Connect with us
Advertisement

Actualitate

Campania Jandarmeriei Alba „Te vrem în siguranţă”: Eveniment la Liceul Tehnologic Agricol din Ciumbrud, pentru prevenirea violenţei şcolare

Publicat

Campania naţională “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, desfăşurată în Alba sub sloganul „Te vrem în siguranţă”, a continuat miercuri la  Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud. La eveniment au participat conducerea şcolii, cadre didactice şi personal administrativ precum şi elevi şi părinţi ai acestora.

Inspectoratul Şcolar  Judeţean Alba a fost reprezentat de inspectorul şcolar Codruţa Lodroman, iar Primăria Municipiului Aiud de şeful Biroului Comunicare şi Relaţii Publice, Alin Florea. Acţiunea a avut parte şi de prezenţa lui Radu Călin, consilier local la Aiud şi preşedinte al Asociaţiei “Bunici şi Nepoţi”.

Directorul adjunct al liceului, Delia Căpâlna, a deschis evenimentul subliniind faptul că “prevenirea violenţei şcolare, precum şi asigurarea protecţiei elevilor şi a personalului didactic este unul dintre obiectivele majore ale instituţiei, de care se preocupă, în egală măsură, atât conducerea şcolii şi consilierul şcolar, cât şi diriginţii şi profesorii. Drept dovadă, liceul organizează frecvent activităţi la orele de orientare şi consiliere şcolară şi există planuri de măsuri, dar şi parteneriate cu instituţiile care au atribuţii pe linia asigurării unui climat de siguranţă în şcoală”.

În calitatea sa de preşedinte al asociaţiei „Bunici şi nepoţi”, Radu Călin le-a vorbit elevilor şi părinţilor despre alternativele pe care le au la îndemână pentru petrecerea timpului liber şi prin care cei mici sunt feriţi de pericole. În acest sens, a precizat că asociaţia pe care o conduce este iniţiatoarea unor cercuri de literatură, desen – pictură, muzică, sport şi hand – made la care pot participa, deopotrivă, copiii şi părinţii şi unde aceştia îşi pot petrece timpul liber într-un mod util şi plăcut.

Reprezentanţii Jandarmeriei Alba au distribuit materialele informative referitoare la modalităţile concrete de prevenire şi combatere a violenţei în liceu. În acest sens s-a vorbit despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice. De asemenea, elevii şi părinţii au fost informaţi referitor la limitele răspunderii penale a minorului, fiind aduse în discuţie faptele de natură penală cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Echipamentul de intervenţie al jandarmilor a atras interesul copiilor, mai ales că acesta a fost purtat de un “mascat”. Acesta a explicat elevilor că jandarmii nu bat ci intervin, a făcut diferenţa între bătaie şi intervenţie şi le-a expus ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc. Explicaţiile nu i-au descurajat pe adolescenţi, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi.

Proiectul informativ „Te vrem în siguranţă” se desfăşoară la nivel judeţean şi alături de iniţiatorul acestuia – Jandarmeria Alba –  se află Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Fundaţia Comunitară Alba, Consiliul Judeţean al Elevilor şi opt primării (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureş, Săsciori, Şpring şi Zlatna). Scopul comun, asumat de către toţi partenerii implicaţi în proiect, este de a oferi copiilor informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale.

Toţi cei interesaţi de siguranţa copiilor în instituţiile de învăţământ au posibilitatea să acceseze platforma siguranta.fundatiacomunitaraalba.ro unde sunt postate informaţii referitoare la campanie şi la derularea acesteia şi unde există facilitatea oferirii unui  feed-back prin completarea unui formular. Prin intermediul acestuia şi sub protecţia anonimatului, elevii, părinţii şi cadrele didactice îşi vor putea exprima şi în scris trăirile, dar şi problemele care îi frământă. În acest fel, autorităţile, şcoala şi familia vor putea avea o imagine concretă asupra felului în care se desfăşoară viaţa reală a elevilor şi vor şti care sunt măsurile pe care trebuie să le ia, conjugat, pentru diminuarea fenomenelor de violenţă şi discriminare, precum şi a infracţionalităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement