Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camera Agricolă Judeţeană Alba: 22 de fermieri s-au specializat în meseria de lucrător în creşterea animalelor. Întâlniri cu agricultorii din şase localităţi

Publicat

Reprezentanţii Camerei Agricole Alba transmit că săptămâna viitoare vor continua întâlnirile dintre specialiştii consultanţi ai instituţiei şi agricultorii din judeţ. Vor fi prezentate noutăţi în domeniul mediului, al sănătăţii  şi  bunăstării animalelor. De asemenea, Camera Agricolă a finalizat în această săptămână cursul de calificare profesională pentru agricultori în meseria de lucrător în creşterea animalelor, în urma căruia 22 de persoane au obţinut certificate valabile în UE.

Este vorba despre un curs este autorizat de către Consiliul Naţional de Formare  Profesională a Adulţilor şi recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale, care s-a desfăşurat  pe parcursul a trei luni, în Alba Iulia. Scopul acestuia a fost de a veni în sprijinul producătorilor care vor să muncească în sectorul agricol, să-şi dezvolte o afacere profitabilă şi să acceseze fonduri europene.

După susţinerea  probei scrise şi orale, 22 cursanţi au absolvit cu succes examenul. Ei vor primi certificate de calificare profesională, recunoscute în tările membre ale Uniunii Europene.

Săptămâna viitoare, continuă întâlnirile specialiştilor consultanţi cu producătorii agricoli din judeţul Alba, după următorul program:

– 31 martie, ora 10.00: Râmeţ, sediul primăriei

– 2 aprilie, ora 10.00: Şugag, sediul primăriei

– 3 aprilie, ora 10.00: Lunca Târnavei, la şcoala generală

– 3 aprilie, ora 12.00: Sohodol, sediul primăriei

– 4 aprilie, ora 10.00: Unirea, sediul primăriei

– 4 aprilie, ora 10.00: Crăciunelu de Jos, sediul primăriei

Discuţiile în cadrul întâlnirilor se vor axa pe eco-condiţionalitate – bune condiţii agricole şi de mediu, cerinţele legale în materie de gestionare (norme  obligatorii ce trebuie respectate de agricultori în domeniul mediului, al sănătăţii şi bunăstării animalelor, pe întregul teren al fermei  pentru care se solicită plata), cerinţe minime privind  utilizarea  îngraşămintelor  şi a produselor de protecţie a plantelor, recomandări privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi noutăţi în domeniul agricol.

Tematica fiind de importanţă majoră  pentru fermieri, la solicitarea MADR,  se va mediatiza şi în perioada următoare în localităţile judetului, după un grafic stabilit de comun acord cu autorităţile locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax