Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AQUAPARK pe 41 de hectare la 70 km de Alba Iulia. Sibiul construiește o zonă de agrement cu piscine și terenuri de sport

Publicat

aquapark

La aproximativ 70 de kilometri de Alba Iulia se pregătește deschiderea unui aquapark pe 41 de hectare, cu ștrand și terenuri de sport în aer liber și acoperite. Capacitatea va fi de peste 8000 de persoane, complexul de agrement și sport fiind de importanță regională.

Zona vizată este nord-vestul municipiului Sibiu, cartierul Turnișor- Câmpușor. Primăria Sibiu a lansat, la finalul lunii februarie, procedura de achiziție a serviciilor pentru elaborarea documentației de urbanism PUZ pentru acest proiect. Ofertele vor fi deschise în martie, iar documentația și avizele vor trebui să fie finalizate în maximum șase luni.

Vezi și PISCINELE din Alba unde te poți răcori și relaxa în această vară. TARIFE 2022, program de acces, servicii. LISTA

Locația propusă pentru reglementare este de 41 hectare în intravilan Sibiu, zona de nord-vest, pe Calea Șurii Mici FN, cartier Turnișor – Câmpușor.

Va oferi servicii de practicare a sporturilor în aer liber și în spații acoperite, pentru copii și adulți. Capacitatea planificată este de 8.500 de utilizatori.

Complexul va fi structurat pe mai multe zone, printre care ștrand municipal (în aer liber și structuri acoperite) tip aquapark, complex sport (structuri acoperite și terenuri în aer liber), pavilion administrativ, parcaje și zone ce cazare temporară sau permanentă.

Contractul pentru documentația PUZ va presupune întocmirea studiilor de fundamentare necesare (studiu topografic, studiu, geotehnic și studiu de accesibilitate – circulații), a documentaţiei Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism aferent, întocmirea documentaţiilor specifice și obținerea tuturor avizelor și acordurilor.

„Sibiul a fost gazda unui număr larg de evenimente sportive, tendință susținută activ pe plan local de către municipalitate prin promovarea unui Agende Sportive în paralel cu Agenda Culturală a orașului. Aceste tipuri de manifestări aduc notorietate națională și internațională orașului, fiind adresate în special sportivilor de performanţă și acoperind o gamă variată de sporturi cum ar fi ciclismul, tenisul sau baschetul. Dincolo de acest tip de evenimente, în rândul populaţiei orașului există o cerere puternică pentru o infrastructură sportivă care să permită practicarea sportului de masă”, prevede caietul de sarcini”, este menționat în caietul de sarcini publicat pe SICAP.

La Alba Iulia, încă din 2011 Primăria promite construirea unei zone de agrement. S-au plătit peste 270.000 de euro iar proiectele au rămas la nivel de  studii și desene frumoase.

Vezi detalii despre AQUAPARK-UL FANTOMĂ de 270.000 euro de la Alba Iulia. Exerciții de imaginație pe uscat, plimbate pe traseul Schit – Bazin Olimpic- Parc Dendrologic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 02.03.2020 at 17:36

    Acuma vine Roman si rezolva toate povestile batranului Stalin. Asa-i ma ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax