Eveniment
BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua în Alba: 131 de elevi înscriși la proba orală de limbă străină
Potrivit calendarului examenelor de Bacalaureat 2015, sesiunea august – septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională are loc în zilele de 18 și 19 august. Pentru această probă, în județul Alba s-au înscris 131 elevi.
Pentru susținerea probei s-au înscris 42 elevi la Liceul „HCC” Abrud, 37 elevi la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, 28 elevi la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş și 24 elevi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia.
La proba de evaluare a competențelor la Limba și literatura română, susținută luni, s-au înscris 135 de elevi. Dintre aceștia, 27 nu s-au prezentat la examen.
Sesiunea de toamnă pentru Bacalaureat 2015 se va susţine în patru centre organizate în judeţul Alba, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi Liceul „HCC” Abrud.
Din datele IŞJ Alba, au fost înscriși 674 de candidaţi înscrişi la a doua sesiune a Bacalaureatului. Dintre aceştia, 432 sunt din promoţia 2015, iar 242 din cele anterioare.
CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2015 sesiunea august-septembrie:
13 – 17 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18 -19 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
20 – 21 august: Evaluarea competenţelor digitale – proba D
24 august: Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
25 august: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
26 august: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
28 august: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
1 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)
2-3 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
4 septembrie: Afişarea rezultatelor finale.
Candidaţii riscă să fie eliminaţi pentru tentativă de fraudă dacă au asupra lor, în sălile de examen, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, manuale sau alte surse de copiere. Sălile sunt monitorizate video.
Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Citeşte şi BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News