Actualitate
Camera Agricolă Judeţeană Alba: 22 de fermieri s-au specializat în meseria de lucrător în creşterea animalelor. Întâlniri cu agricultorii din şase localităţi
Reprezentanţii Camerei Agricole Alba transmit că săptămâna viitoare vor continua întâlnirile dintre specialiştii consultanţi ai instituţiei şi agricultorii din judeţ. Vor fi prezentate noutăţi în domeniul mediului, al sănătăţii şi bunăstării animalelor. De asemenea, Camera Agricolă a finalizat în această săptămână cursul de calificare profesională pentru agricultori în meseria de lucrător în creşterea animalelor, în urma căruia 22 de persoane au obţinut certificate valabile în UE.
Este vorba despre un curs este autorizat de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni, în Alba Iulia. Scopul acestuia a fost de a veni în sprijinul producătorilor care vor să muncească în sectorul agricol, să-şi dezvolte o afacere profitabilă şi să acceseze fonduri europene.
După susţinerea probei scrise şi orale, 22 cursanţi au absolvit cu succes examenul. Ei vor primi certificate de calificare profesională, recunoscute în tările membre ale Uniunii Europene.
Săptămâna viitoare, continuă întâlnirile specialiştilor consultanţi cu producătorii agricoli din judeţul Alba, după următorul program:
– 31 martie, ora 10.00: Râmeţ, sediul primăriei
– 2 aprilie, ora 10.00: Şugag, sediul primăriei
– 3 aprilie, ora 10.00: Lunca Târnavei, la şcoala generală
– 3 aprilie, ora 12.00: Sohodol, sediul primăriei
– 4 aprilie, ora 10.00: Unirea, sediul primăriei
– 4 aprilie, ora 10.00: Crăciunelu de Jos, sediul primăriei
Discuţiile în cadrul întâlnirilor se vor axa pe eco-condiţionalitate – bune condiţii agricole şi de mediu, cerinţele legale în materie de gestionare (norme obligatorii ce trebuie respectate de agricultori în domeniul mediului, al sănătăţii şi bunăstării animalelor, pe întregul teren al fermei pentru care se solicită plata), cerinţe minime privind utilizarea îngraşămintelor şi a produselor de protecţie a plantelor, recomandări privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi noutăţi în domeniul agricol.
Tematica fiind de importanţă majoră pentru fermieri, la solicitarea MADR, se va mediatiza şi în perioada următoare în localităţile judetului, după un grafic stabilit de comun acord cu autorităţile locale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News