Administrație
Autobuze și microbuze electrice, pentru transportul public în Alba Iulia și Ciugud. Licitație, lansată în SEAP
Municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud vor beneficia în curând de 21 de autobuze electrice și 6 microbuze nepoluante, alături de stații de încărcare, printr-un proiect ce are ca scop dezvoltarea sistemului de transport public ecologic. Investiția se ridică la peste 63 de milioane de lei și este finanțată prin PNRR.
Primăria Alba Iulia a lansat pe 20 februarie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de autobuze electrice, microbuze electrice și stații de încărcare aferente, în cadrul proiectelor ”Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare” și „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare în parteneriat cu comuna Ciugud”, finanțate prin PNRR.
Valoarea totală a investiției este estimată la 63.095.861,7 lei, fără TVA.
Achiziția este împărărțită pe două loturi.
Autobuze electrice și stații de încărcare
Lotul 1 vizează furnizarea de autobuze electrice , inclusiv stațiile de încărcare lente și rapide aferente.
Este vorba despre 21 de autobuze electrice, 21 de stații de încărcare lente și 7 stații de încărcare rapide.
Potrivit documentației, autobuzele vor avea maxim 12 m lungime, podea joasă, două uși duble pentru pasageri și o ușă simplă.
Acestea vor avea o capacitate de minim 70 de persoane (28 de locuri pe scaune).
Autobuzele electrice vor avea o autonomie de minim 220 km. Acumulatorii vor fi de tipul Li-Ion și vor avea o garanție de minim 7 ani. Acestea vor beneficia de un echipament Wi-Fi, sistem de diagnosticare OBD și prize USB pentru călători montate pe pereții laterali, în dreptul scaunelor.
Microbuze electrice și stații de încărcare
Lotul 2 vizează achiziția de microbuze electrice, inclusiv stațiile de încărcare lente aferente.
Este vorba despre 6 microbuze electrice, nepoluante, și 6 stații de încărcare lente.
Conform documentației, microbuzele electrice vor avea o lungime de maxim 10 m, podea joasă și o ușă dublă pentru călători.
Acestea vor avea o capacitate de minim 21 de persoane, dintre care minim 10 pe scaune.
Autovehiculele vor avea o autonomie de minim 180 km. Acumulatorii vor fi de tipul Li-Ion și vor avea o garanție de minim 5 ani.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Gilu
joi, 22.02.2024 at 18:28
Si dupa 7, respectiv 5 ani, ce se va intimpla cu aceste baterii care, fie vorba intre noi, costa mult mai mult decit restul autobuzului (microbuzului)?!