Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 50.000 de lei din bugetul local al municipiului Alba Iulia, sprijin pentru proiectele tinerilor. Cooperare cu Fundaţia Comunitară Alba


Publicat

YOUTHBANKMunicipiul Alba Iulia intenţionează să încheie un protocol de cooperare cu Fundația Comunitară Alba, prin care va aloca din bugetul local suma de 49.600 lei pentru susținerea programelor „YouthBank” și „Change Makers”, aferent acțiunilor educaționale programate pentru anul 2017. Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali în ședința de marți, 28 februarie.

Fundația Comunitară Alba este o organizație activă la nivel local, recunoscută pentru calitatea și eficacitatea programelor de implicare a tinerilor în viața comunității, de dezvoltare a abilităților lor ca o premisă a succesului viitor pe piața muncii și în viață.

Din 2009, Fundația Comunitară Alba derulează cu mult succes un program de dezvotare a tinerilor din municipiul Alba Iulia, Youthbank, program în care, din 2013, municipiul Alba Iulia este partener principal și prin care oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte, dezvoltând importante abilități antreprenoriale.

În toți acești ani, peste 250 de liceeni albaiulieni au dezvoltat proiecte antreprenoriale și au primit susținere financiară, cele 59 de granturi acordate de Fundația Comunitară Alba totalizând peste 124.000 lei. În dezvoltarea acestor inițiative au fost implicați, direct sau indirect, peste 7.000 de tineri, proiectele înregistrând un număr de peste 23.000 de beneficiari direcți și indirecți. YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educațional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educație 2010, în anul 2011 a primit premiul II la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societății Civile, iar în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul III la categoria „Comportament civic și participare publică”. La nivel local, YouthBank Alba a fost desemnat „Cel mai bun program de voluntariat în educație” la ultimele două ediții ale Galei Voluntarilor Alba.

Programul „Pregătirea liceenilor din municipiul Alba Iulia pentru piața muncii prin antreprenoriat și dezvoltare personală” – „Change Makers” extinde beneficiile dezvoltării tinerilor prin antreprenoriat și îmbunătățirea unor abilități importante (comunicare și relații publice, leadership, management de proiect, foundraising) cu alte grupuri de liceeni locali, iar implementarea acestui proiect generează, suplimentar, creșterea gradului de mobilizare a tinerilor în procesul de dezvoltare comunitară prin dezvoltarea unei atitudini proactive în comunitate. Scopul programului este de a crește nivelul de educație antreprenorială, a promova spiritul antreprenorial social în rândul liceenilor din Alba Iulia și de a dezvolta abilități importante prin care tinerii să fie pregătiți pentru piața muncii. În paralel are loc și valorificarea tinerilor ca resurse importante ale comunității, capabile să identifice nevoi și să găsească soluții pentru acestea. Programul a avut un mare succes în comunitate la edițiile din 2014, 2015 și 2016, beneficiari direcți fiind un număr de 114 liceeni din Alba Iulia.

Municipalitatea din Alba Iulia a recunoscut necesitatea și impactul în comunitate al acestor două programe și a alocat fonduri în ultimii ani pentru a le sprijini și cofinanța.

Protocolul de colaborare propus spre aprobarea Consiliului Local reprezintă un parteneriat pe o perioadă de 10 ani între municipalitate și Fundația Comunitară Alba care să asigure la nivelul orașului o emulație permanentă a tinerilor implicați în comunitate, o dezvoltare constantă a abilităților lor necesare pentru viitorul profesional și personal.

Scopul proiectului îl reprezintă implicarea tinerilor în viața comunității și dezvoltarea abilităților necesare pentru o mai bună integrare pe piața muncii.

Programul de cooperare va subsuma în cursul anului 2017 – două subprograme, fiecare vizând o dimensiune specifică și propunând o serie de obiective și activități specifice.

1. YouthBank – prin program se încurajează implicarea în comunitate a liceenilor, prin susținerea și finanțarea inițiativelor lor. În fiecare an sunt implicați direct, în finanțare, între 50 și 100 de tineri antreprenori, sunt finanțate cel puțin 5 proiecte în comunitate, prin granturi care totalizează circa 20.000 de lei, beneficiari fiind peste 1.500 de persoane de toate vârstele.

2. „Change Makers” – pregătirea liceenilor din municipiul Alba Iulia pentru piața muncii prin antreprenoriat și dezvoltare personală

Proiectul reprezintă o campanie de promovare a antreprenoriatului local prin care se dorește promovarea inițiativelor realizate de către tineri elevi în cadrul comunității albaiuliene. „Dorim să furnizăm exemple de succes ale tinerilor de vârste similare în dezvoltarea de inițiative comunitare pentru a stimula dorința de a se implica într-o astfel de dinamică și de a lua atitudine în acest context”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Alba.

În cadrul proiectului se vor selecta 60 de tineri liceeni, în urma campaniei de informare și promovare a dezvoltării de inițiative antreprenoriale. Tinerii vor fi selectați în urma unor aplicații și a unor evaluări individuale, online sau offline, fiind o preocupare motivația lor de a se implica în acest domeniu.

În vederea dezvoltării abilităților celor 60 de tineri se va pune accentul pe activitățile de teambuilding și educație nonformală. Vor fi realizate două ateliere, fiecare pe parcursul a trei zile în care, pe lângă dezvoltarea personală și antreprenorială, tinerii se vor întâlni cu antreprenori de succes, atelierul și restul activităților din proiect vor fi organizate pe raza municipiului Alba Iulia.

Programul de cooperare aferent anului 2017 are o valoare totală de 99.000 de lei, din care 49.600 lei va fi contribuția municipiului Alba Iulia pentru anul 2017 conform acordului de parteneriat. La finalul fiecărui an Fundația Comunitară Alba urmează să prezinte municipiului Alba Iulia programul propus pentru anul următor, sub umbrela protocolului de cooperare care are ca scop principal implicarea tinerilor din Alba Iulia în viața comunității și pregătirea lor pentru piața muncii.

Suma va fi distribuită și alocată pentru fiecare componentă astfel încât să optimizeze implementarea proiectului în general, pentru acoperirea cheltuielilor de instruire, transport, masă și cazare pentru participanți, realizarea materialelor de promovare, dezvoltarea suportului tehnic.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Ceremonia de învestire a primarului Gabriel Pleșa și a Consiliului Local Alba Iulia. Componența legislativului local

Publicat

Gabriel Pleșa este învestit în funcție, astăzi, alături de noul Consiliu Local. Ceremonia se desfășoară în curtea interioară a Rectoratului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În ceea ce privește Consiliul Local, PNL are 9 mandate de consilieri, USR PLUS – 7, PSD – 4 și un singur independent – Paul Victor Florea.

Citește și: Cine este Gabriel Pleșa, noul primar din Alba Iulia. De la o trupă de umor și afaceri cu telefoane, la politică și administrație

Componența Consiliului Local Alba Iulia 2020-2024:

1 Voicu Paul – PNL

2 Ioan Fulea – PNL

3 Marius Filimon – PNL

4 Raul Sebastian Tudorașcu – PNL

5 Ioan Gabriel Lupea – PNL

6 Cornel Stelian Sandu – PNL

7 Marcela Vîlcan – PNL

8 Corina Rotar -PNL

9 Claudiu Vasile Marean – PNL

10 Teodor Holhoș – PLUS

11 Alexandru Dan Dumitru Nicolae – USR

12 Sergiu Nicolae Vârtei – PLUS

13 Emil Antoniu Popescu – USR

14 Petru Gabriel Medrea – USR

15 Ionuț Horșa – USR

16 Alin Stanciu – PSD

17 Bogdan Medrea – PSD

18 Narcisa Ioana Bărbuleț – PSD

19 Elisabeta Dana Nanu – PSD

20 Paven Ionela Gavrilă USR – PLUS înscrisă în lista supleanților

21 Paul Victor Florea – Independent

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC GCS: Incidența pe județe a cazurilor COVID. ALBA pe primul loc, înaintea Capitalei. Situația din 21 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis miercuri situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată. Potrivit acestora, județul Alba se află pe primul loc cu incidență de 3,26 (anterior 3.06), și depășește Bucureștiul cu foarte puțin (3,25).

În funcție de acest indicator se iau deciziile cu privire la restricțiile impuse la nivel județean.

Vezi și TOP incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Situația la 14 zile, actualizată de Direcția de Sănătate Publică

 

Cele mai mari rate de infectare sunt în:

Alba: 3.26

București: 3.25

Cluj: 2.8

Harghita: 2.78

Vâlcea: 2.49

Sălaj: 2.4

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RECORD negativ: 4.848 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Date oficiale din 21 octombrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 191.102, potrivit datelor transmise miercuri, 21 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 4.848 infectări noi – un nou record absolut – după 37.025 testări.

Citește și ALBA: 174 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Sunt 69 decese noi, 766 pacienți internați la ATI.

Comparativ, până marți, la nivel național, erau raportate 186.254 cazuri (3.400 noi), 5.996 decese (65 decese noi), 134.395 pacienți vindecați, 2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior.

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

21 octombrie – 4.848 cazuri noi  record absolut – după 37.025 testări (2.927.096 de teste în total; 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere)

20 noiembrie – 3.400 cazuri noi după 29.845 teste (2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior)

19 noiembrie – 2.466 cazuri noi după 8.040 testări (2.860.226 de teste în total; 8.040 efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere)

18 octombrie – 3.920 cazuri noi după 19.507 testări (2.852.186 de teste în total; 19.507 efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere)

17 octombrie – 3.952 cazuri noi după 31.767 testări (2.832.679 de teste în total; 31.767 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.203 la cerere)

16 octombrie – 4.026 cazuri noi – după 30.431 testări (2.800.912 teste în total; 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere; raportate și rezultatele a 106 teste prelucrate anterior)

15 octombrie – 4.013 cazuri noi după 29.856 testări; (2.770.481 de teste în total; 29.646 efectuate în ultimele 24 de ore; 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere; raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior)

14 octombrie – 4.016 cazuri noi după 31.318 testări (2.740.624 de teste în total; 31.318 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.899 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.419 la cerere)

13 octombrie – 3.109 cazuri după 26.718 testări (2.709.306 teste în total; 26.718 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.933 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.785 la cerere)

10 octombrie – 3.517 cazuri noi, după 29.284 testări (2.656.828 de teste în total; 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere)

7 octombrie – 2.958 cazuri noi, după 27.849 teste (2.568.071 de teste în total; 27.814 efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere; raportate și rezultatele a 35 de teste prelucrate anterior)

2 octombrie – 2.343 cazuri noi, după 26.011 testări (2.471.499 de teste în total; 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 21 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi (în actualizare):

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 773 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TOP incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Situația la 14 zile, actualizată de Direcția de Sănătate Publică

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, miercuri, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ. Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

În total, la nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3.26 (anterior 3.06), potrivit DSP.

În perioada 7-20 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1.237 de infectări noi cu coronavirus (anterior 1.162).

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1.015 (incidență 4.45).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Ocna Mureș 7.74 (anterior 6.68). La Aiud este 6.81 (anterior 7.04). La Alba Iulia este de 4.44 (anterior 4.28).

Incidență peste 3/mia de locuitori mai este la Câmpeni – 5.32 (anterior 5.05), Sebeș – 4.42 (anterior 3.96), Cugir – 4.17 (anterior 3.55).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban – 1.015 cazuri noi în perioada 7-20 octombrie – / rata incidenței COVID 4.45.

Localitate – populație – cazuri în perioada 7-20 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Ocna Mureș – 14076 – 109 cazuri 7.74

Aiud – 25566 – 174 cazuri6.81

Câmpeni – 7521 – 40 cazuri5.32

Alba Iulia – 76820 – 341 cazuri4.44

Sebeș – 33042 – 146 cazuri4.42

Cugir – 25884 – 108 cazuri4.17

Blaj – 20792 – 57 cazuri2.74

Abrud – 5291 – 12 cazuri2.27

Teiuș – 7303 – 14 cazuri1.92

Baia de Arieș – 3855 – 7 cazuri1.82

Zlatna – 8032 – 7 cazuri0.87

Mediul rural – 222 cazuri noi în perioada 7-20 octombrie / rata incidenței COVID – 1.47

Localitate – populație – cazuri în perioada 7-20 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Săliștea – 2395 – 18 cazuri – 7.52

Stremț – 2486 – 11 cazuri – 4.42

Ciugud – 3273 – 13 cazuri – 3.97

Cricău – 2016 – 8 cazuri – 3.97

Cut – 1285 – 5 cazuri – 3.89

Noșlac – 1834 – 7 cazuri – 3.82

Unirea – 4980 – 18 cazuri – 3.61

Daia Română – 3141 – 11 cazuri – 3.50

Rimetea – 1012 – 3 cazuri – 2.96

Sohodol – 1693 – 5 cazuri – 2.95

Doștat – 1023 – 3 cazuri – 2.93

Vințu de Jos – 5525 – 16 cazuri – 2.90

Lunca Mureșului – 2597 – 6 cazuri – 2.31

Rădești – 1315 – 3 cazuri – 2.28

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate