Eveniment
Autoritățile din Grecia liniștesc turiștii: Epidemia de COVID s-a stabilizat, iar cazurile sunt relativ ușoare
Epidemia de COVID-19 determinată de subvariantele BA.4 și BA.5 ale mutației Omicron se află acum într-o fază de stabilizare în Grecia. Țara are în prezent 300.000 de cazuri active.
Tendința de creștere a cazurilor de coronavirus a încetinit semnificativ în zonele „roșii”, unde erau semnalate multe infectări la începutul lunii iunie, și anume în Attica, Creta, Insulele Ionice, Ciclade și Dodecanez, potrivit publicației Greekcitytimes.com.
Autoritățile sanitare spun că acest val lasă în urmă pacienți cu simptome ușoare, atâta timp cât au fost vaccinați.
Spitalizările în Grecia se înregistrează preponderent în rândul persoanelor vârstnice și vulnerabile cu boli grave, dar nici în aceste cazuri pneumoniile, și în general efectele pulmonare care au caracterizat boala în timpul variantei Delta nu sunt deloc frecvente.
Din acest motiv, presiunea asupra ATI-urilor este foarte slabă. În urmă cu o zi, în Grecia erau 119 persoane intubate, un număr deosebit de mic dacă luăm în considerare zecile de mii de cazuri care se raportează zilnic.
Cazurile active de Covid-19, sunt estimate la 300.000. La un număr atât de mare, sunt internați puțin peste 2.000 de pacienți.
Acesta este și motivul pentru care autoritățile au relaxat măsurile anti-Covid, mai ales cele pentru turiști.
Fără carantină sau izolare în Grecia
Autoritățile sanitare, citate de schengenvisainfo.com, au anunțat că regula care impune celor infectați cu coronavirus să se izoleze cinci zile nu se aplică turiștilor. Din hoteluri au fost eliminate camerele de carantină.
Turiștii depistați cu COVID-19 pot, de asemenea, merge cu transportul public dacă poartă o mască de tip FFP2.
În conformitate cu noile protocoale, călătorii din Grecia vor putea alege dacă vor să rămână în autoizolare pentru numărul de zile pe care le-au rezervat, ceea ce înseamnă că cei care nu o fac, nu vor fi obligați.
- De știut: Cele mai multe locuri din Grecia sunt acum deschise, cu acces nerestricționat, inclusiv restaurante, baruri, muzee și teatre. De la 1 iunie, măștile nu mai sunt necesare în spațiile publice interioare, dar rămân o cerință pentru transportul public, inclusiv autobuze, trenuri și feriboturi.
În afară de cele menționate mai sus, s-a explicat că turiștii infectați cu COVID-19 vor putea accesa și feriboturile, avioanele și alte forme de transport. Cu toate acestea, trebuie să poarte o mască de față FFP2 sau KN95 tot timpul.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News