Connect with us
Advertisement

Actualitate

Apa CTTA Alba: Lucrări de 93 milioane de euro în infrastructura de apă din mai multe localităţi din Alba, în perioada 2017 – 2020. Finanţare de la UE

Publicat

apa ctta alba Din 2017, în judeţul Alba se vor derula lucrări de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi apă uzată, în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii pentru perioada 2014-2020, estimat la valoarea de 93,8 milioane de euro.

Cea mai mare investiţie ar urma să fie cea privind reabilitarea conductelor de aducţiune la magistrala Aiud – Ocna Mureş, respectiv Blaj şi staţia de pompare Galda de Jos. Alte localităţi care vor beneficia de investiţii în reţeaua de apă sunt din Munţii Apuseni sau zonele Vinerea, Pâclişa, Ighiu, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Petrisat sau Unirea.

Miercuri, la sediul Apa CTTA Alba, a fost lansat proiectul de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba, în perioada 2014-2020.

IMG_6317 La începutul acestui an, Apa CTTA Alba a încheiat contractul pentru  desemnarea consultantului de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire aferente proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba. Este vorba despre o firmă din Bucureşti, Halcrow România, care în perioada 2007-2013 a obţinut acelaşi contract şi pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”.

La evenimentul de lansare al proiectului au participat directorul Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr, directorul adjunct Apa CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, directorul Sucursalei Alba Iulia, Mircea Meteş, dar şi primari din judeţul Alba ale căror oraşe sau comune sunt incluse în acest proiect, printre care primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, primar comuna Ighiu, Traian Rusu, primarul comunei Crăciunelu de Jos, Lenuţa Bubur.

Lucrările vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), cu 93.803.000 euro.

IMG_6295 Lucările incluse în acest proiect prevăd următoarele:

1. Reabilitare conducte de aducţiune Sistem Zonal Alba (magistrala Aiud – Ocna Mureş şi magistrala Blaj) şi staţia de pompare Galda de Jos – 25.495.000 euro

2. Reabilitare traversare râul Mureş cu conducte magistrale de aducţiune a apei – 2.482.000 euro

3. Coducte de aducţiune noi în Sistemul Zonal Apă Apuseni pentru oraşele Abrud şi Baia de Arieş – 12.118.000 euro

4. Extindere reţele de apă şi canalizare în Abrud şi Baia de Arieş – 9.802.000 euro

5. Construire Staţii de Epurare în Abrud, Baia de Arieş, Reabilitarea Staţiei de Tratare Apă Zlatna – 4.607.000i euro

6. Extindere reţele de apă şi canalizare în Pâclişa, Ighiu, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Petrisat – 6.308.000 euro

7. Extindere reţele de canalizare în aglomerarea Aiud – 7.340.000 euro

8. Extindere sistem canalizare Vinerea – 514.000 euro

9. Extindere sisteme de apă şi apă uzată Arieşeni – 8.192.000 euro

10. Extindere sisteme de apă şi apă uzată în Unirea şi Războieni Cetate – 7.472.000 euro

11. Sistem centralizat SCADA – 8.363.000 euro

12. Vehicule operaţionale – 1.110.000 euro

IMG_6309 Firma de consultanţă va asigura elaborarea studiului de fezabilitate pentru investiţile prioritare, a documentelor suport ale cererii de finanţare (analiza cost-beneficiu, analiza instituţională, raport de evaluare a impactului asupra mediului), suport acordat autorităţii contractante în elaborarea eererii de Finanţare şi în procesul de evaluare a proiectului de către autorităţile competente.

De asemenea, va asigura elaborarea documentaţiilor de atribuire pentru contractele de lucrări şi servicii, asistenţă tehnică şi juridică pe perioada procedurilor de licitaţie şi contractare, organizarea de seminarii de prezentare a proiectului, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuţiei lucrărilor.

Valoarea contractului de asistenţă tehnică este de 12.860.000 lei, iar durata lui este de 5 ani şi 5 luni.

Potrivit calendarului de implementare a proiectului, în 2015 se va întocmi studiul de fezabilitate şi aplicaţie finanţare, în 2016 – semestrul I urmează aprobarea aplicaţiei de finanţare de către autorităţile române şi UE, semestrul II prevede derularea procedurilor de achiziţie publică a contractelor de lucrări şi servicii şi în perioada 2017 – 2020 se va realiza execuţia lucrărilor şi notificarea defectelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement