Connect with us
Publicitate

Administrație

AUDIENŢE ONLINE: Primăria Alba Iulia răspunde la întrebările și sesizările locuitorilor, transmise prin intermediul Alba24.ro

Publicat

Primăria Alba Iulia revine cu răspunsuri la unele întrebări adresate în ultima perioadă de cititorii Alba24 prin intermediul secţiunii „Audienţe Online”. Pe lângă precizări privind circulaţia dificilă pe unele străzi din Oarda şi Partoş, administraţia locală oferă detalii privind anumite propuneri formulate de locuitori – amenajarea unei turbine eoliene pe Mamut, desfiinţarea parcărilor pe marginea Bd. Revoluţiei şi construirea unor spaţii etajate în acest scop, reglementarea opririi autovehiculelor pe strada Vasile Goldiş sau a taxiurilor lângă sediul spitalului.

Întrebare de la: Marc Aurelian. Subiect: Strada Ion Lăncrănjan

Locuiesc pe strada Ion Lăncrănjan şi doresc să adresez două întrebări domnului primar:

1. Când se va rezolva problema asfaltării acestei străzi?

2. Tot legat de această stradă, dacă primăria are măcar cunoștință că în capătul străzii este o nouă groapă de gunoi şi nimeni nu vrea să ia vreo măsură, de ani de zile. Este o imagine deplorabilă, de lumea a treia. În speranța că veți lua măsuri, vă mulţumesc în numele tuturor locuitorilor de pe această stradă.

Răspuns: Proiectul pentru strada Ion Lăncrănjan și extinderea acesteia se poate realiza doar după aprobarea PUG-ului. Pe această stradă încă nu sunt finalizate exproprierile.

Referitor la groapa de gunoi din capătul străzii, vă rugăm să sesizați Garda de Mediu pentru depozitele ilegale de gunoi.

 

Întrebare de la: Nicolae. Subiect: Noroi cât vezi cu ochii

Aş dori să îmi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă se aprobă un proiect de executare a unei lucrări, de exemplu introducerea curentului electric pentru parcul dendrologic pe str. Varese şi Nazaret Ilit, să se refacă şi drumul după terminarea lucrărilor: după topirea zăpezii sau ploaie suntem nevoiţi să înotăm prin noroi, avem copii care merg la şcoală, înainte de începerea lucrărilor drumul era foarte bun.

Răspuns: Referitor la aceste lucrări, i-am atenționat în repetate rânduri pe constructori. O să insistăm în continuare în vederea soluționării problemei.

 

Întrebare de la: Gheorghe Nicolae. Subiect: Străzi Oarda

Ce se mai ştie despre asfaltarea străzilor din Oarda? Avem mare nevoie ca aceste străzi să fie reparate/asfaltate, pentru că sunt într-o stare jalnică, mai ales în această perioadă.

Întrebări cu subiect similar au transmis şi alţi cititori Alba24 (Vasile, despre strada Cedrului „(…) nu se poate circula cu mai mult de 10km/h pentru că literalmente, în orice moment de timp, cel puţin o roată este în groapă şi este imposibil să eviţi. Ca să nu mai pomenesc de faptul că, atunci când se dezgheaţă, abia poţi ţine maşina pe drum, din cauza noroiului, iar când se depune mai multă zăpadă trebuie să curăţăm cu lopeţile (aproximativ 1km de drum)” sau Tănăsescu Goerge, despre strada Dacilor, din cartierul Partoş, „(…) putem merge pe stradă doar cu cizme de cauciuc, noi plătim taxe şi impozite…”)

Răspuns: În aceste zile (4 feb 2013), firmele care au executat lucrările de canalizare vor completa cu agregate (balast și piatră) zonele în care s-au semnalat surpări. Totodată, vor reprofila și șanțurile. În cazul cartierului Oarda, firma responsabilă este „Hidroconstrucția”, iar în cazul cartierului Partoș, responsabilitatea îi revine firmei „Dafora”.

 

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: turbine eoliene

De ce nu se montează o turbină eoliană sau mai multe pe Mamut, iar energia electrică să fie folosită la iluminatul Cetăţii sau, de ce nu, a întregului oraş? A se vedea turbina eoliană de la Şeuşa, comuna Ciugud.

Răspuns: Acesta reprezintă un posibil proiect de dezvoltare, însă trebuie realizat un studiu de impact la nivelul întregului municipiu. Din păcate, încă nu există norme metodologice care să clarifice regularizarea energiei între cea produsă și cea consumată. Aceste eoliene pot produce mai multă energie decât se consumă, iar o autoritate publică nu poate comercializa curentul. O situație similară, care reflectă lipsa normelor, este și cea cu cele 1714 panouri foto – voltaice montate pe clădiri publice care produc anual cca 315 MWH și din care este recunoscut doar consumul înregistrat în perioada de funcționare a unităților. Vacanțele (în cazul școlilor) și zilele de sărbătoare nu sunt recunoscute de către „Electrica”.

Cu toate acestea, este un proiect de viitor.

 

Întrebare de la: Pop Claudiu. Subiect: parcare taxi

Lângă staţia de taxi de lângă spital, taxi-urile blochează banda de mers, încurcând circulaţia, rămânând doar o bandă de circulaţie. În fiecare zi, sunt parcate pe banda de circulaţie, deoarece acestea nu mai au loc în staţia de taxi şi opresc pe bandă din dreptul acesteia, încurcând tot traficul. Sper să puteţi face ceva privind această situaţie!

Răspuns: Vă mulțumim pentru sesizare. Am transmis mai departe solicitarea dumneavoastră Poliției Române, autoritatea responsabilă în acest caz.

 

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Circulaţia pe Bd. Revoluţiei 1989

Pe Bd. Revoluţiei 1989 se circulă foarte greu. Cel mai bine ar fi să se interzică parcarea pe Bd. Revoluţiei 1989, pe porţiunea cuprinsă între str. Vasile Goldiş şi Stadion. Ne tot plângem de locuri de parcare. S-ar găsi, dar toţi vor să parcheze în casa scării, dacă se poate. Şi în Sibiu, şi în Cluj, şi în Brasov sunt destule bulevarde pe care nu se parchează. La noi de ce nu se poate?

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: Parcări

De ce nu se interzice parcarea pe Bulevardul Revoluţiei 1989, între Calea Moţilor şi strada Lalelelor, pentru a se descongestiona traficul şi să se construiască parcări subterane şi etajate în spatele blocurilor, în următoarele zone unde sunt deja amenajate parcări: în spatele celor două blocuri turn, în formă de potcoavă din zona intersecţiei de la stadion, în spatele blocurilor din zona „Mercur”, în capătul străzii Poligonului, de către Bulevardul Revoluţiei, cu acces din strada Vânătorilor, în zona pieţei, în spatele blocurilor de la intersecţia străzii Toporaşilor cu Bd. Revoluţiei, în spatele blocului vis a vis de Liceul militar, în faţă la fosta policlinică: se poate vedea Bulevardul Horea, care are patru benzi, din care se parchează numai pe una dintre ele şi se circulă foarte bine pe el.

Răspuns: Între str. Calea Moților și str. Lalelelor, pe ambele sensuri ale Bd. Revoluției 1989 sunt sediile Spitalului Județean Alba, cabinete medicale, precum și alți agenți economici care necesită atât aprovizionare, cât și asigurarea de spații pentru autovehiculele clienților. Sunt analizate toate propunerile care vin din partea cetățenilor municipiului.

 

Întrebare de la: Bogdan. Subiect: circulaţie

S-a publicat un articol în care d-nul Vasile Crişan prezenta ca opţiune realizarea unui nou sens giratoriu în secţiunea Fortuna – Piaţa Cetate. Acolo mai sunt încă două astfel de sensuri giratorii şi nu cred că mai este necesar încă unul. Propun ca soluţie interzicerea parcării pe acea porţiune de drum şi realizarea a 2 benzi de mers (ca o soluţie, s-ar putea amenaja o parcare etajată în stânga spitalului, actuala piaţă volantă de legume.. ce credeţi?).

Răspuns: Domnul Vasile Crișan a propus introducerea unui sens giratoriu la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Cloșca. Sugestia dumneavoastră va fi analizată.

 

Întrebare de la: Dumitraş Ion. Subiect: Parcări

Pentru a doua oară vă întreb când rezolvaţi problema parcărilor de pe trotuarul străzii Vasile Goldiş. Trebuie să se întâmple un accident şi poate după aceeea să eliberaţi trotuarul de maşini. De ce numai pe Goldiş se parchează pe trotuar, chiar la uşa blocului unde locuiesc, ce face poliţia locală?

Răspuns: Conform OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, art. 144, pct. 2, administratorul drumului public poate permite oprirea sau staționarea, parțial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar, în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 1 m lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor. Poliția Locală Alba Iulia respectă reglementările legislației în vigoare privind circulația autovehiculelor pe drumurile pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. alexst23

    miercuri, 06.02.2013 at 17:43

    ce ne puteti spune despre locuintele sociale de langa stadion?se vor finaliza daca s,au taiat banii pentru acestea?

  2. elena

    joi, 07.02.2013 at 12:41

    Daca pe fonduri europene, se pot face proiecte de exemplu pentru iluminatu.O strada privata poate face un proiect pentru a obtine finanatare in acest sens? Intreb pentruca s ar parea ca nu mai in zone rurale. Sau nu stiu bine poate.Am avea nevoie de asa ceva ca lat fel nu avem curent pentru a locui in casele pe care ni le am construit. Si Ce sa facem. Intrucat Trasul curentului e foarte scump.

  3. anti-borzescu george

    sâmbătă, 16.02.2013 at 19:08

    Borzescule , daca nu te staisfac raspunsurile Primariei la cele doua intrebari ale tale , nu-i bai , incearca la Guvern !

  4. rosca horia

    sâmbătă, 08.06.2013 at 14:34

    locuiesc in spate la cinema dacia si tin sa va anunt ca pe langa faptul ca a-ti pus ghenele de gunoi in fata blocului nici iarba nu a fost tunsa de cel putin 2 ani . poate se tunde iarba si la noi cei care platim impozite.. un grup de contribuabili.

  5. dan

    joi, 12.12.2013 at 22:29

    de ce nu continuati aceasta rubrica „audiente online” in prezent?

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 13.12.2013 at 03:52

      pentru ca s-a sucit primaria. nu mai vrea

      • dan

        vineri, 13.12.2013 at 10:45

        ok.merci.

        e un lucru normal. de ce sa-i deranjam cu tot felul de intrebari „stupide” pe nenorocitii astia imbuibati care fac ce vor cu banii nostri …

  6. Costel

    duminică, 12.01.2014 at 14:26

    Simplu!!! Deranjati … de aia!!!

  7. maria

    miercuri, 29.01.2014 at 15:50

    Ma intereseaza daca str. Cutinei din Oarda de jos apartine de primarie s-au e str privata

  8. radu

    vineri, 01.08.2014 at 10:42

    Buna ziua am si eu o intrebare am o casa pa str Salaj din Alba Iulia si am inteles ca sa facut proiect pentru curent pe Nazaret Illit si sa si castigat licitatia si trebuiau sa demareze lucrarile in primavara 2014 dar am inteles ca nu a eliberat primaria autorizatie sa sape strada.puteti sa imi spuneti mai multe caci suntem mai multe famili interesate.Va multumesc anticipat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate