţia de Frontieră

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Româna recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, sunt reamintite punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:

– judeţul Timiş:

P.T.F. Cenad – Kiszombor;

– judeţul Arad:

P.T.F. Nadlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II – Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya

P.T.F. Varsand Gyula

– judeţul Bihor:

P.T.F. Salonta – Mehkerek

P.T.F. Bors – Artand

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany

P.T.F. Sacuieni – Letavertes

– judeţul Satu Mare:

P.T.F. Urziceni – Vallaj

P.T.F. Petea – Csengersima

Pe frontiera româno-bulgară:

– judeţul Giurgiu:

P.T.F. Giurgiu – Ruse

– judeţul Constanţa:

P.T.F. Vama Veche

P.T.F. Ostrov – Silistra

P.T.F. Negru Voda – Kardam

– judeţul Dolj:

P.T.F. Bechet – Orjahovo

P.T.F. Calafat – Vidin.

Pe frontiera româno-moldoveană:

– judeţul Galaţi:

P.T.F. Oancea – Cahul

P.T.F. Galati – Giurgiulesti

– judeţul Vaslui:

P.T.F. Albita – Leuseni

– judeţul Iaşi:

P.T.F. Sculeni

– judeţul Botoşani:

P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani

P.T.F. Stinca – Costesti

Verificări sistematice la frontieră

Începând cu luna noiembrie, Politia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale.

Obiectivul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Poliţia de Frontieră apelează la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizează că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. Informatii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

În 19 decembrie 2015, într-un interval de 24 ore, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 202.200 de persoane, din care 136.000 pe sensul de intrare în ţara, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Într-o zi normala, la frontieră sunt înregistrate 110.000 treceri persoane, din care 55.000 pe sensul de intrare în România şi 55.000 la ieşirea din ţară.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, sâmbătă, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare în ţara. Faţă de o zi normala, când într-un interval de 24 de ore, pe la frontiera româno-ungară intră în România aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontieră a crescut de peste cinci ori.

Prin P.T.F. Nădlac II (autostrada) au intrat în România 25.000 de persoane, fiind verificate peste 1.000 de persoane într-un interval de o oră.

De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 30.700 persoane.

În weekend-ul 19-20 decembrie 2015, într-un interval de 48 ore, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Într-un weekend normal, la frontieră sunt înregistrate 260.000 treceri persoane, din care 134.000 pe sensul de intrare în România şi 130.000 la ieşirea din ţară.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, în 48 de ore, peste 243.000 persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o perioadă normală, când într-un interval de 48 de ore, pe la frontiera româno-ungară intră în România aproximativ 50.000 persoane, traficul la frontieră, pe sensul de intrare a crescut de aproape 4 ori.

Cel mai aglomerat punct de trecere a fost P.T.F. Nadlac II unde, intr-un interval de 48 de ore, politistii de frontiera au verificat, pe sensul de intrare in Romania, 54.000 persoane si 16.000 mijloace de transport (fata de aproximativ 15.000 persoane si 5000 mijloace de transport, intr-o perioada normala).

În intervalul de 48 de ore din acest week-end, la frontiera au fost depistati 7 urmariti general, 2 autoturisme furate din strainatate si au fost constatate 27 de infractiuni si 47 fapte contraventionale.

În luna decembrie 2014, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.980.000 de persoane, din care 2.505.000 cetăţeni U.E. Dintre acestea, aproximativ 1.610.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.374.000 cetăţeni UE şi 236.000 cetăţeni non – UE).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, in ultima lună a anului trecut, peste 1.400.000 persoane. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, aproximativ 590.000 persoane. Următoarea frontieră din punct de vedere al traficului, în luna decembrie 2014, a fost graniţa româno-moldoveană, cu 370.000 treceri persoane, urmată de frontiera cu Bulgaria (270.000).

surse: politiadefrontiera.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    luni, 21.12.2015 at 02:11

    La nadlac .pe autostrada se sta si 4 ore, nu 30 min

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement