Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bosch Blaj, oportunităţi de dezvoltare profesională. Ciprian Arsene: ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările”


Publicat

Ciprian Arsene (Coordonator Departament Logistică – Transporturi Bosch Blaj): ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările şi proiectele noi”

Recent, fabrica Bosch Automotive din Blaj şi-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Zilnic, din fabrica din Blaj sunt transportate peste 200 000  de piese. Departamentul de Logistică-Transporturi joacă un rol primordial în acest proces.

Ciprian coordonează activitatea de Transporturi în Blaj. Înainte să intre în Bosch a făcut vânzări, așa că interacțiunea umană rămâne o necesitate:

Îmi place să discut cu omul față în față, să știu care e problema lui. Când eram vreo 1200 în fabrică, mai că îi știam pe toți.

În cei 7 ani în Bosch a fost implicat în mai multe proiecte, iar pe parcursul timpului și-a adus contribuția în mai multe arii, iar în prezent coordonează activitatea de Logistică-Transporturi pentru fabrica din Blaj.

“Mă consider un om norocos. Am văzut din interior cum crește organizația și m-am lovit de tot felul de situații, care m-au ajutat să cresc. Am trecut prin multe experienţe mai mult decât constructive: fie că vorbim de dublarea numărului de piese exportate în fiecare an sau de realizarea Centrului Logistic Bosch din Blaj.

Timp de 3 ani am lucrat în logistică livrări. Îmi amintesc şi acum anul în care ne-am propus să exportăm 8 milioane de senzori. O vedeam ca pe o mare provocare pentru întreaga echipă. În următorul an am exportat 16 milioane de senzori şi am lucrat intens la optimizarea procesului de transport, iar în al treilea an, când am ajuns la 32 milioane de senzori exportaţi, ne-am gândit ‘ce fain ar fi să avem un depozit’ şi iată că acum îl avem”.

În fiecare zi, din Blaj pleacă în întreaga lume peste 200 000 de piese. În cele 3 unităţi de producţie din Blaj se produc componente de tehnică liniară, piese pentru industria hidraulică şi componente pentru industria auto: senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Cu o suprafaţă de peste 20 000 de metri pătraţi, noul centru logistic are un rol primordial în susţinerea ritmului de creştere a activităţilor fabricii din Blaj.

„Acum 7 ani, la interviul final de angajare, am spus un lucru pe care îl consider valid şi acum: Bosch este un brand mondial şi când îl vezi că este aici, atât de aproape de tine, îţi doreşti să lucrezi în companie. Mai mult decât atât, eram într-un moment în viaţă în care aveam nevoie de un loc de muncă stabil, dar dinamic. Le-am regăsit pe ambele aici. Sunt două lucruri care diferenţiază Bosch de alţi angajatori:

  • Programul flexibil. Pentru mine e important să îmi duc în fiecare dimineaţă copilul la grădiniţă, iar programul îmi permite acest lucru.
  • Programele de dezvoltare personală. Am avut acces la sesiuni de formare precum managementul conflictelor, gestionarea timpului, iar ulterior am aplicat lucrurile învăţate acolo”.

După un schimb de experienţă de 6 luni în Germania, Ciprian a venit cu o misiune clară: ”… în România este locul meu, unde pot să fac o schimbare. Omul sfinţeşte locul”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Sebeș: Cupa Muhlbach la tenis de câmp, ediția a XVII-a, în perioada 23-26 octombrie, cu sportivi din Alba și din țară

Publicat

Municipiul Sebeș este, și în acest an, gazda competiției “Cupa Muhlbach” la tenis de câmp.

Concursul se adresează copiilor și juniorilor, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 și 18 ani, băieți și fete.

Întrecerile se desfășoară pe terenurile bazelor sportive Tenis Club Dura din Sebeș și Tenis prof. Lincă, în perioada 23-26 octombrie 2021.

Competiția este cuprinsă în calendarul competițional al anului 2021 întocmit de Federația Română de Tenis.

Participă sportivi legitimați din toată țara, iar rezultatele obținute contează pentru întocmirea clasamentului general individual pe categorii de vârstă.

Și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din: Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Aiud, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Zalău, Cluj, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Ștei, Petroșani, Mediaș.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv, vor acorda diplome, cupe, medalii și obiecte sportive.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Aproape 90% dintre pacienții COVID internați în secțiile din județ sunt nevaccinați. Situația din spitale

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Aproape 90% dintre pacienții internați în secțiile COVID din județul Alba sunt nevaccinați, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică.

Procentul este de 100% pe secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și la secția de Psihiatrie din Aiud.

Din datele transmise de DSP Alba, valabile la data de 23 octombrie, în județ sunt internați 382 pacienți COVID, iar 334 dintre aceștia (87%) sunt nevaccinați.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

Dintre cei 48 de pacienți COVID spitalizați, care sunt vaccinați, cei mai mulți (10) sunt internați la Pneumoftiziologie Aiud.

Procentul pacienților nevaccinați din total spitalizați pe secții COVID din Alba – situația la 23 octombrie (sursa DSP Alba):

Spitalul Județean de Urgențe Alba

Secția Covid Boli Infecțioase: 44 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (84%) și 7 vaccinați

Secția Covid ATI: din 15 pacienți internați, 15 nevaccinați (100%)

Spitalul Municipal Aiud

Secția Covid – ATI: 22 pacienți internați, din care 21 nevaccinați (95%) și 1 vaccinat

Secția Covid – Interne: 30 pacienți internați, din care 25 nevaccinați (83%) și 5 vaccinați

Secția Covid – Psihiatrie: 5 pacienți internați, toți nevaccinați (100%)

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Secția Covid – Pneumologie: 43 pacienți internați, din care 33 nevaccinați (77%) și 10 vaccinați

Spitalul Municipal Blaj

Secții Covid – Infecțioase + ATI +TI: 38 pacienți internați, din care 31 nevaccinați (82%) și 7 vaccinați

Spitalul Municipal Sebeș

Secții Covid – Infecțioase și Pediatrie: 35 pacienți internați, din care 32 nevaccinați (91%) și 3 vaccinați

Spitalul Orășenesc Cugir

Secția Covid – Infecțioase: 55 pacienți internați, din care 50 nevaccinați (91%) și 5 vaccinați

Spitalul Orășenesc Abrud

Secția Covid – interne: 45 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (82%) și 8 vaccinați

Spitalul Orășenesc Câmpeni

Secția Covid – interne: 50 pacienți internați, din care 48 nevaccinați (96%) și 2 vaccinați

Potrivit situației de la data de 23 octombrie, numărul paturilor ATI destinate pacienților COVID a fost suplimentat în Alba. Este vorba despre alte două paturi la spitalul din Blaj.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Doliu în învățământul din Alba: Profesoara Angela Băruță a încetat din viață

Publicat

Profesoara Angela Băruță, fost inspector școlar general adjunct al IȘJ Alba, a încetat din viață. Avea 75 de ani.

Cu o experiență de peste 40 de ani la catedră, profesoara de istorie a fost deosebit de apreciată, atât de elevi, cât și de colegi.

Vestea a fost cutremurătoare pentru cei care au cunoscut-o.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au transmis un mesaj de condoleanțe:

”Profund îndurerați am aflat de trecerea neașteptată la cele veșnice a celei care a fost prof. Angela Băruță, inspector școlar general adjunct al IȘJ Alba.

În aceste clipe de adâncă tristeţe aducem omagiul si recunostinta noastră pentru OMUL și pentru DASCĂLUL Angela Băruță, un model de optimism, dăruire, entuziasm și implicare!

Drum lin spre cer și odihna veșnică în Împărăția lui Dumnezeu!

Deși nu există cuvinte care să aline durerea familiei, transmitem compasiunea noastră în aceste momente dificile!

Sincere condoleanţe!”, este mesajul Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Angela Băruță a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a fost profesor și inspector școlar, apoi inspector școlar general adjunct la IȘJ Alba (2001-2005).

A predat istorie la școala din Șard, la Școala Gimnazială nr. 9 din Alba Iulia și la Colegiul ”Apulum”.

Pentru rezultatele profesionale deosebite, primise Diploma de Excelenţă din partea Ministerului Educaţiei, Ordinul ”Meritul pentru Învăţământ” în grad de comandor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cinci pacienți COVID din Alba au decedat în ultimele 24 de ore. Niciunul nu era vaccinat

Publicat

coronavirus

Au fost înregistrate alte cinci decese ale unor pacienți confirmați COVID, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale de sâmbătă, 23 octombrie.

Numărul total al victimelor pandemiei în județ a ajuns la 820.

Vezi și: DOCUMENT OFICIAL – Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. CNSU, decizie de ultimă oră

Decese 23 octombrie:

– bărbat de 84 de ani, din Sebeș

– femeie de 63 de ani, din Zlatna

– bărbat de 54 de ani, din Zlatna

– femeie de 63 de ani, din Bistra

– bărbat de 92 de ani, din Oiejdea

Toți erau nevaccinați și aveau și alte afecțiuni.

Numărul infectărilor COVID noi în Alba este de 310, la data de 23 octombrie.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

În țară, numărul cazurilor noi este de peste 15.000 în ultimele 24 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate