Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajări masive la ISU, în toată țara: aproape 1.400 de posturi. Toate detaliile legate de întocmirea dosarului de recrutare

Publicat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat marți, 23 noiembrie, că a început recrutarea pentru cele 1.400 de locuri vacante la nivel național. Dintre acestea, 53 sunt la ISU Alba. 

Pentru participarea la concursul pentru ocuparea celor 1.356 de posturi vacante de servant vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar pentru cele 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, transmite IGSU pe Facebook.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” a județului Alba anunță scoaterea la concurs a 53 de posturi vacante de soldat profesionist (servant).

Pregătirea necesară pentru ocuparea postului este învățământul general obligatoriu, acesta cuprinzând: învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional).

Probele de concurs pentru candidații înscriși la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba se susțin la centrul de selecție constituit la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj.

Depunerea dosarului de recrutare:

În perioada alocată pentru depunerea dosarului de recrutare în volum complet, respectiv 22.11.2021 – 09.12.2021, candidaţii depun documentele prevăzute mai jos, în format scanat (PDF) la adresa de e-mail: concurs1@isualba.ro, până la data de 09.12.2021 inclusiv (ora 16 00).

E-mailul de înaintare al documentelor va cuprinde la rubrica ”subiect” sintagma ”dosar SGP” urmat de numele şi prenumele candidatului (Exemplu: Dosar SGP_Popescu_Ioan).

Actele necesare pentru dosarul de recrutare la ISU:

Pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concursul de ocupare a posturilor vacante, candidatul trebuie să depună, exclusiv în format electronic, următoarele documente:

a) cererea de înscriere AICI: Anexa-2-Cerere-inscriere-SGP

b) curriculum vitae (în format Europass)

c) copii ale documentelor care atestă nivelul şi specializarea studiilor impuse de cerinţele postului;

d) copii ale:

  • – actului de identitate;
  • – carnetului de muncă/certificatului stagiu de cotizare şi/sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă;
  • – livretului militar, dacă este cazul.

e) copii ale certificatului de naștere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;

f) autobiografia, completată olograf cu pix/stilou cu pastă de culoare albastră, semnată și datată; Îndrumarul pentru scrierea autobiografiei AICI: Anexa-4-Îndrumar-întocmire-autobiografie

g) tabelul nominal cu rudele candidatului şi soţul/soţia candidatului – detalii AICI: Anexa-5-Tabel-nominal-cu-rudele-candidatului

h) extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar;

(Extrasul de pe cazierul judiciar se solicită de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimțământului expres al candidatului. Extrasul poate fi înlocuit și de un certificat de cazier judiciar, în termen de valabilitate, depus de candidat.

Termenul de valabilitate al certificatului de cazier judiciar, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea 290 din 2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, este de 6 luni de la data emiterii.)

i) o fotografie color 9×12 cm;

j) adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie în condiţiile ordinului ministrului afacerilor interne privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de încadrare în MAI, din care să rezulte că este clinic sănătos pentru participarea la concursul de încadrare în MAI, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului.

DOCUMENTUL AICI: Anexa-6-Adeverinta-medicala

k) aviz psihologic din care să rezulte aptitudinea privind deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor letale sau neletale supuse autorizării, emis cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului, de către un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de examinări, atestat în condiţiile legii;

l) declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare – AICI: Anexa-7-Declaratie-de-confirmare

m) consimțământul informat

n) alte documente justificative în situația în care se vor aplica criteriile de departajare: contract de muncă, contract de colaborare, certificat de voluntariat etc.; adeverință din care să rezulte calitatea de soldat gradat rezervist voluntar/profesionist, după caz; copii ale documentelor ultimului nivel de studii absolvit.

Probele eliminatorii la concursul pentru angajare la ISU

Potrivit celor de la IGSU, probele de concurs constau în verificarea existenței unor fobii incompatibile cu sarcinile postului scos la concurs: proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”, precum și în evaluarea performanțelor fizice prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Proba eliminatorie: „Urcarea pe scară” Constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie: „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri.

Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute.

Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Evaluarea fizică prin parcurgerea traseului practic-aplicativ:

Modul de desfășurare a probei traseului poate fi urmărit în următorul video:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax