Actualitate
MÂINE începe Târgul de Florii: Produse tradiționale românești, ecologice și de casă, meșteri populari şi spectacol folcloric, în Piaţa Cetăţii
La Alba Iulia, în Piaţa Cetăţii, se desfăşoară în perioada 25-27 aprilie „Târgul de Florii”, ajuns la a doua ediție. În fața publicului albaiulian vor veni producători de produse tradiționale, ecologice și de casă din întreaga țară, dar și meșteri populari în arta ouălor încondeiate din Suceava, icoane de Laz, cruci de la Cluj, obiecte sculptate din lemn și artizanat din Avram Iancu şi Lupșa, olărit de la Săsciori, țesături din Zlatna, Pănade, împletituri din nuiele de la Săliștea.
„Iubitorii valorilor nepieritoare ale culturii tradiționale sunt invitați la întâlnirea cu acești meșteri populari veniți din județul Alba și din țară. Având în vedere că ne apropiem de Sfintele Paști, tematica târgului meșteșugăresc a fost special gândită și organizată, în ton cu marile sărbători pascale. Astfel, cei care doresc pot să cumpere, pe lângă produsele tradiționale, ouă încondeiate, oale de sarmale, căni de lut, ștergare tradiționale, costume populare, coșuri, coșulețe, icoane, cruci, diferite obiecte sculptate în lemn, dar și produse tradiționale etc. De asemenea, cei care doresc să experimenteze aceste meșteșuguri arhaice românești sunt invitați în cadrul atelierelor puse la dispoziție de organizatori și de meșterii populari invitați”, transmit organizatorii.
Pe 27 aprilie, de la ora 14.00, în spatele Sălii Unirii, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric și de pricesne în aer liber, unde sunt invitați Veta Biriș și Grupul de teologi de la Blaj, Grupul instrumental condus de prof. Alexandru Pal, solistă Roxana Reche, Cornelia Goția și Grupul de Teologi din Alba Iulia, Grupul bărbătesc Sâncelenii, Grupul folcloric feminin din Tărtăria și Grupul Nașterea Domnului din Galda de Jos.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.
Citeşte şi MESAJE de FLORII: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: În aprilie: Concert de muzică religioasă, Târgul de Florii şi Zilele Cetăţii Medievale. Ziua Cetăţii Vauban, organizată separat, de Primăria Alba Iulia | Alba24
marian
miercuri, 24.04.2013 at 14:36
Imbietoare bucate ne asteapta in Postul Mare! Si spectacolul de la ora pranzului, in sambata lui Lazar! Era mult mai potrivit dupa amiaza, nu credeti?