Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetaşii albaiulieni au împărţit Lumina Păcii de la Bethlehem, la Catedrala Reîntregirii

Publicat

Cercetaşii albaiulieni au participat, sâmbătă, la o ceremonie organizată la Catedrala Reîntregirii, în cadrul căreia au împărţit Lumina Păcii de la Bethlehem. Aflat la a 22-a ediţie în Europa şi la a 16-a în ţară, proiectul Luminii Păcii de la Betleem a devenit deja o tradiţie prin care mii de cercetaşi încearcă să lase în urma lor puţin bine, puţină linişte, puţină pace în sufletul aproapelui lor, în comunităţile în care trăiesc şi în ţările din care provin. Evenimentul începe de la ora 17.30.

Cu ajutorul Arhiepiscopiei şi a părintelui Samuel, care a ţinut o scurtă prezentare despre sărbătoarea Crăciunului, cercetaşii din Centrul Local “Axente Sever” din Alba Iulia au participat la o ceremonie prin care au împărţit Lumina tuturor celor care vor să o primească. De asemenea, duminică, cercetaşii mai mici şi mai mari distribuie Lumina la biserici din judeţul Alba şi la Aşezământul „Sfântul Vasile cel Mare”.

Lumina reprezintă un simbol la păcii şi al ecumenismului, ce porneşte de la o flacără aprinsă la grota din Bethlehem, unde s-a născut Iisus Hristos şi este distribuită apoi în toată Europa şi peste ocean, cu ajutorul cercetaşilor.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă Ceremonia anuală de la Viena, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă cercetaşi din peste 20 de ţări, de mai multe confesiuni, atât catolici, cât şi protestanţi, anglicani sau ortodocşi şi clerici, reprezentanţi ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Viena, evenimentul a avut loc pe data de 10 decembrie 2011.

De la această ceremonie, cercetaşii au mers în propria ţară pentru a da mai departe acest simbol, prin diferite acţiuni. Din România, au participat trei persoane care au adus Lumina Păcii de la Bethlehem în ţară, începând cu data de 11 decembrie 2011.

În România, proiectul Lumina Păcii de la Bethlehem a fost iniţiat în anul 1996 de către Asociaţia Scout Catolică din România (ASCRo), iar din 2007 tot mai multe centre locale din Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) au decis să se alăture iniţiativei. Anul acesta, proiectul este susţinut de ONCR şi de Uniunea Cercetaşilor Maghiari din România (UCMR) şi îşi propune ca acest simbol al păcii să ajungă în comunităţile din peste 55 de localităţi din ţara noastră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate