Actualitate
Bani pentru asociaţii care oferă servicii sociale la Alba Iulia, din bugetul local. Se decontează asistenţa pentru copii cu dizabilităţi şi cei cu risc de abandon şcolar
Consilierii locali au de aprobat, în şedinţa din 19 decembrie, susţinere financiară aferentă anului viitor pentru mai multe activităţi sociale. Este vorba despre servicii acordate copiilor cu dizabilităţi multiple în două centre din Alba Iulia, respectiv pentru copii cu risc de abandon şcolar.
La Centrul pentru copii cu dizabilităţi multiple Alba, cu sediul pe strada Constructorului, printr-un parteneriat cu Asociaţia ACAS, se oferă servicii sociale decontate din bugetul local pentru cel mult 20 de copii.
Este vorba despre copii cu vârste între 2 şi 16 ani, din Alba Iulia, care au disabilităţi multiple: tulburări din spectrul autist, sindromul Down, retard psihic uşor, mediu sau sever, întârzieri în dezvoltarea psihomotorie şi a limbajului expresiv asociat sau nu cu deficit de atenţie, instabilitate psihomotorie, probleme de comportament, dificultăţi de învăţare, dislalie, balbism cu intelect normal sau de limită.
Serviciile furnizate de personal specializat sunt de evaluare complexă continuă, recuperare şi abilitare psihică, educaţionale, abilitate motorie, consilierea părinţilor.
Se propune decontarea cheltuielilor pentru servicii acordate copiilor până la valoarea de 773 lei/copil/lună.
Centrul de recuperare în regim de zi pentru copii cu dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice”, cu sediul pe strada Lalelelor nr. 60, oferă servicii sociale pentru copii cu afecţiuni neuromotorii, osteoarticulare şi musculare. Aceştia beneficiază de kinetoterapie, mecanoterapie, hidrokinetoterapie, masaj, logopedie, socializare şi psiho-orgoterapie. Pentru acoperirea cheltuielilor acestui centru, se propune decontarea sumei de 773 lei/copil/lună, din costul total de 1562 lei, pentru fiecare dintre cei 25 de copii.
Centrul pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar a fost înfiinţat în subordinea Direcţiei Programe a primăriei, în cadrul proiectului „Eu nu abandonez şcoala”. Prin intermediul acesteia, se are în vedere creşterea nivelului de educaţie şi pregătire, dobândirea de aptitudini, competenţe, abilităţi pentru cei care părăsesc timpuriu şcoala sau pentru prevenirea acestor situaţii. De asemenea, sunt implementate acţiuni gen „şcoală după şcoală” sau consilierea familiei.
Se propune alocarea sumei de 4810 lei din bugetul local, ce reprezintă cheltuieli resurse umane aferente primelor trei luni din 2015.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News