Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Albaiulienii nu mai ţin la preţuri, când vine vorba să-şi vândă apartamentele. Casele s-au ieftinit, iar terenurile agricole sunt mai scumpe

Publicat

Punem prețuri mari, ca să avem condiţii de negociere. Cam așa gândește un om care dorește să-și vândă casa sau apartamentul şi la fel pune problema şi cumpărătorul: „dacă nu lasă din preț, nu cumpăr”. Potrivit agenților imobiliari din Alba Iulia, cei care vor să vândă un apartament sunt dispuşi să reducă din preţ cu 1.000-2.000 de euro. În ceea ce privește numărul de vânzări imobiliare, părerile sunt împărțite. Dacă unii reprezentanţi de agenții spun că încă se vinde și se cumpără, alţii susţin că sunt puţine contracte încheiate şi că majoritatea clienţilor doar „se uită”.

Cei care doresc să-și achiziționeze un apartament în Alba Iulia se orientează în continuare spre cele cu două camere, din zona Cetate. Potrivit agenților imobiliari, prețul acestora se menține la acelaşi nivel cu cel de anul trecut și diferă în funcție de zonă, confort și etaj. Cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere în zona Cetate și la un etaj intermediar.

Consultantul imobiliar Florin Dan, de la „Teracapital” spune că prețul unui apartament cu 2 camere este cuprins între 22.000 de euro, la o suprafață de 36 mp, respectiv 40.000 de euro, pentru unul de 60 mp.

Cele mai scumpe apartamente cu două camere se găsesc în zona Centru şi pot ajunge la 45.000 de euro. În Cetate, preţul este între 28.000 euro şi 32.000 de euro, iar cele mai ieftine se găsesc pe strada Vasile Goldiș, unde un apartament cu două camere costă între 22.000 şi 23.000 de euro.

Un apartament de trei camere poate fi cumpărat la preţuri între 28.000 de euro și 50.000 de euro, cu suprafața între 60 mp și 50 mp.

Nici garsonierele nu s-au ieftinit. Acestea se vând la sume între 10.000 de euro și 22.000 de euro, în condițiile în care suprafețele sunt între 24 mp și 38 de mp.

Dacă prețurile la apartamente au rămas constante, cele ale caselor au scăzut cu 10.000-20.000 de euro. Cu toate acestea la capitolul vânzări apartamente, tranzacțiile s-au redus față de anul trecut cu circa 10 procente.Spre exemplu, prin Agenția imobiliară „Romidia”, poate fi cumpărată o casă în zona Dinamită (Cetate, în apropiere de strada Gladiolelor) cu 85.000 de euro, în condiţiile în care un imobil similar costa anul trecut 100.000 de euro.

Cele mai multe cereri au fost pentru casele „la cheie”, cu prețuri între 90.000 şi 100.000 de euro și 500 metri de teren. Cele mai căutate zone pentru case sunt Micești, Schit, piața din Cetate și Dinamită.

La Agenția Imobiliară „Intermedia”, cele mai multe solicitări au fost pentru casele vechi, situate în centrul orașului. Acestea se vând la prețuri cuprinse între 30.000 euro şi 40.000 de euro.

În ceea ce priveşte terenurile agricole, preţurile acestora au crescut. Agentul imobiliar Florin Dan, de la „Teracapital”, ne-a spus că „dacă un teren agricol în județul Alba se tranzacționa anul trecut în jurul valorii de 2.000 de euro, anul acesta am ajuns și la 3000 de euro, am tranzacționat suprafață mai mică, iar prin excepție se poate ajunge și la 4.000 de euro. Particularitatea esențială când vine vorba de terenurile agricole o reprezintă suprafața, gradul de comasare și dacă este sau nu întabulat”.

De exemplu, un teren arabil cu suprafaţă de 6,26 hectare este vândut la prețul de 10.000 de euro.

Cu toate că prețurile diferă de la o agenție la alta, ultimul cuvânt îl au proprietarii, care par a se acomoda cu piaţa şi nu mai țin la prețuri. Preferă să vândă, decât să aștepte oferte mai bune şi mai îndepărtate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigi

    joi, 21.02.2013 at 13:05

    daca dobanda pt banii care ii obtin pe o garsoniera, depusi la banca nu-mi ofera o dobanda de 5 % ,adica 300lei/luna de ce sa o vand ?!!!…platiti chirie si dobanditi… nimic !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Marius Hațegan: Rezultatele își găsesc loc în echipă! CJ Alba și Primăria Rădești anunță noi proiecte finalizate

Publicat

Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, anunță noi proiecte finalizate la Rădești.

”Cam asta este starea de fapt a administrațiilor PNL, din Alba. Oameni care știu cum se lucrează, nu eterni aspiranți la statutul de gospodar. Munca într-o primărie înseamnă să înțelegi ce vor oamenii, să cauți soluții și să răzbați cu echipa ta prin rezultate, nu văicăreli alambicate.

Comuna Rădești, condusă de primarul Alin Nicula, arată tot mai bine, cu fiecare zi ce trece, pentru că „banul public” susține exclusiv interesul public, iar fiecare realizare e doar un pas spre o  altă provocare.

Un exemplu de proiect, aflat în implementare, este cel prin care, prin colaborarea dintre CJ Alba și Primăria Rădești, se realizează trotuare, rigole și accesele la proprietăți, de-a lungul drumului județean. Practic, întreaga comună, pe tot axul drumului județean, se va transforma dintr-un loc cunoscut în unul de nerecunoscut. Cu multe alte beneficii ce privesc nivelul de siguranță al pietonilor sau preluarea apelor pluviale.

Un alt proiect vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a corpului nr. 2 al Școlii Gimnazial „Demetriu Radu” din localitate. Anterior, aceleași tipuri de lucrări au vizat corpul 1 al aceluiași obiectiv. Fără termene prelungite și cu maximă eficiență, am convingerea că și aici se va simți schimbarea după achiziția echipamentelor necesare în școală.

Prin parteneriatul inițiat de Primăria și Consiliul Local al comunei cu Consiliul Județean Alba și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” și Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”, prin intermediul fondurilor europene a fostreabilitată și modernizată integral clădirea fostei brutării, aici urmând a funcționa fabrica de procesare și uscare a legumelor.

Legumicultorii din Leorinț și Rădești și-au făcut faimă în județul Alba și în județele vecine, astfel, prin acest proiect se va eficientiza la maximum potențialul legumicol al zonei. În scurt timp se va finaliza și procedura de achiziție a utilajelor, urmând ca fabrica să își înceapă activitatea.

Totodată, în Rădești se construiește o capelă mortuară, care va fi folosită de către toate cultele din comună” – – Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Comunicat PNL Alba – Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Legea de impozitare a bacșișului: când ar putea fi aprobată și ce spun autoritățile din Finanțe

Publicat

Proiectul de impozitare a bacșișului în restaurante sau hoteluri se află în dezbateri la Parlament. Autoritățile din Finanțe spun că sunt şanse mari ca actul normativ să fie adoptat în această sesiune.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, spune, despre proiectul de lege aflat în Parlament, că acesta ”va trece” și speră ca ”în sensiunea aceasta să se închidă acest subiect”.

Tot despre bacșiș, președintele ANAF spune că susține plățile online.

”Sunt un mare fan al impozitării bacşişului. Şi pentru simplu fapt că comportamentul consumatorului s-a schimbat şi el trebuie să se schimbe în continuare. Să se facă cât mai mult plăţile acestea cu cardul, cu telefonul şi cel puţin tânăra generaţie puţîn îi mai găsim cu numerar în buzunar.

85% din ceea ce încasăm noi ca impozite şi taxe se face prin bancă. Şi mai există încă 15%, care mie mi se pare mult care se plăteşte numerar din total încasări pe care le facem la nivelul unui an de zile.

Dacă am reuşi să conştientizăm să educăm, să constrângem acolo unde este cazul pentru a reduce circulaţia monetarului, eu cred că întreaga economie a României s-ar asana şi ar ieşi la suprafaţă mult mai multe sume care ar intra în circuitul corect, economic”, spune președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș, potrivit știri.tvr.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Certificat de handicap de la diagnosticare, pentru bolnavii de cancer și cei care au suferit un transplant. Criterii de acordare

Publicat

Acordarea certificatului de handicap de la diagnosticare, pentru bolnavii de cancer, a fost pusă în dezbatere publică. Este vorba despre Ordinul comun al miniștrilor Muncii și Sănătății.

De aceeași prevedere ar urma să beneficieze și persoane care au suferit un transplant.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi că a fost publicat în transparență decizională proiectul de modificare a Ordinulului comun al miniștrilor Muncii și Sănătății care aprobă criteriile medicopsihosociale de încadrare în grad de handicap.

Condiții de acordare a certificatului

Marius Budăi anunță că actualele criterii stabilesc încadrarea în grad de handicap numai pentru anumite forme de cancer și acestea în stadii avansate de evoluție.

În propunerea de modificare a criteriilor au fost incluse toate formele de cancer, încă de la diagnosticare și inițierea terapiei oncologice specifice, pentru o perioadă de supraveghere de minimum cinci ani.

S-a stabilit mai stabilit ca modalitatea de acordare a termenului de valabilitate permanent al încadrării în grad de handicap pentru cancerele în afara resurselor terapeutice/în curs de îngrijiri paliative/cu complicații ireversibile sub tratament.

Citește și: Combinație de medicamente într-un NOU TRATAMENT pentru cancer, care dă speranțe pacienților rămași fără alte opțiuni

O altă propunere de modificare vizează pacienții care au suferit transplant de organe, în scopul reintegrarii sociale a acestora și a prevenirii complicațiilor postransplant.

Anunțul ministrului Budăi

”Concret, este vorba despre Ordinul care aprobă criteriile medicopsihosociale de încadrare în grad de handicap, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu afecțiuni oncologice, afecțiuni grave care constituie o problemă importantă de sănătate publică, reprezentând a doua cauză de mortalitate în tările UE.

Criteriile actuale stabilesc încadrarea în grad de handicap numai pentru anumite forme de cancer și acestea în stadii avansate de evoluție.

În propunerea de modificare a criteriilor au fost incluse toate formele de cancer, încă de la diagnosticare și inițierea terapiei oncologice specifice, pentru o perioadă de supraveghere de minimum cinci ani.

De asemenea, s-a stabilit modalitatea de acordare a termenului de valabilitate permanent al încadrării în grad de handicap pentru cancerele în afara resurselor terapeutice/în curs de îngrijiri paliative/cu complicații ireversibile sub tratament .

O altă propunere de modificare vizează pacienții care au suferit transplant de organe, în scopul reintegrarii sociale a acestora și a prevenirii complicațiilor postransplant” a transmis ministrul Budăi, pe contul său de Facebook.

Foto: Rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Toate informațiile despre UNTOLD 2023: Când are loc festivalul, cât costă abonamentele și de unde le poți lua la un preț special

Publicat

Cea de-a opta ediție a unuia dintre cele mai mari și mai așteptate festivaluri din întreaga lume, UNTOLD, va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca, au transmis organizatorii, într-un comunicat trimis redacției Alba24.

Cu un capitol nou și personaje surprinzătoare, fanii, împreună cu artiștii, vor scrie în 2023 o nouă poveste din universul magic UNTOLD.

Pe lângă cei mai buni DJ-i din lume, oragnizatorii spun că anul 2023 va aduce în line-up-ul festivalului trupe care vin pentru prima dată în România și artiști pe care fanii și-i doresc pe scena principală UNTOLD.

Ediția cu numărul 8 aduce și o poveste nouă, personaje noi și multe alte surprize.

În cele patru zile și patru nopți de festival, creatorii experienței UNTOLD vor transforma cei peste 235.000 de metri pătrați din Parcul Central din Cluj-Napoca într-o lume a diversității genurilor muzicale, care include live act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuți artiști din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și multe altele.

Cât costă biletele la UNTOLD 2023

Primele 10.000 de abonamente pentru UNTOLD 2023 vor fi puse în vânzare joi, 6 octombrie, doar pentru cei care se înregistrează pe Untold.com

Primele abonamente vor fi puse în vânzare joi, 6 octombrie, la ora 14:00, la un preț special de 109 euro plus taxe.

Peste 360.000 de oameni au participat la UNTOLD 2022, în cele 4 zile și 4 nopți de festival.

Peste 200 de artiști și trupe, printre care Alok, Above & Beyond, Claptone, Hardwell, Don Diablo, David Guetta, Lost Frequencies, Morten, J Balvin, G-Eazy, Major Lazer și Anne Marie, au făcut parte din cea de-a șaptea poveste UNTOLD, între 4 și 7 august 2022.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax