Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arafat: vor fi organizate centre mobile de vaccinare în zonele rurale, unde sunt persoane care doresc să se imunizeze

Publicat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în perioada următoare vor fi organizate centre mobile de vaccinare în zonele rurale, în care există persoane interesate.

Măsura a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru convocate, duminică, de către premierul Nicolae Ciucă. Secretarul de stat în MAI a adăugat că vaccinul reprezintă „soluţia optimă” pentru prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Vezi VIDEO: Test PCR la intrarea în țară și formular PLF. Carantină pentru nevaccinați. MĂSURI pentru limitarea Omicron în România

„Guvernul va face apel către autorităţile locale ca prin serviciile de asistenţă comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate, în sensul în care, acolo unde este necesar, Ministerul Apărării Naţionale sau Ministerul de Interne sau împreună să asigure centre mobile de vaccinare care să se deplaseze în zonele respective, unde sunt doritori – în zonele rurale vorbim, mai ales – şi unde să vaccineze oamenii care doresc să se vaccineze cu prima doză”, a spus Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria a fost analizată situaţia celor doi cetăţeni români, confirmaţi cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

„A fost discutată situaţia cetăţenilor români infectaţi cu noua tulpină Omicron. Din fericire, ea este bună, dar o concluzie evidentă după acest moment a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecţie împotriva bolii şi a complicaţiilor şi a decesului şi, din cauza asta, recomandăm cu tărie, în continuare, vaccinarea”, a menţionat Rafila.

Aproape 33.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Potrivit CNCAV, 32.734 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 6.020 reprezintă prima doză, 12.274 – doza a doua şi 14.440.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 15.128.779 de doze de vaccin pentru 7.791.948 de persoane, 7.523.356 primind schema completă şi 1.654.532 imunizându-se cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate cinci reacţii adverse, toate fiind de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.494 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.111 de tip local şi 17.383 de tip general.

Reamintim că în județul Alba, DSP a organizat echipe mobile care se deplasează, la cerere, și în zone rurale, pentru vaccinare.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate