Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alfabetizarea digitală a românilor. Peste 1.000 de biblioteci, transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

Publicat

Alfabetizarea digitală a românilor. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a lansat joi, la sediul Băncii Mondiale de la Bucureşti, consultări interministeriale asupra cadrului naţional de competenţe digitale (DigCompRo), un element „crucial” în procesul de digitalizare a României.

Versiunea de lucru a DigCompRo, realizată cu sprijinul Băncii Mondiale, îşi propune să sprijine Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării în consolidarea capacităţii de a implementa Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale tuturor românilor, precizează un comunicat al Ministerului Cercetării, citat de Agerpres.

„Transformarea digitală aduce beneficii reale prin dezvoltarea competenţelor digitale. DigCompRo este o iniţiativă ambiţioasă, care va deveni cadrul naţional de dezvoltare a competenţelor digitale pentru toţi cetăţenii României. Elaborarea acestui cadru este parte a investiţiei 17 a Componentei 7 – Transformare Digitală din PNRR, cu un buget de 37 milioane de euro.

Alfabetizarea digitală a românilor

Până la finalul anului viitor, sute de mii de români din oraşe, comune şi sate vor dobândi competenţe digitale de bază în peste 1.000 de biblioteci transformate în hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale”, a declarat Bogdan Ivan, citat în comunicat.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a evidenţiat, la rândul său, că fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competenţe digitale.

„Suntem în momentul în care alfabetizarea digitală a devenit la fel de importantă ca literaţia şi numeraţia. Alfabetizarea digitală este un efort transversal – fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competenţe digitale, prin modul în care utilizează tehnologia pe care o are şi o avea avea la dispoziţie în sălile de clasă şi în laboratoare”, a declarat Deca, conform comunicatului citat.

Formarea abilităţilor digitale va permite României îmbunătăţirea rezultatelor pe piaţa muncii, inclusiv prin stimularea participării şi prin perfecţionare/recalificare, o participare civică mai bună, prin adoptarea şi utilizarea serviciilor guvernamentale digitale, dar şi îmbunătăţirea rezultatelor în ceea ce priveşte Indicele economiei şi societăţii digitale, calculat anual de Comisia Europeană

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax