Connect with us
Advertisement

Actualitate

BACALAUREAT 2020: Fără lucrări corectate în alte județe și fără profesori-evaluatori. Noi condiții la examenul de anul viitor

examen

Publicat

La examenul de Bacalaureat 2020, lucrările nu vor mai fi corectate, încrucișat, în alte județe. Este una dintre noutățile referitoare la organizarea examenului, ce reies din ordinul ministerului publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, profesorii care corectează lucrările la Bacalaureat nu vor mai trebui să fie formați ca evaluatori.

Citește și BACALAUREAT 2020: Modele de SUBIECTE și BAREME actualizate pentru examen. Calendar pentru absolvenții de liceu

Ministerul Educației desființează oficial corectarea încrucișată între județe a lucrărilor realizate de elevi la Bacalaureat – procedură introdusă în 2015, pentru reducerea fraudelor și a acuzațiilor de mită pentru corectură, scrie edupedu.ro. Elimină și obligativitatea ca profesorii care evaluează lucrările și pun notele la BAC 2020 să fi fost formați înainte, ca evaluatori.

Vezi și CALENDAR BACALAUREAT 2020: Când încep probele pentru absolvenții de liceu, anul viitor și cum este organizat examenul

Articolul 9, alineatul (4) din ordinul MEN publicat în Monitorul Oficial:

 “Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate, de regulă, din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.

Articolul 9, alineatul (4), varianta inițială

“(4) Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Profesorii evaluatori dintr-un/din județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu.”

Ministerul Educației renunță la obligativitatea ca profesorii corectori să fie formați în domeniul corectării exact în anul în care derulează cel mai mare proiect derulat de același Minister al Educației pe formarea profesorilor, “CRED”, cu buget de aproximativ 42 milioane de euro, cu finanțare nerambursabilă din bani europeni.

sursa: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement