Connect with us
Advertisement

Educație

Anunțul ministrului Educației despre teze și încheierea mediilor în anul școlar viitor. Care sunt noutățile

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că este important ca evaluarea elevilor să fie făcută de fiecare profesor ritmic, iar relevantă este media de la finalul anului şcolar.

„Nu a propus nimeni să fie vorba de cinci teze pentru cinci module de învăţare. Mai mult decât atât, relevanţă are o medie anuală la finele anului şcolar. Important este ca evaluarea să fie ritmică, să fie făcută pe parcurs, să fie făcută de fiecare profesor care ştie cel mai bine cum îşi planifică propria disciplină şi cum evaluează propria disciplină.

Cu siguranţă vor fi medii anuale. Vom vedea ce alte condiţii sunt”, a afirmat Cîmpeanu.

Vezi și Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

Profesorul să aibă libertatea de a-și adapta evaluarea la specificul materiei

Ministrul a adăugat că, personal, propune să i se lase profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei şi al clasei.

Vezi și Tezele nu vor mai fi obligatorii, din anul școlar viitor. O singură medie, iar numărul notelor – decis de profesor

„Eu, personal, propun să avem o flexibilitate ridicată în aşa fel încât să lăsăm profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei, la specificul clasei căreia îi predă”, a explicat el.

Ghid de combatere a bullying-ului în școli

Sorin Cîmpeanu a mai informat că, în scurt timp, va fi lansat un ghid privind metodele de combatere a bullying-ului şi abuzului în şcoli.

„Va fi un ghid în care avem o componentă realizată de Colegiul Psihologilor, de Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului, avem o componentă realizată de profesionişti din Poliţia Română, alături de componentele realizate de consilierii şcolari şi profesorii din şcoli”, a precizat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă elevii care vor fi infectaţi cu noul coronavirus în timpul examenelor naţionale vor susţine ulterior probele, ministrul a răspuns: „Vom vedea în ce măsură o astfel de decizie va ajuta. Ne interesează ca astfel de măsuri să poată ajuta. Aş vrea să luaţi în considerare că avem cadru legal conform căruia elevii care suferă de orice altă boală, nu numai de COVID, au o a doua şansă. Vom vedea dacă se impune particularizarea pentru COVID sau nu. Împreună cu profesioniştii din sistem vom lua această decizie”.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că decizia va fi „în favoarea” elevilor, potrivit Agerpres.

Reamintim că structura anului școlar următor va fi modificată, fiind eliminate semestrele și introduse module de învățare.

Noul an şcolar va începe în prima zi de luni din septembrie (4 septembrie 2023) şi se va încheia în 16 iunie.

O altă noutate este şi introducerea, pe lângă programul Şcoala Altfel, şi a programului Săptămâna Verde. Acesta va fi inclusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.

Noua structură a anului școlar 2022-2023, cu module de predare-învățare, în locul semestrelor:

  • Modulul 1 (cursuri): 5 septembrie – 21 octombrie
  • Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie
  • Modulul 2 (cursuri): 31 octombrie – 22 decembrie
  • A doua vacanță, de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie 2023
  • Modulul 3 (cursuri): 9 ianuarie – februarie
  • A treia vacanță – de o săptămână – poate fi acordată în a doua săptămînă, în a treia săptămînă sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar
  • Modul 4 (cursuri): 26 februarie – 6 aprilie
  • A patra vacanță, de primăvară: 7 aprilie – 18 aprilie
  • Modulul 5 (cursuri): 19 aprilie – 16 iunie
  • Vacanța de vară – 17 iunie – 4 septembrie

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement